breaking newsΔιεθνή

Οι New York Times κατεβαίνουν στο σκοτεινό τούνελ της σχέσης Μπιλ Γκέιτς – Τζέφρυ Επστάιν

Ο καταδικασμένος σεξουαλικός δράστης που αυτοκτόνησε στη φυλακή, κατάφερε να «παρασύρει» μια εκπληκτική σειρά από πλούσιους, ισχυρούς και διάσημους άνδρες στην τροχιά του.

Aυτός ο τύπος θέλει καλοπροαίρετα να «σώσει τον κόσμο» με τα εμβόλιά του και όχι μόνο. Ομιλούμε για τον «φιλάνθρωπο» Μπιλ Γκέιτς, o oποίος επεδίωξε να συναντήσει τον Τζέφρυ Επστάιν αφότου εκείνος είχε καταδικασθεί. Λίγο πριν τον δολοφονήσουν στην φυλακή ο Epstein τροποποίησε τη διαθήκη του και όρισε ένα Κροάτη συνεργάτη και φίλο του Bill Gates ως εφεδρικό εκτελεστή σε περίπτωση που ένας από τους δύο βασικούς εκτελεστές δεν μπορούσε να υπηρετήσει.

Οι Νew York Times, η αιχμή του δόρατος του deep state των ΗΠΑ, θα μπουν στο βαθύ και σκοτεινό τούνελ της σχέσης Gates-Epstein σε ανύποπτο χρόνο και με άρθρο που υπογράφουν οι Emily Flitter και James B. Stewart.

Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε για τα 42 βήματα μέσα από τα οποία ο φιλάνρωπος Bill Gates σχεδιάζει να καταστρέψει τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε σήμερα.

Ξεκινάμε με το άρθρο των Νew York Times

Ο Jeffrey Epstein, ο καταδικασμένος σεξουαλικός δράστης που αυτοκτόνησε στη φυλακή, κατάφερε να παρασύρει μια εκπληκτική σειρά από πλούσιους, ισχυρούς και διάσημους άνδρες στην τροχιά του.

Υπήρχαν δισεκατομμυριούχοι (Leslie Wexner και Leon Black), πολιτικοί (Bill Clinton και Bill Richardson), βραβευμένοι με Nobel (Murray Gell-Mann και Frank Wilczek) και ακόμη και μέλη της βασιλικής οικογένειας (Prince Andrew).

Λίγοι, όμως, συγκρίνονται σε κύρος και δύναμη με τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, και με τι δική του αυθεντία. Τον Bill Gates. Και σε αντίθεση με πολλούς άλλους, ο κ. Gates ξεκίνησε τη σχέση αφού ο Epstein καταδικάστηκε για σεξουαλικά εγκλήματα.

Ο κ. Gates, ο συνιδρυτής της Microsoft, του οποίου η περιουσία άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχει προικίσει τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική οργάνωση στον κόσμο, έκανε ό,τι μπορούσε για να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο της σχέσης του με τον κ. Epstein. «Δεν είχα καμία επιχειρηματική σχέση ή φιλία μαζί του», είπε στη Wall Street Journal τον περασμένο μήνα.

Στην πραγματικότητα, ξεκινώντας το 2011, ο κ. Gates συναντήθηκε με τον κ. Epstein σε πολλές περιπτώσεις — μεταξύ των οποίων τουλάχιστον τρεις φορές στο αρχοντικό του κ. Epstein στο Μανχάταν και τουλάχιστον μία φορά έμεινε μέχρι αργά τη νύχτα, σύμφωνα με συνεντεύξεις με περισσότερους από δώδεκα άτομα που γνωρίζουν τη σχέση, καθώς και έγγραφα που εξετάζονται από τους New York Times.

Οι υπάλληλοι του ιδρύματος του κ. Gates πραγματοποίησαν επίσης πολλαπλές επισκέψεις στην έπαυλη του κ. Epstein . Και ο κ. Epstein μίλησε με το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates και την JPMorgan Chase για ένα προτεινόμενο φιλανθρωπικό ταμείο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων — μια συμφωνία που είχε τη δυνατότητα να δημιουργήσει τεράστιες αμοιβές για τον κ. Epstein.

«Ο τρόπος ζωής του είναι πολύ διαφορετικός και κάπως ενδιαφέρον, αν και δεν θα λειτουργούσε για μένα», έστειλε email στους συναδέλφους του ο κ. Gates το 2011, μετά την πρώτη του συνάντηση με τον κ. Epstein.

Η Bridgitt Arnold, εκπρόσωπος του κ. Gates, είπε ότι «αναφερόταν μόνο στη μοναδική διακόσμηση της κατοικίας του Epstein — και στη συνήθεια του Epstein να φέρνει αυθόρμητα γνωστούς του για να συναντήσει τον κ. Gates».

