Διεθνή

Βελόπουλος προς Ιερώνυμο: ”η Εκκλησία έχει πνευματικά όπλα και να τα χρησιμοποιήσει ν΄αφορίσει όσους βουλευτές ψηφίσουν” το έκτρωμα.

Βελόπουλος προς Ιερώνυμο: ”η Εκκλησία έχει πνευματικά όπλα και να τα χρησιμοποιήσει ν΄ αφορίσει όσους βουλευτές ψηφίσουν” το έκτρωμα….«όποιος βουλευτής ψηφίσει το επαίσχυντο, αντιχριστιανικό, αντικοινωνικό, αντεθνικό νόμο, που αφορά τον γάμο ομοφυλοφίλων, να τίθεται αυτομάτως εκτός Εκκλησίας». Ο Ιερώνυμος τόνισε πως «η Εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα να κάνει οτιδήποτε”

Η θέση Ιερώνυμου ήταν εκτός θεσμικού πλαισίου της.. «Γιατί να μη γίνει ένα δημοψήφισμα; Δεν θα ήταν μια πρόταση και αυτή;»

Αυτή ήταν η απάντηση του Βελόπουλου στον ισχυρισμό του Ιερώνυμου:

Η Εκκλησία δεν είναι πολιτικό κόμμα να προτείνει δημοψήφισμα για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

«Η Εκκλησία δεν είναι πολιτικό κόμμα, ώστε να προτείνει δημοψηφίσματα», είπε.

«Εξ άλλου στο δημοψήφισμα είδαμε τι έγινε με τον Τσίπρα», προσέθεσε, σημειώνοντας ότι «αυτό που πρέπει να κάνει η Εκκλησία, είναι να δηλώσει απερίφραστα προς όλους τους βουλευτές, ότι έχει κανόνες, απαράβατους, ιερούς κανόνες» και «άρα όποιος βουλευτής ψηφίσει το επαίσχυντο, αντιχριστιανικό, αντικοινωνικό, αντεθνικό νόμο, που αφορά τον γάμο ομοφυλοφίλων, να τίθεται αυτομάτως εκτός Εκκλησίας».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, είπε «ότι όπλα έχει η Εκκλησία, απλά δεν τα χρησιμοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος. Και το όπλο είναι ισχυρό. Το ποίμνιο, η κοινωνία και οι παρά φύσιν επιλογές της κυβέρνησης. Όλα τα άλλα είναι δικηγορία και συνηγορία, Μακαριότατε, στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, που επιβάλλουν αντιχριστιανικούς νόμους».

O Iερώνυμος μάσησε τα λόγια του δείχνει αμφιταλαντευόμενος : μια κοινωνία που δημιουργείται καινούργια, δεν την απορρίπτουμε, βλέπουμε τάσεις προς τα εκεί. 

dimpenews.com

Back to top button