Διεθνή

Γέροντας Ιάκωβος της Μόρφου ο δακρυρροών, το ζωντανό Φράγμα των δακρύων που πάλεψε το Τείχος των Δακρύων στη Σιών: ”Υπάρχουν διάφορα δάκρυα, τα δάκρυα έχουν διάφορες γεύσεις”.. Ο άνθρωπος με τα ματωμένα ράσα…Ο Αμάρανθος της Μαραθάσας! Του εμφανίστηκαν ο Άγιος Φιλούμενος και ο Άγιος Ιάκωβος! ΒΙΝΤΕΟ

Γέροντας Ιάκωβος της Μόρφου ο δακρυρροών, το ζωντανό Φράγμα των δακρύων που πάλεψε το Τείχος των Δακρύων στη Σιών: ”Υπάρχουν διάφορα δάκρυα, τα δάκρυα έχουν διάφορες γεύσεις”.. Ο άνθρωπος με τα ματωμένα ράσα. ”Το αίμα δεν φαίνεται στα ράσα επειδή είναι μαύρα”..Ο Αμάρανθος της Μαραθάσας! Του εμφανίστηκαν ο Άγιος Φιλούμενος και ο Άγιος Ιάκωβος!

Από αυτόν κατάλαβα ότι ο πνευματικός πόλεμος στα Ιεροσόλυμα γίνεται με δάκρυα…

Το όνομα του ήταν εξ αρχής σημαδεμένο… Καλογήρου… και ρασοφορέθηκε από 15 χρονών παιδί, αρχικά αναγνώστης..

Ξένος εξ αρχής έφυγε μακριά από την οικογενειακή θαλπωρή στα 15 του και πήγε στους Αγίους Τόπους. Φοίτησε στο Οικοτροφείο της Αγίας Σιών. Χρωστάει πολλά στην παραμάνα του.

Ο Γέροντας πήρε το χάρισμα των δακρύων, έλαβε το βάπτισμα των δακρύων που εστί κάθαρση καρδίας. Η καρδιά του ένα σπήλαιο με σταλαγμίτες δακρύων.. Μετασχημάτισε τους προσωπικούς του πόνους σε συμπόνοια και συμπάθεια για τον άνθρωπο και ιδίως για τα ορφανά του.. ο Γέροντας των παιδιών.. ο Γέροντας με την παιδική ψυχή…

Με τη γλύκα του Χριστού… απλός και συγκαταβατικός.. Μας διηγήθηκε μεγάλα θαύματα του αγίου Φιλούμενου του Ιερομάρτυρα του Κύπριου που το σκήνωμα του αρχικά ήταν μέσα στη σχολή που ο γέροντας φοιτούσε στη σχολή της Αγίας Σιών όπως και επανέλαβε την ευεργετική εμφάνιση που έζησε  του προστάτη του, του Αγίου Ιακώβου του Τσαλίκη σε τροχαίο που είχε.

Ο άνθρωπος με τα ματωμένα ράσα.. Δυο φορές είπε και ξέρεις ”το αίμα δεν φαίνεται στα ράσα επειδή είναι μαύρα”… Σπαρτιάτης του Θεού..

ΠΩΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΣ ΕΣΩΣΕ ΑΠΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Είχε μεγαλώσει στο οικοτροφείο της Σχολής και τώρα είχε κι αυτός με τη σειρά του την ευθύνη των μικρότερων. Ήταν να πάνε μια εκπαιδευτική εκδρομή με τα παιδιά. Αλλά η δική του τάξη καθυστέρησε λίγο και έτσι βρέθηκαν λίγο αργότερα στη στάση. Το έχασαν το λεωφορείο. Δεν πέρασαν 5′ και το λεωφορείο που έχασαν ανατινάχθηκε πιο κάτω από καμικάζι. Ο Γέροντας Ιάκωβος αποδίδει τη σωτηρία αυτού και των παιδιών στον Άγιο Φιλούμενο που το λείψανο του το είχαν τότε στη Σχολή της Αγίας Σιών και ήταν ο προστάτης τους…

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΥ

Ο Γέροντας Ιάκωβος ήταν νέο παιδί έφηβος στη Σχολή της Αγίας Σιών στα Ιεροσόλυμα. Ήταν μια νύχτα σκοτεινή γινόταν έξω χαλασμός κόσμου από βροντές και κεραυνούς που έπλητταν την Αγία Γη. Αλλά και από φανατικούς εξτρεμιστές Εβραίους που πήγαιναν στον τάφο του Δαβίδ. Κλειδαμπάρωσε τις πόρτες αλλά ο φόβος είχε εμφιλοχωρήσει μέσα του. Προσευχήθηκε στον Άγιο Φιλούμενο με λόγια εύστοχα κι απλά όπως είναι η πραγματική προσευχή.