«Δεν προοριζόταν σε καμία περίπτωση να μεταφέρει μια αίσθηση ενδιαφέροντος ή έγκρισης», είπε.

Ξανά και ξανά, ο κ. Epstein κατάφερε να καλλιεργήσει στενές σχέσεις με μερικούς από τους πιο ισχυρούς άνδρες του κόσμου. Τους δελέαζε με τη μυρωδιά των χρημάτων και την εγγύτητα με άλλους ισχυρούς, διάσημους ή πλούσιους ανθρώπους — τόσο πολύ που πολλοί έβλεπαν να ξεπερνούν τη φήμη του για σεξουαλική κακή συμπεριφορά. Και όσο περισσότερους ανθρώπους προσέλκυε στον κύκλο του, τόσο πιο εύκολο ήταν για αυτόν να προσελκύσει άλλους.

Η Melanie Walker, η οποία γνώριζε τον κ. Epstein από το 1992, εντάχθηκε στο Gates Foundation ως ανώτερη υπεύθυνη προγράμματος το 2006.

Ο κ. Gates και το Ίδρυμα Gates 51 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν υπερασπιστεί την ευημερία των νεαρών κοριτσιών. Όταν ο κ. Gates και ο κ. Epstein συναντήθηκαν για πρώτη φορά, ο κ. Epstein είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για προσέλκυση πορνείας από ανήλικο και έπρεπε να εγγραφεί ως σεξουαλικός δράστης.

Η κ. Arnold είπε ότι «άνθρωποι υψηλού προφίλ» είχαν συστήσει τον κ. Gates και τον Epstein και ότι είχαν συναντηθεί πολλές φορές για να συζητήσουν τη φιλανθρωπία.

«Ο Bill Gates regrets μετανιώνει που συναντήθηκε με τον Epstein και αναγνωρίζει ότι έκανε λάθος κρίση με το να το κάνει», είπε η κ. Arnold.

«Ο Gates αναγνωρίζει ότι η ψυχαγωγία των ιδεών του Εpestein που σχετίζονται με τη φιλανθρωπία έδωσε στον Epstein έδαφος που ήταν σε αντίθεση με τις προσωπικές αξίες του Gates και τις αξίες του ιδρύματός του».

Η πρώτη συνάντηση

Δύο μέλη του στενού κύκλου του κ. Gates — o Boris Nikolic και η Melanie Walker — ήταν κοντά στον κ. Εpstein και κατά καιρούς λειτουργούσαν ως μεσάζοντες μεταξύ των δύο ανδρών.

Η κ. Walker γνώρισε τον κ.Epstein το 1992, έξι μήνες μετά την αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο του Τέξας. Ο κ. Epstein, ο οποίος ήταν σύμβουλος του κ. Wexner, του ιδιοκτήτη της Victoria’s Secret, είπε στην κυρία Walker ότι θα μπορούσε να της δώσει μια ακρόαση για μια δουλειά modeling εκεί, σύμφωνα με την κυρία Walker.

Αργότερα ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη και έμεινε σε μια πολυκατοικία στο Manhattan που είχε ο κύριος Έπσταϊν. Αφού αποφοίτησε από την ιατρική σχολή, είπε, ο κ. Epstein την προσέλαβε ως σύμβουλο επιστήμης (!) το 1998.

Αργότερα, η κ. Walker συνάντησε τον Steven Sinofsky, ανώτερο στέλεχος της Microsoft που έγινε πρόεδρος του τμήματός της Windows, και μετακόμισε στο Seattle για να είναι μαζί του. Το 2006, εντάχθηκε στο Ίδρυμα Gates με τον τίτλο της ανώτερης υπεύθυνης προγράμματος.

Στο ίδρυμα, η κ. Walker συνάντησε και έγινε φίλος με τον Kροάτη κ. Nikolic, πρώην συνεργάτη της Ιατρικής Σχολής του Harvard, ο οποίος ήταν σύμβουλος επιστήμης του ιδρύματος. Ο κ. Νikolic και ο κ. Gates ταξίδευαν και συναναστρεφόντουσαν συχνά.

Η κυρία Walker, η οποία είχε παραμείνει σε στενή επαφή με τον κ. Εpstein, τον σύστησε στον κ. Νikolic και οι άντρες έγιναν φίλοι.

Ο κύριος Epstein και ο κύριος Gates συναντήθηκαν για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου 2011, στο αρχοντικό του κ. Epstein στο Upper East Side.

