breaking newsΔιεθνή

Η Ρωσία θέλει διχοτόμηση της Ουκρανίας με περισσότερα εδάφη

Η Ρωσία θα καταλάβει εδάφη από το Χάρκοβο μέχρι την Οδησσό για να εμποδίσει το ΝΑΤΟ να ελέγχει όλη την Ουκρανία. Αυτός είναι και ο λόγος της συνεχιζόμενης προέλασης του ρωσικού στρατού αλλά και της πρόσφατης δήλωση Μεντβέντεφ που στοχοποιεί ακόμα και το ίδιο το Κίεβο…

Σύμφωνα με τον Νορβηγό πολιτικό επιστήμονα Glenn Dysen, η Συμμαχία δεν εγκαταλείπει την ιδέα της αποδοχής της Ουκρανίας μετά το τέλος της σύγκρουσης και συνεχίζει να απορρίπτει την πρόταση για ουδετερότητα της Ουκρανίας.

Ως εκ τούτου, ο μόνος τρόπος για να «διασφαλιστεί» η Μόσχα είναι να πάρει τον έλεγχο της ζώνης από το Χάρκοβο μέχρι την Οδησσό, πιστεύει ο Νορβηγός ειδικός.

Προφανώς οι δηλώσεις του Πούτιν ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί ακόμα για αρκετό καιρό, φανέρωναν και τις προθέσεις της Μόσχας. Θέλει μία Ουκρανία ακρωτηριασμένη, ώστε να μην είναι πλέον χρήσιμη για το ΝΑΤΟ…

Παγκόσμιο πόλεμο εντός διετίας προβλέπει Βρετανός απόστρατος αξιωματικός

Βρετανός απόστρατος αξιωματικός παραδέχεται την πιθανότητα άμεσης σύγκρουσης μεταξύ των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ και του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία

Σε συνέντευξή του στο TalkTV, ο απόστρατος συνταγματάρχης του βρετανικού στρατού Hamish de Bretton-Gordon είπε ότι είναι πιθανό να σταλούν Ευρωπαίοι στρατιώτες εάν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στο μέτωπο.

«Η Δύση έχει κάνει τα πάντα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, εκτός από την αποστολή στρατευμάτων. Είναι πιθανό ότι εάν η Ρωσία αρχίσει να σημειώνει σοβαρή πρόοδο, το ΝΑΤΟ και οι δυτικοί σύμμαχοι όπως η Αυστραλία θα πρέπει να επανεξετάσουν τη θέση τους», δήλωσε ο Bretton-Gordon.

Οι δηλώσεις του συνταξιούχου αξιωματικου για την «αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία» έγιναν στο πλαίσιο του σεναρίου ενός ρωσικού χτυπήματος εναντίον ενός κράτους – μέλους της Βορειοατλαντικής συμμαχίας.

Επίσης, η ρητορική του Βρετανών αξιωματικού στοχεύει περισσότερο στη δυτική κοινωνία, η οποία πρέπει να εκφοβιστεί και να κινητοποιηθεί με το επιχείρημα ότι «η Ρωσία δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία», προκειμενου να πειστεί να πολεμήσει κατά της Ρωσίας.

Ο απόστρατος συνταγματάρχης είπε επίσης ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ μπορεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία ως «προληπτικό μέτρο», παρότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Ρωσία δεν έχει στόχους να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ.

Κάποιοι φαίνεται ότι επιθυμούν διακαώς την καταστροφή της ανθρωπότητας…

PrimeNews.

Back to top button