breaking newsΆποψηθρησκεια

Μια α-προσευχητική κοινωνία είναι μια κοινωνία αποκομμένη από το παρελθόν που αδυνατεί να δει το μέλλον…. Κάνε προσευχή και η προσευχή θα σου τα διδάξει όλα….! Είναι πνευματικό παρκούρ!

Προσευχή η υποτιμημένη.. Κατά το «πήγαινε, κάθισε στὸ κελί σου, καὶ τὸ κελί σου θὰ σοῦ τὰ διδάξει ὅλα».. κάνε προσευχή και η προσευχή θα σου τα διδάξει όλα..θα στα δώσει όλα. Η προσευχή σου δίνει μάτια σου πολλαπλασιάζει την όραση σου είναι πνευματικό παρκούρ σε μεταφέρει στην άλλη άκρη της γης σε κάνει απρόσμενο ταξιδιώτη σε πηγαίνει μακριά σε άλλες χώρες σε βάζει σε άλλους αιώνες σε βγάζει έξω από τον χωροχρόνο..

δεν είναι μια τυπολατρική μηχανιστική αυτοματοποιημένη αποτύπωση υποταγής αλλά ένα υπερβατικό άνοιγμα ελευθερίας μια διεύρυνση υπαρξιακή πέρα από τα γνωστά όρια και τα σύνορα μιας αυστηρά προδιαγεγραμμένης χωροταξικά στατικής και πνιγηρής πνευματικότητας..

σου ανοίγει τις μαύρες τρύπες του πνευματικού διαστήματος όπου συρρέει το φως

σε ταξιδεύει σε διδάσκει σου διηγείται σου αφηγείται σε μαθαίνει σου χαρίζει πρόσβαση στο απρόσιτο σε βγάζει στο ανέσπερο φως από το πλατωνικό σπήλαιο της πνευματικής καθήλωσης σου προβάλει την άλλη πραγματικότητα την ενδιάθετη σου ανοίγει φακέλους και αρχεία σε κάνει να διαβάζεις σαν ανοιχτά βιβλία τις ψυχές, σου κλείνει απροσδόκητα ραντεβού και συναντήσεις σε γνωρίζει με άγνωστες μορφές Αγίων σου αποκαλύπτει ξεχασμένα συναξάρια. Είναι μια κρύπτη με κειμήλια και άυλα βιβλία

Η προσευχή είναι ο κώδικας απόρρητων πληροφοριών και άρρητων λόγων

Η προσευχή είναι όχημα και είναι οθόνη είναι μέσο πνευματικής μεταφοράς, είναι το μεταφορικό μέσο στις λεωφόρους της αιωνιότητας ..

η προσευχή είναι η οδός μια άλλη οδός μη πεπατημένη μια οδός παρακαμπτήρια του πνευματικού πραγματισμού του αποστεωμένου πνευματικού υλισμού..

η προσευχή είναι δράση ψυχής, κίνηση νου, ελευθερία πνεύματος

δεν είναι φυγή αλλά τείνουσα δυναμική…

είναι μια ανισόπεδη διάβαση μια πίστα μυστικών αναβάσεων που ενώνει τα επίγεια με τα επουράνια τα ορατά με τα μυστικά κι απόκρυφα τα γνωστά με τα άγνωστα τα πρόσκαιρα με τα αιώνια…

μια κοινωνία μη προσευχής, μια α-προσευχητική κοινωνία είναι μια κοινωνία αποκομμένη από το παρελθόν που αδυνατεί να δει τι την περιμένει, το μέλλον.. είναι μια κοινωνία καταδικασμένη να ζήσει το αναπόφευκτο..το προδιαγεγραμμένο

είναι μια μοιρολατρική κοινωνία που δεν συνδιαλέγεται με το αιώνιο που έχει κάμερες μόνο για το παρόν και στερείται οφθαλμούς για το μέλλον είναι μια κοινωνία χωρίς ενατένιση χωρίς ενόραση χωρίς ορίζοντα που ζει ανάμεσα στις συμπληγάδες του χρόνου με τις παρωπίδες του εφήμερου.. η ζωή απομυθοποιείται υπολογίζεται ως εφήμερη χάνει την αξία της ο άνθρωπος γίνεται δούλος της καθημερινότητας σκλάβος του πραγματικού..

Μια α-προσευχητική κοινωνία είναι μια κοινωνία αποκομμένη από το παρελθόν που αδυνατεί να δει το μέλλον…. Κάνε προσευχή και η προσευχή θα σου τα διδάξει όλα….!

Αλλά τι είναι προσευχή και προσευχή που θα σε βρω;

η προσευχή είναι χάρισμα...κι αυτό σημαίνει η προσευχή είναι η λύση που όμως δεν την περιλαμβάνει κανένα λυσάρι και δεν στην μεταδίδει κανένα πνευματικό φροντιστήριο..

dimpenews.com

Back to top button