Μαζί τους ήταν η Δρ. Eva Andersson-Dubin, πρώην Μις Σουηδία με την οποία ο κύριος Epstein είχε βγει κάποτε, και η 15χρονη κόρη της. (Ο σύζυγος της Dr. Andersson-Dubin, ο δισεκατομμυριούχος hedge fund Glenn Dubin, ήταν φίλος και επιχειρηματικός συνεργάτης του κ. Epstein. Οι Dubin αρνήθηκαν να σχολιάσουν.)

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 8 και διήρκεσε αρκετές ώρες, σύμφωνα με την κ. Arnold εκπρόσωπο του κ. Gates.

Στη συνέχεια, ο κ. Epstein καυχήθηκε για τη συνάντηση σε email σε φίλους και συνεργάτες. «Ο Bill είναι υπέροχος», έγραψε σε ένα, που σχολιάστηκε από τους Times.

Ο κ. Gates, με τη σειρά του, εξήρε τη γοητεία και την ευφυΐα του κ.Epstein. Στέλνοντας email στους συναδέλφους του την επόμενη μέρα, είπε: «Μια πολύ ελκυστική Σουηδή και η κόρη της πέρασαν και κατέληξα να μείνω εκεί αρκετά αργά».

Ο κύριος Gates είδε σύντομα ξανά τον κύριο Epstein. Σε ένα TED conference στο Long Beach της Καλιφόρνια, οι παρευρισκόμενοι εντόπισαν τους δύο άντρες να έχουν ιδιωτική συνομιλία.

Αργότερα την ίδια άνοιξη, στις 3 Μαΐου 2011, ο κ. Gates επισκέφτηκε και πάλι τον κ. Epstein στην έπαυλή του στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με τη συνάντηση και μια φωτογραφία που εξέτασαν οι Times.

Ένα τεράστιο φιλανθρωπικό ταμείο

Εκείνη την εποχή, το Ίδρυμα Gates και η JPMorgan συνεργάζονταν για να δημιουργήσουν το Παγκόσμιο Επενδυτικό Ταμείο Υγείας. Στόχος του ήταν να παράσχει «σε μεμονωμένους και θεσμικούς επενδυτές την ευκαιρία να χρηματοδοτήσουν παγκόσμιες τεχνολογίες υγείας τελευταίου σταδίου που έχουν τη δυνατότητα να σώσουν εκατομμύρια ζωές σε χώρες χαμηλού εισοδήματος».

Καθώς οι λεπτομέρειες του ταμείου έβγαιναν στο σφυρί, ο κ. Staley είπε στους συναδέλφους του στην JPMorgan ότι ο κ. Epstein ήθελε να συμπεριληφθεί στις συζητήσεις, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν τις συνομιλίες. Ο κ. Epstein ήταν ένας σημαντικός πελάτης της JPMorgan, διατηρώντας εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμούς στην τράπεζα και προέτρεψε μια πομπή πλούσιων ατόμων να γίνουν πελάτες της εταιρείας.

Ο κ. Epstein πρότεινε μια ιδέα για ένα ξεχωριστό φιλανθρωπικό ταμείο στους αξιωματούχους της JPMorgan, συμπεριλαμβανομένου του κ. Staley, και στον σύμβουλο του κ. Gates, κ. Nikolic. Οραματίστηκε ένα τεράστιο ταμείο, με τα χρήματα του Ιδρύματος Gates, που θα επικεντρωνόταν σε έργα υγείας σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με πέντε άτομα που συμμετείχαν ή ενημερώθηκαν για τις συνομιλίες, συμπεριλαμβανομένων των νυν και πρώην υπαλλήλων του Gates Foundation και της JPMorgan. Εκτός από τα χρήματα των Gates, ο κ. Epstein σχεδίαζε να συγκεντρώσει δωρεές από πλούσιους φίλους του και, “ελπίζουμε, από τους πλουσιότερους πελάτες της JPMorgan”.

Ο κ. Epstein πίστευε ότι θα μπορούσε να ωφεληθεί προσωπικά. Κυκλοφόρησε μια πρόταση τεσσάρων σελίδων που περιελάμβανε πρόταση να πληρωθεί το 0,3% των χρημάτων που συγκέντρωσε, σύμφωνα με ένα άτομο που είδε την πρόταση. Αν ο κ. Epstein είχε συγκεντρώσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια, για παράδειγμα, αυτό θα ήταν 30 εκατομμύρια δολάρια σε αμοιβές.

Η κ. Arnold είπε ότι ο κ. Gates και το ίδρυμα δεν γνώριζαν ότι ο κ. Εpestein ζητούσε αμοιβή. Είπε ότι ο κ. Epstein «πρότεινε στον Bill Gates και στη συνέχεια στους αξιωματούχους του ιδρύματος ιδέες που υποσχέθηκε ότι θα απελευθέρωναν εκατοντάδες δισεκατομμύρια για την παγκόσμια εργασία που σχετίζεται με την υγεία».

