Διεθνή

Εκτάκτως ο πρωθυπουργός Παλαιστινιακής Αρχής στην Κύπρο για να δηλώσει αντίθεση του στο σιωνιστικο-κυπριακό σχέδιο για εκτοπισμό κατοίκων Γάζας μέσω Κύπρου και να προειδοποιήσει Κύπρο για κινδύνους εμπλοκής της.H Κύπρος μπαίνει μόνη της στο στόχαστρο του ισλαμισμού και του εκτουρκισμού! ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ

Εκτάκτως ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής στην Κύπρο για να δηλώσει την αντίθεση του στο σιωνιστικο-κυπριακό σχέδιο για εκτοπισμό κατοίκων Γάζας μέσω Κύπρου και να προειδοποιήσει Κύπρο για κινδύνους της εμπλοκής της..

Η Κύπρος με την υποταγή της στο σιωνιστικό παράγοντα μπαίνει στο στόχαστρο του ισλαμικού κόσμου και προλειαίνει έδαφος στον τούρκικο παράγοντα να κατασκευάσει αφορμές και προσχήματα για προέλαση… Η Κύπρος στοχοποιείται από την ίδια την πολιτική της ηγεσία και ο Χριστοδουλίδης μακάρι να μην αποδειχθεί Πασινιάν. Πολιτική αυτοκτονία..

και όλα αυτά τη στιγμή που το Ισραήλ ως παγκόσμιος εντολοδόχος αφού δεν το εμποδίζει κανείς βομβάρδισε χθες τις γείτονες χώρες με Κύπρο το Λίβανο και Συρία και μάλιστα τις πρωτεύουσες τους Βηρυτό και Δαμασκό... Ο αραβικός κόσμος παρακολουθεί η Μεσόγειος παρακολουθεί η Τουρκία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα βλέπει…..Η οποιαδήποτε σύμπραξη με τη δύναμη κατοχής εκθέτει την Κύπρο διεθνώς και μάλιστα δίνει λαβές και ερείσματα στον κυρίως της αντίπαλο..

Το Συμβούλιο έδωσε εντολή στον Al-Maliki να ταξιδέψει στην Κύπρο για να λάβει λεπτομέρειες για τον «θαλάσσιο διάδρομο» και να πείσει την κυπριακή κυβέρνηση για τους κινδύνους της εμπλοκής της στα ισραηλινά σχέδια σχετικά με τη διαχείριση αυτού του Διαδρόμου μεταξύ Κύπρου και Γάζας, μέσω του οποίου το Ισραήλ σκοπεύει να εκτοπίσει τον πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας.

Στην ομιλία του κατά την έναρξη της συνόδου, ο πρωθυπουργός Muhammad Shtayyeh είπε: “Η Λωρίδα της Γάζας είναι μάρτυρας μιας κατάστασης πείνας και υποσιτισμού μέσα σε σκηνές που είναι συγκλονιστικές για εμάς και τον κόσμο. Βρέφη χωρίς γάλα, μερικά από τα οποία ήρθαν στον κόσμο από τις μαρτυρικές μητέρες τους.

Τόνισε ότι ο λιμός στη Γάζα προκλήθηκε από την αποτροπή της παράδοσης τροφίμων και την άρνηση πρόσβασης. Η ισραηλινή κατοχή είναι εγκληματίας με την κατηγορία του φόνου από την πείνα και της παρεμπόδισης της άφιξης τροφής.

Και συνέχισε: «Ο κόσμος πρέπει να ρίξει φαγητό με αλεξίπτωτα και να πιέσει το Ισραήλ να ανοίξει τα σημεία διέλευσης για να φέρει τρόφιμα. Ό,τι μπαίνει στη Γάζα δεν ξεπερνά το 8% των αναγκών των πολιτών. »

Εξ ονόματος του Συμβουλίου Υπουργών, ο Shtayyeh καταδίκασε τα συνεχιζόμενα εγκλήματα της κατοχής στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της εισβολής σε παλαιστινιακά στρατόπεδα και πόλεις, την καταστροφή των υποδομών τους και τη δολοφονία και τη σύλληψη νεαρών ανδρών.

Ο Shtayyeh ευχαρίστησε τη Νότια Αφρική για την υποβολή καταγγελίας ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι διέπραξε το έγκλημα της γενοκτονίας κατά του παλαιστινιακού λαού, υποδεικνύοντας ότι το Ισραήλ θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου και ότι πρέπει να αποφασίσει γρήγορα για το αίτημά προκειμένου να βάλει τέλος στην επιθετικότητα.

Ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε: «Δεν υπάρχουν χώρες στον κόσμο που υποστηρίζουν τη Νότια Αφρική στη δίωξη του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης για τα εγκλήματά του κατά του λαού μας; »

Και υπογράμμισε «Είμαστε αντίθετοι στον Θαλάσσιο Διάδρομο στον οποίο συμφώνησαν Κύπρος και Ισραήλ και αμφιβάλλουμε ότι τα πλοία που θα επιχειρήσει η Κύπρος θα μπορούσαν να γίνουν πλοία απέλασης και δεν ακούσαμε καμία άρνηση από Κυπριακό αξιωματούχο για αυτές τις αμφιβολίες και η Κύπρος δεν μας έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα είναι μέρος του ισραηλινού σχεδίου».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Shtayyeh ζήτησε για άλλη μια φορά από την Κύπρο να βάλει τέλος σε αυτό το σχέδιο, το οποίο εγείρει κάθε αμφιβολία.

Η επισήμανση ότι η βοήθεια, εάν υπάρχει, από το λιμάνι της Λάρνακας θα μπορούσε να μεταφερθεί σε λιμάνια που γειτνιάζουν με τη Γάζα, και η παράδοση προμηθειών από την ανοιχτή θάλασσα, είναι μια μη πρακτική λύση, η οποία εγείρει πολλές αμφιβολίες και υποψίες.

Υπάρχει μια προοιωνιζόμενη γενίκευση.. Η Γερμανία καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν αμέσως τον Λίβανο.

dimpenews.com

Back to top button