Διεθνή

ΕΚΤΑΚΤΟ Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Βηρυτό..! 6 Νεκροί και αρκετοί τραυματίες! Σκοτώθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς.. Προς γενική ανάφλεξη η Μεσόγειος. ΒΙΝΤΕΟ

Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Βηρυτό.. πριν λίγο έκρηξη σημειώθηκε στην πρωτεύουσα του Λιβάνου στην Mawwad Area που είναι νότιο προάστιο της Βηρυτού. Η έκρηξη συνοδεύθηκε από χαμηλή πτήση μαχητικών του Ισραήλ. .Τα ξημερώματα κατά τις 4.00 π.μ το Ισραήλ είχε βομβαρδίσει και πάλι περίχωρα της Δαμασκού Συρίας.. Προς γενικευμένη ανάφλεξη η Μεσόγειος..

Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου ANI: Ένα εχθρικό ισραηλινό drone στόχευσε ένα γραφείο της Χαμάς στο Al-Mushrifiyah, κοντά στο “Al-Sharq Sweets” στα νότια προάστια της Βηρυτού υπάρχουν 4 νεκροί. Είναι ο πρώτος απολογισμός … στη συνέχεια αναφέρεται πως ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 6 σύμφωνα με λιβανέζικα μέσα.

Φαίνεται ότι η μια επίθεση έγινε σε όχημα και η άλλη σε κτίριο.

Δύο δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν στηΒηρυτό
Προκαταρκτικές αναφορές: Γραφείο της Χαμάς στο
Al Musharafieh, στα νότια προάστια της Βηρυτού στοχοποιήθηκε σε ισραηλινό βομβαρδισμό

Μια επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος του Ισραήλ σε γραφείο της Χαμάς στη νότια Βηρυτό σκοτώνει τέσσερις και τραυματίζει «αρκετούς ανθρώπους» ( κρατικά μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου)

ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Ανώτερος αξιωματούχος στο Λίβανο ισχυρίζεται ότι ο Osama Hamdan δολοφονήθηκε. δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Σύμφωνα με αραβικά μέσα ενημέρωσης, ο Osama Hamdan, ο πιο υψηλόβαθμος ηγέτης του πολιτικού γραφείου Qhamas στον Λίβανο, φέρεται να είναι μεταξύ των τριών Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σε έκρηξη στο Bir Al Abed, στη συνοικία Dahiya της Νότιας Βηρυτού. Το Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει. Ο τηλεοπτικός σταθμός της Χεζμπολάχ αναφέρει ότι ο κορυφαίος αξιωματούχος της Χαμάς Σαλέχ Αλ-Αροούρι/Saleh al-Arouri, κατά κάποιους νο 2 της οργάνωσης σκοτώθηκε σε έκρηξη νότια της Βηρυτού. Υψηλόβαθμη πηγή του Ισραήλ επιβεβαιώνει το θάνατο του Saleh al-Arouri.

Το εβραϊκό κανάλι 14 : η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε τη Βηρυτό για πρώτη φορά μετά το 2006.

Η πιο σημαντική δολοφονία από την αρχή του πολέμου: Ο αναπληρωτής του Ismail Haniyeh ο Saleh al-Aaruri – σκοτώθηκε σήμερα το απόγευμα (Τρίτη) στην περιοχή Da’ha στη νότια Βηρυτό. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στο Λίβανο ανέφερε ότι ένα ισραηλινό drone χτύπησε τα γραφεία της Χαμάς εκεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έκρηξη σκοτώθηκαν άλλοι τρεις, ανάμεσά τους δύο άλλα ανώτερα στελέχη της οργάνωσης. Αναφέρθηκε επίσης ότι από το περιστατικό τραυματίστηκαν αρκετοί άνθρωποι.

ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑ;

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα πρόσφατα δήλωσε:

”Οποιαδήποτε δολοφονία σε λιβανέζικα εδάφη που στοχεύει έναν Λιβανέζο ή έναν Σύριο ή έναν Ιρανό ή έναν Παλαιστίνιο, θα έχει ισχυρή απάντηση.

Δεν θα επιτρέψουμε ο Λίβανος να γίνει νέο πεδίο δολοφονιών για το Ισραήλ.

dimpenews.com

Back to top button