Διεθνή

Γαλλία το Μεγάλο Ισραήλ: Παράδοση Παραλαβή στην Πρωθυπουργία 2 Εβραίων. H Εβραία Ελίζαμπεθ Μπορν παρέδωσε στον Εβραίο νυν Πρωθυπουργό Γκαμπριέλ Ατάλ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΒΡΩΠΗ ΟΧΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΛΛΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΥ..

Γαλλία το Μεγάλο Ισραήλ: Παράδοση Παραλαβή στην Πρωθυπουργία 2 Εβραίων. H Εβραία Ελίζαμπεθ Μπορν παρέδωσε στον Εβραίο νυν Πρωθυπουργό Γκαμπριέλ Ατάλ!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΒΡΩΠΗ ΟΧΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΛΛΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΥ..

Γι αυτό και 1 στους 2 νέους Γάλλους θέλουν να φύγουν από την Κατεχόμενη πατρίδα τους…

Οι γονείς της μητέρας του Γκαμπριέλ Ατάλ ήταν μετανάστες από την Οδησσό το κέντρο του Παγκόσμιου Σιωνισμού. Ο πατέρας του νεοδιορισθέντος πρωθυπουργού της Γαλλίας, Gabriel Attal, ήταν Εβραίος.

Με απόφαση του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, ένας ανοιχτά ομοφυλόφιλος άνδρας, ο 34χρονος Γκαμπριέλ Ατάλ, έγινε για πρώτη φορά πρωθυπουργός της χώρας.

Είναι ο νεότερος αρχηγός της γαλλικής κυβέρνησης στην ιστορία.

Ο νέος πρωθυπουργός γεννήθηκε στην οικογένεια ενός Τυνήσιου Εβραίου, του Yves Ατάλ, και μιας Ελληνίδας σε καταγωγή, της Μαρί ντε Κουρής, οι γονείς της οποίας ήταν μετανάστες από την Οδησσό. Στο γυμνάσιο δραστηριοποιήθηκε στο Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Το 2017, ο Ατάλ συνήψε «σύμφωνο συμβίωσης» με τον Stéphane Sejournet, τώρα γενικό γραμματέα του προεδρικού κόμματος «Αναγέννηση» και αρχηγό της φιλελεύθερης κοινοβουλευτικής ομάδας Renew Europe στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το 2018, ο Ατάλ διορίστηκε Υφυπουργός του Υπουργείου Παιδείας και τον Ιούλιο του 2023 ήταν επικεφαλής αυτού του υπουργείου. Ένας ομοφυλόφιλος Υφυπουργός Παιδείας ενδεικτικό που το πάνε με τη νεολαία..

Ο πατέρας του νεοδιορισθέντος πρωθυπουργού της Γαλλίας, Gabriel Attal, ήταν Εβραίος

Ο Gabriel Attal, 34, ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας που διορίστηκε από τον Πρόεδρο Emmanuel Macron, έχει τραβήξει την προσοχή για την ηλικία του (είναι ο νεότερος σε αυτόν τον ρόλο μέχρι σήμερα) και τον σεξουαλικό του προσανατολισμό (είναι ομοφυλόφιλος). Ένα άλλο γεγονός έχει κάνει επίσης είδηση: ο Τυνήσιος και Αλσατός Εβραίος πατέρας του, Yves Attal, ο οποίος πέθανε το 2015.

Σύμφωνα με τον The Guardian, ο Attal είπε το 2019: «Ο πατέρας μου μου είπε: «Ίσως είσαι Ορθόδοξος αλλά θα νιώθεις Εβραίος όλη σου τη ζωή, κυρίως επειδή θα υποφέρεις από τον αντισημιτισμό εξαιτίας του ονόματός σου».

Ο Yves Attal εργάστηκε ως δικηγόρος και παραγωγός ταινιών. Η σύζυγός του, Μαρί ντε Κουρίς, με γαλλική και ελληνορωσική ορθόδοξη χριστιανική καταγωγή, εργαζόταν ως υπάλληλος σε εταιρεία παραγωγής ταινιών. Τα παιδιά τους (ο Gabriel Attal έχει τρεις αδερφές) μεγάλωσαν ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

dimpenews.com

Back to top button