breaking newsΔιεθνή

Κρίση στο Τέξας: Ετοιμάζουν μομφή κατά Μπάιντνεν και παραπομπή του υπουργού ασφαλείας

Σε ευθεία αντιπαράθεση μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών έχει μετατραπεί η κρίση μετανάστευσης στο Τέξας, φέροντας τις ΗΠΑ πλέον σε επικίνδυνες ατραπούς.

Αυτό προδικάζει δυστυχώς και το αποτέλεσμα των επερχόμενων προεδρικών εκλογών, αφού η χώρα έχει χωριστεί στα δύο, και όποιος νικήσει πιθανόν να μην γίνει αποδεκτός από την άλλη πλευρά.

Γιγαντώνεται η κόντρα με τον Λευκό Οίκο – Το Αιντάχο στέλνει αστυνομικούς στο Τέξας

Ο κυβερνήτης του Αϊντάχο Μπραντ Λιτλ ανακοίνωσε ότι θα στείλει αστυνομικούς της Πολιτείας του Αϊντάχο για να βοηθήσουν στην ασφάλεια των συνόρων του Τέξας.

Ο Κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ του Τέξας είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και ο Μπάιντεν, έχουν σπάσει την συμφωνία μεταξύ των πολιτειών και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, μη τηρώντας τη συνταγματική εντολή για την προστασία των πολιτειών από εξωτερική εισβολή.

Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και η συνοριακή περιπολία των Ηνωμένων Πολιτειών είναι σε θέση να περιορίσουν τους αποκλεισμούς με φράχτες που έχει στήσει η Εθνική Φρουρά του Τέξας. Οι Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες σε όλη τη χώρα στέλνουν υποστήριξη στο Τέξας.

Ο κυβερνήτης του Αιντάχο Μπραντ Λιτλ δήλωσε: «Υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των χαλαρών νότιων συνόρων και της πλημμύρας των θανατηφόρων παράνομων ναρκωτικών όπως η φαιντανύλη που έρχονται στις κοινότητες του Αϊντάχο.

Αυτά τα ναρκωτικά αφαιρούν τις ζωές των αγαπημένων μας προσώπων, των μελών της οικογένειας, των φίλων και των γειτόνων μας”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κυβερνήτης του Αιντάχο στέλνει στρατιώτες στα σύνορα.

“Όχι μόνο έχουν πάει στο Τέξας για να βοηθήσουν, ήταν επίσης εκεί για να μάθουν πώς να προστατεύουν το Αϊντάχο από τους κινδύνους της διακίνησης ναρκωτικών. Αυτή τη φορά θα μάθουν περισσότερα για την εμπορία ανθρώπων. Αναπτύσσω άλλες δύο ομάδες μελών της Αστυνομίας της Πολιτείας του Αϊντάχο για να βοηθήσουν το Τέξας και να υπηρετήσουν ξανά ως πολλαπλασιαστής δύναμης στα παράνομα νότια σύνορά μας.

Αυτή τη φορά ανέθεσα στους άνδρες μας, να μάθουν ό,τι μπορούν για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν εδώ και να σταματήσουν αυτό το ύπουλο έγκλημα στις κοινότητες μας», είπε ο Κυβερνήτης του Αιντάχο.

Ετοιμάζουν μομφή κατά Μπάιντνεν και παραπομπή του υπουργού ασφαλείας

Η παρουσιάστρια του Fox News, Μαρία Μπαρτιρόμο, απαίτησε να μάθει πού οδηγεί η διαμάχη μεταξύ Τέξας και Μπάιντεν σε εκπομπή:

«Τι πρόκειται να μετατραπεί σε εμφύλιο πόλεμο; Θέλω να πω, έχουμε τα δικαιώματα του Τέξας έναντι των ομοσπονδιακών δικαιωμάτων, και οι δύο πλευρές με όπλα;»

Η παρουσιαστής της Fox News ρώτησε τον Υπολοχαγό της εθνοφρουράς του Τέξας Νταν Πάτρικ για την προοπτική ενός «εμφυλίου πολέμου», εάν η αντιπαράθεση κλιμακωθεί στα σύνορα.

«Έχουμε δικαίωμα να υπερασπιστούμε τους πολίτες μας», απάντησε ο Πάτρικ, «Έχουμε δικαίωμα να υπερασπιστούμε αυτή τη χώρα. Και απλά κάνουμε την δουλειά μας.

Αυτοί οι νέοι άνδρες και γυναίκες που υπηρετούν την Εθνική Φρουρά μας είναι οι καλύτεροι από τους καλύτερους. Γιατί ο Λευκός Οίκος θέλει επιτακτικά να στείλει κάποιους άλλους να κάνουν την δική τους δουλειά;».

Μομφή κατά Μπάιντεν και παραπομπή υπουργού Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ επιδιώκουν οι Ρεπουμπλικάνοι  
Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές της Βουλής αποκάλυψαν δύο άρθρα παραπομπής κατά του υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας για την αποτυχία του να εξασφαλίσει τα σύνορα των ΗΠΑ.

“Ο Μαγιόρκας έχει κατηγορηθεί για «ηθελημένη και συστημική άρνηση να συμμορφωθεί με το νόμο», καθώς εκατοντάδες μετανάστες συνεχίζουν να πλημμυρίζουν στις ΗΠΑ καθημερινά”, ανέφεραν οι ίδιοι.

Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας (δεξιά) με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν αντιμετωπίζουν ψηφοφορία μομφής στην αμερικανική Βουλή σχετικά με τον χειρισμό της συνοριακής κρίσης.

Ο Γερουσιαστής Μάικ Τζόνσον , R-La., δήλωσε ότι “η Βουλή θα προχωρήσει το συντομότερο δυνατό Σε ψηφοφορία.
Η ψήφιση απαιτεί μόνο πλειοψηφία της Βουλής. Η Γερουσία θα διεξαγάγει δίκη και απαιτείται η ψήφος των δύο τρίτων για την καταδίκη, ένα εξαιρετικά απίθανο αποτέλεσμα στη Γερουσία που διοικείται από τους Δημοκρατικούς.

Οι Δημοκρατικοί λένε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι διεξήγαγαν μια προσχηματική διαδικασία παραπομπής εναντίον του Μαγιόρκας  και δεν έχουν τα συνταγματικά ερείσματα για να παραπέμψουν τον υπουργό”.

Εν τω μεταξύ, αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στο Τέξας για να συνεχιστεί η αντιπαράθεση μεταξύ της πολιτείας και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι «Είναι ένας στρατός καρτέλ. Ξέρετε, οι ιδρυτές δεν ονειρεύτηκαν ποτέ ότι θα είχαμε έναν πρόεδρο σαν αυτόν που απλώς θα άνοιγε την πόρτα σε όλους.  Λοιπόν, αντιμετωπίζουμε έναν στρατό που είναι καλά οπλισμένος και συντονισμένος”.

Το σκηνικό στις ΗΠΑ, μυρίζει «μπαρούτι» και η σφοδρή αντιπαράθεση των δύο πλευρών έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις , ενώ η δημοτικότητα του Τράμπ έχει εκτοξευθεί.

Το πρόβλημα είναι το μεγάλο χρέος της χώρας, και η αλλόκοτη ατζέντα του Λευκού Οίκου, σε μια σειρά θεμάτων που έχουν εξοργίσει τους συντηρητικούς των ΗΠΑ. 

The post Κρίση στο Τέξας: Ετοιμάζουν μομφή κατά Μπάιντνεν και παραπομπή του υπουργού ασφαλείας first appeared on PrimeNews.

Back to top button