Κυπραίος εσύ, Κυπραίος εγώ άγιε βοήθησε με..

Και ο άγιος Φιλούμενος άγιος της αγάπης προσέτρεξε. Τον είδε πίσω από το τζάμι να φέρει την ιερατική του στολή. Στη συνέχεια άνοιξε την πόρτα μπήκε στο δωμάτιο του νυν Γέροντα Ιακώβου και αφού σήκωσε την κουβερτούλα που από την ανησυχία του παιδιού είχε ξεγλιστρήσει κάτω από το κρεβάτι του και αφού τον σκέπασε στοργικά σαν πατέρας του ευλόγησε το κεφαλάκι του με το σημείο του σταυρού και χάθηκε….

ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΡΑΣΑ

Ήταν Πάσχα που καμιά φορά γίνεται η γνωστή διένεξη με άλλες Ομολογίες για τον Πανάγιο Τάφο…

Ένας Αρμένιος με μαχαίρωσε από πίσω..” Το μαχαίρι μπήκε βαθιά.. Επειδή τα ράσα είναι μαύρα δεν έβλεπα τα αίματα.. αλλά γρήγορα έχασα τις αισθήσεις μου και μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί μου είπαν ευτυχώς που είσαι παχουλός αυτό σε έσωσε αλλιώς η λάμα θα είχε προσβάλει το νεφρό σου.”

Η δεύτερη φορά που μάτωσαν τα ράσα του ήταν όταν είχε τροχαίο ερχόμενος από τη μονή Οσίου Δαβίδ στην Εύβοια. Τραυματίστηκε και ο Άγιος Ιάκωβος του εμφανίστηκε και για μισή ώρα του συμαραστεκόταν ως να έρθει το ασθενοφόρο ενώ του έλεγε δεν έχεις τίποτα μόνο κάποιες γρατσουνιές.. Τα παιδιά που είχε στο αμάξι δεν τον έβλεπαν. Όταν έγινε η διακομιδή του στο νοσοκομείο οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε όντως μόνο κάποιες γρατσουνιές..

Ακολουθεί μια παλιότερη διήγηση του θαύματος

Ὁ ἀρχιμανδρίτης Ἰάκωβος Καλογήρου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μόρφου διηγεῖται πῶς ὁ ἅγιος Ἰάκωβος Τσαλίκης τοῦ ἔσωσε τὴ ζωὴ μετὰ ἀπὸ τροχαῖο ἀτύχημα ποὺ τοῦ συνέβη στὶς 12 Ἀπριλίου 2012.

Η παρουσία του Γέροντα Ιακώβου είναι ευλογία για την Μητρόπολη Μόρφου ..Είναι η μεγάλη οπισθοφυλακή της Μητρόπολης, περιφέρειας παίζει σωτήρια άμυνα..είναι κόφτης κλείνει τις ”τρύπες” στην άμυνα στο πνευματικό τερέν.

Ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Καλογήρου κατάγεται από τον Μουτουλλά. Είναι απόφοιτος της  Πατριαρχικής Σχολής της Σιών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και της Ιερατικής Σχολής «Απόστολος Βαρνάβας» της Εκκλησίας Κύπρου. Διετέλεσε γιά δεκατρία συναπτά χρόνια διάκονος του Μητροπολίτη Μόρφου, ο οποίος και τον διόρισε ως αρχιερατικό προϊστάμενο της εκκλησιαστικής περιφέρειας Μαραθάσας, καθώς και εφημέριο της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή. Είναι ιεροκήρυκας. Οι λέξεις του τα δάκρυα του..

Μονή Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή

Όταν έχεις δίπλα σου τον Καλογήρου νιώθεις ότι έχεις στο πλάι σου καλόγερο.

Γέροντας Ιάκωβος της Μόρφου ο δακρυρροών.. ο άνθρωπος από τον οποίο έκλεψα δάκρυα για τον τάφο του μαρμαρωμένου βασιλιά της Κύπρου του Μακάριου..

Μόρφου το νέο Άγιον Όρος.. ο κήπος των χαρισματούχων του Θεού..

dimpenews.com

Back to top button