breaking newsΕλλάδα

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ 

Ο βουλευτής της ΝΔ, σε δήλωσή του στον ΣΚΑΪ την Τρίτη είχε σημειώσει πως “θεωρώ ότι πρέπει να περάσουμε στην επόμενη φάση και να πούμε την πραγματικότητα. Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι μια συνθήκη παρωχημένη σε σχέση με την αποστρατικοποίηση. Το 97% όλων αυτών στο σήμερα δεν έχει καμία αξία”.

Σε νέα σημερινή συνέντευξη στην ΕΡΤ, ωστόσο, επέμεινε στη χρήση του όρου, προσποιούμενος ότι δεν αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει σε διπλωματικό επίπεδο ένα τέτοιο θέμα, χωρίς να δώσει σαφείς απαντήσεις για το αν η τοποθέτησή του αποτελεί και θέση της κυβέρνησης.

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την αποπομπή του Άγγελου Συρίγου, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου περί «παρωχημένης» Συνθήκης της Λωζάνης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ.Ρήγας είπε μεταξύ άλλων:

«Όταν λες παρωχημένη μια Συνθήκη αφήνεις περιθώρια να αμφισβητηθούν κι άλλα πράγματα. Η Συνθήκη είναι ένα ενιαίο πράγμα, δεν το παίρνεις επιμέρους … Αν δεν είναι λαγός για πράγματα τα οποία έρχονται, ή πρόκειται να έρθουν, ή έχουν συμφωνηθεί, τότε, η Νέα Δημοκρατία πρέπει ευθέως να τον αποβάλλει από τους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας, γιατί αν δεν είναι λαγός είναι επικίνδυνος! Πολιτικά και εθνικά».

Ο Πάνος Ρήγας και χθες το βράδυ με ανάρτηση του είχε καταφερθεί εναντίον των όσων είπε ο βουλευτής της ΝΔ, χαρακτηρίζοντάς τον «επικίνδυνο» για τα εθνικά θέματα και έστρεψε τα βέλη του και κατά του κυβερνώντος κόμματος.

Σφοδρή κριτική στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άγγελο Συρίγο και κάλεσμα στην Κυβέρνηση για την αποπομπή του, έκανε η Ελληνική Λύση, σχετικά με τις δηλώσεις του για τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:
Ο κος Συρίγος είναι η προμετωπίδα της μειοδοτικής Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Είναι η δεύτερη φορά που ο καθηγητής και πρώην υπουργός κ. Συρίγος, υποπίπτει σε ένα τέτοιο σοβαρό «ολίσθημα». Είχαν προηγηθεί οι εξωφρενικές του δηλώσεις υπέρ της απόκτησης των αμερικανικών μαχητικών από την βάρβαρη Τουρκία.

Άλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει για παραχωρήσεις έναντι της Τουρκίας, τις οποίες μάλιστα υλοποιεί με τρόπο πρωτοφανή. Είναι αυτονόητο ότι οι απόψεις του κυβερνητικού βουλευτή κ. Συρίγου ξεπερνούν την «κόκκινη γραμμή της προδοσίας»!

Εάν η κυβέρνηση δεν τον αποπέμψει σήμερα κιόλας, αυτό σημαίνει ότι συμφωνεί με την συγκεκριμένη «γραμμή της εθνικής μειοδοσίας».

karditsastakra

Back to top button