Διεθνή

Ισραηλινή tv: το Ισραήλ ετοιμάζεται να εισβάλει στο Ν Λίβανο με σκοπό να απωθήσει τη Χεζμπολά σε βάθος 10χλμ από σύνορα και να τη στείλει πίσω από ποταμό Λιτάνι. Η Τσαχάλ μεταφέρει μαζικά υλικοτεχνικής-λογισμική υποστήριξης στα σύνορα. ΒΙΝΤΕΟ

Ισραηλινή tv: το Ισραήλ ετοιμάζεται να εισβάλει στο Ν Λίβανο με σκοπό να απωθήσει τη Χεζμπολά σε βάθος 10χλμ από σύνορα και να τη στείλει πίσω από ποταμό Λιτάνι. Η Τσαχάλ μεταφέρει μαζικά υλικοτεχνικής-λογισμική υποστήριξης στα σύνορα.

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να εισβάλει στο νότιο Λίβανο. «Εάν αποτύχουν οι διπλωματικές προσπάθειες, το Ισραήλ θα εισβάλει στο νότιο Λίβανο και θα εκτοπίσει τη Χεζμπολάχ πέρα ​​από τον ποταμό Λιτάνι. » αναφέρει ο Ισραηλινός ανταποκριτής του i24.

Από το Ισραήλ προκύπτουν αναφορές ότι οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) πραγματοποιούν «μαζική μεταφορά» υλικοτεχνικής-λογισμικής υποστήριξης στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου.

Αν η απόφαση 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν τεθεί σε εφαρμογή από διπλωματικά μέσα τότε το Ισραήλ θα εκτοπίσει τη Χεζμπολάχ από το Νότο Λιβάνου πέρα ​​από τον ποταμό Λιτάνι που απέχει περίπου 10χλμ από τα λιβανο-ισραηλινά σύνορα. Kι έτσι θα επιτρέψει στην ειρηνευτική δύναμη FINUL να κάνει από κοινού περιπολίες εκεί με λιβανέζικο στρατό ( σσ θα εισβάλει με ειρηνευτικό πρόσχημα παίζοντας χαρτί διάσπασης στο εσωτερικό Λιβάνου προτάσσοντας Λιβανέζικο στρατό που ουσιαστικά είναι ανύπαρκτος έναντι Χεζμπολά που είναι η μόνη στρατιωτικά υπολογίσιμη δύναμη της χώρας των κέδρων). Για να επιτρέψει την επιστροφή 80-100.000 πληθυσμού που έχουν εκτοπιστεί από βορρά..

Δεν ξέρουμε αν θα αποδώσουν οι διπλωματικές προσπάθειες πάντως η Χεζμπολάχ διαμηνύει ότι δεν θα σταματήσει αυτό τον πόλεμο φθοράς στο βόρειο μέτωπο μέχρι να σταματήσει εντελώς η μάχη στη Γάζα. Συνεκτιμηθέντος ότι ούτε το Διεθνές Δικαστήριο απαίτησε από ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει τον πόλεμο στη Γάζα είναι δεδομένο ότι θα συνεχιστεί ο πόλεμος φθοράς και δεν αποκλείεται από κάποιο λάθος υπολογισμό της μιας ή άλλης πλευράς να υπάρξει κλιμάκωση και να εξελιχθεί σε ολοκληρωτικό πόλεμο των 2 πλευρών Ισραήλ και Χεζμπολάχ”.

dimpenews.com

Back to top button