breaking newsΕλλάδα

«Μαύρη» Πρωτοχρονιά στον Βλοχό Καρδίτσας – Ζωή μέσα στον βούρκο παρατημένοι από τους βουλευτές του Νομού

 

Καμία σχέση με την περσινή Πρωτοχρονιά δεν ήταν η φετινή στον Βλοχό της Καρδίτσας, που απομένει θαμμένος κάτω από τη λάσπη.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Γιάννης Κούκας, μιλώντας στο OPEN, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στον Βλοχό, λέγοντας πως δεν έχει και πολύ μεγάλη αλλαγή από τις εικόνες των πρώτων ημερών, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.  

«Δεν μπορούμε να μείνουμε στο χωριό, είναι γεμάτο λάσπες. Τα χωράφια είναι ακόμα γεμάτα νερό» σημείωσε ο ίδιος και σε άλλο σημείο συμπλήρωσε: «Αν αφαιρέσετε το νερό (σ.σ. που είχε συσσωρευτεί το πρώτο διάστημα), τα σπίτια είναι κατεστραμμένα. Υπάρχουν λάσπες παντού».

Σημείωσε πως ο ίδιος και άλλοι συγχωριανοί επισκέφθηκαν τα σπίτια τους και τα  Χριστούγεννα, αλλά η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική.

Ερωτώμενος για τους συντοπίτες του που αναγκάζονταν να ζουν σε εκκλησία, ενημέρωσε πως εδώ και δύο εβδομάδες έχουν πάει σε κάποιο σπίτι.

«Δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα τα ενοίκια έχουν ξεφύγει, έφτασαν τα 500 ευρώ» σημείωσε και ανέφερε πως «ακόμα δεν έχουν πληρωθεί όλα τα ενοίκια» από την κρατική επιχορήγηση.

«Ο καθένας στο σπίτι που έχει πάει μπορεί να γιορτάσει, αλλά όπως ήμασταν πέρσι, οικονομικά και συναισθηματικά, δεν μπορούμε να είμαστε» κατέληξε.

karditsastakra.

Back to top button