Διεθνή

Μακάριος το σημείο στον τάφο του! Μακάριος ο βαλσαμωμένος ο μαρμαρωμένος βασιλιάς της Κύπρου..”ξεθηκάρωσε”! Ο Μέγας Μακάριος Κύπρου!! Ο Άγιος της Αγίας Νήσου!

Μακάριος το σημείο στον τάφο του! Μακάριος ο βαλσαμωμένος ο μαρμαρωμένος βασιλιάς της Κύπρου! Ο Μέγας Μακάριος Κύπρου!! Ο Άγιος της Αγίας Νήσου!

Αφού προσκύνησαν τη Μεγαλόχαρη της Αγίας Νήσου στην Μεγάλη Μονή της Κύπρου στην Παναγία της Κύκκου ανέβηκαν στον τάφο του Μακάριου….

Ασύλληπτο ταφικό μνημείο… παραδειγματική απόδοση τιμών από εθνοφρουρούς.

Πάει να προσκυνήσει …. και αναλύεται σε δάκρυα … αναφιλητά και λυγμούς σ΄ένα ακατάσχετο κλάμα. Είναι και ο ίδιος σοκαρισμένος από αυτήν την αιφνίδια αντίδραση… 10′ λεπτά σταματημό δεν είχε.. Όταν συνήλθε συνειδητοποίησε ότι ήταν δάκρυα ευγνωμοσύνης στον ευεργέτη του….:

Εμφάνιση Αγίου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Μακαρίου Γ’ : Έρχεται η Ανάσταση της Κύπρου…έρχεται Πάσχα για την Κύπρο…! (επί του πνευματικού πιεστηρίου)

ο Μακάριος ήταν είναι και θα είναι η Κύπρος..

χωρίς τον Μακάριο δεν θα ήξεραν ούτε καν που πέφτει η Κύπρος…δεν θα υπήρχε Κύπρος. ‘Ηταν για χρόνια ο καλύτερος πρέσβης της Ορθοδοξίας στα πέρατα της οικουμένης… Εἰς πᾶσαν τὴν γῆν ἐξῆλθεν ὁ φθόγγος αὐτού καὶ εἰς τὰ πέρατα τῆς οἰκουμένης τὰ ῥήματα αὐτού. Από την Αφρική…… ως την Λατινική Αμερική…

Ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί το κονκλάβιο για ν΄ακυρώσει μια ενδεχόμενη αγιοκατάταξη του είναι ότι δεν συνάδει με το Εκκλησιαστικό Κανονικό Δίκαιο η ανάδειξή του στο ύπατο Πολιτειακό αξίωμα της Κύπρου όντας κληρικός.. 

Δεν είναι απλώς άγιος είναι Μέγας

και στους Μεγάλους ενίοτε παρακάμπτεται το γράμμα του νόμου όπως στη περίπτωση του Μέγα Φωτίου ή του Μέγα Κωνσταντίνου που ήταν σε όλη τη ζωή του φιλοαρειανός, στην προσωπική του ζωή έκανε ως και εγκλήματα π.χ Κρίσπος δίωξε αγίους αλλά η προσφορά του στο χριστιανισμό ήταν εφάμιλλη ενός Παύλου και δικαίως θεωρείται ισαπόστολος..

Πολιτικοί λόγοι εργαλειοποιούν εκκλησιαστικά προσχήματα για να θάψουν τη φήμη του Μακαριώτατου Μακαρίου.. προφάσεις εν πολιτικές αμαρτίες… με χρυσόσκονη συνοδική.

O Mέγας Φώτιος «ἀθρόον ἐξελέξατο» πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως μια εκλογή που αποτέλεσε ένα από τα αρχικά αίτια του σχίσματος με Καθολικισμό αφού κατηγορήθηκε για per saltum διαδικασία . Με τον όρο «ἀθρόον ἐξελέξατο» εννοούμε ότι μια σύνοδος παίρνει κάποιον από λαϊκό και τον χειροτόνησε στους ενδιάμεσους βαθμούς της ιεροσύνης μέσα σε λίγες ημέρες. Σε σύγχρονα ελληνικά είναι η fast-track διαδικασία εκλογής και ανάδειξης.

Η αχαριστία είναι η μεγαλύτερη μορφή αδικίας…….

ΕΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΠΟΙΑ ΕΝΩΣΗ

Πρώτα θα ενωθεί η ελεύθερη Κύπρος και μετά ολάκερη…

δεν ταιριάζει εθνικός διχασμός ή εκκλησιαστικός διχασμός στη διχοτομημένη Κύπρο.

Το μήνυμα του Μακάριου είναι ένωση αλλά ποιας ένωσης της Ένωσης πρώτα της ελεύθερης Κύπρου από όπου θα προέλθει και η Ένωση της νήσου.

Σημείο της Εθνικής συμφιλίωσης θα είναι η αγιοποίηση του …..

Ο ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Η Κύπρος ψάχνει για μαρμαρωμένο βασιλιά αλλά τον έχει στο κατώφλι της στο θρονί του..

Τον πολεμούν και μετά θάνατο.. τον φοβούνται και μετά θάνατον γι αυτό για δεκαετίες βαλσάμωσαν την καρδιά του…

Αλλά ο μαρμαρωμένος βασιλιάς της Κύπρου ”ξεθηκάρωσε” …..όπως προείπε:

Η προφητεία του ίδιου για τον εαυτό του που εκπληρώνεται σήμερα: ”Είμαι ο Μακάριος….. Δεν είμαι νεκρός. Είμαι ζωντανός. Και είμαι μαζί σου……. , συναγωνιστής και σημαιοφόρος εις τον κοινόν αγώνα”.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΕΙΜΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

τι τραγούδησε αυτή τη φορά το πουλί

κύκκου κύκκου… λαλεί πουλί παίρνει σπυρί και η μάνα το ζηλεύει..’

dimpenews.com

Back to top button