Στα τέλη του 2011, κατόπιν εντολής του κ. Gates, το ίδρυμα έστειλε μια ομάδα στο αρχοντικό του κ. Epstein για να έχει μια προκαταρκτική συζήτηση σχετικά με τη φιλανθρωπική συγκέντρωση κεφαλαίων, σύμφωνα με τρία άτομα που ήταν εκεί. Ο κ. Epstein είπε στους καλεσμένους του ότι αν έψαχναν το όνομά του στο Διαδίκτυο θα μπορούσαν να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ήταν κακός άνθρωπος, αλλά ότι αυτό που είχε κάνει – ζητώντας πορνεία από ένα ανήλικο κορίτσι – δεν ήταν χειρότερο από το να «κλέψει ένα κουλούρι»!

Μερικοί από τους υπαλλήλους του Ιδρύματος Gates δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν το ποινικό μητρώο του κ. Epstein και είχαν σοκαριστεί όταν έμαθαν ότι το ίδρυμα συνεργαζόταν με έναν σεξουαλικό δράστη. Ανησύχησαν ότι θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά τη φήμη του ιδρύματος.

Στις αρχές του 2012, μια άλλη ομάδα του Ιδρύματος Gates συνάντησε τον κ. Epstein στην έπαυλή του. Ισχυρίστηκεότι είχε πρόσβαση σε τρισεκατομμύρια δολάρια από τα χρήματα των πελατών του που θα μπορούσε να βάλει στο προτεινόμενο φιλανθρωπικό ταμείο – ένας αριθμός τόσο παράλογος που άφησε τους επισκέπτες του να αμφιβάλλουν για την αξιοπιστία του κ. Epstein.

Πετώντας για Φλόριντα

Ο κύριος Gates και ο Epstein έβλεπαν συνέχεια ο ένας τον άλλον. Η κυρία Arnold δεν είπε πόσες φορές είχαν συναντηθεί οι δυο τους.

Τον Μάρτιο του 2013, ο κ. Gates πέταξε με το αεροπλάνο Gulfstream του κ. Epstein από το αεροδρόμιο Teterboro στο New Jersey στο Palm Beach της Φλόριντα, σύμφωνα με ένα δηλωτικό πτήσης. Η κυρία Arnold είπε ότι ο κ. Gates – ο οποίος έχει το δικό του τζετ 40 εκατομμυρίων δολαρίων – δεν γνώριζε ότι ήταν το αεροπλάνο του κ. Epstein.

Έξι μήνες αργότερα, ο κ. Nikolic και ο κ. Gates βρίσκονταν στη Νέα Υόρκη για μια συνάντηση σχετικά με τη Schrödinger, μια εταιρεία φαρμακευτικού λογισμικού στην οποία ο κ. Gates είχε μεγάλη επένδυση. Σε εκείνο το ταξίδι, ο κ. Epstein και ο κ. Gates συναντήθηκαν για δείπνο και συζήτησαν για το Ίδρυμα Gates και τη φιλανθρωπία, είπε η κ. Arnold.

Και τον Οκτώβριο του 2014, ο κ. Gates δώρισε 2 εκατομμύρια δολάρια στο Εργαστήριο Media Lab του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης. Αξιωματούχοι του πανεπιστημίου περιέγραψαν το δώρο σε εσωτερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως «κατευθυνόμενο» από τον κ. Epstein. Η κ. Arnold είπε, «Δεν υπήρχε καμία πρόθεση, ούτε ρητή αίτηση, η χρηματοδότηση να ελέγχεται με οποιονδήποτε τρόπο από τον κ. Epstein».

Αμέσως μετά, η σχέση μεταξύ του κ. Epstein και του κ. Gates φαίνεται να έχει ψυχρανθεί. Το φιλανθρωπικό ταμείο που είχε συζητηθεί με το Ίδρυμα Gates δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Ο κ. Epstein παραπονέθηκε σε έναν γνωστό του στα τέλη του 2014 ότι ο κ. Gates είχε σταματήσει να μιλά μαζί του, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει τη συζήτηση.

Η σχέση, ωστόσο, δεν διακόπηκε εντελώς. Τουλάχιστον δύο ανώτερα στελέχη του Ιδρύματος Gates διατήρησαν επαφές με τον κ. Epstein μέχρι τα τέλη του 2017, σύμφωνα με πρώην υπαλλήλους του ιδρύματος.

Η κυρία Arnold είπε ότι το ίδρυμα δεν γνώριζε καμία τέτοια επαφή. «Με την πάροδο του χρόνου, ο Gates και η ομάδα του συνειδητοποίησαν ότι οι δυνατότητες και οι ιδέες του Epstein δεν ήταν νόμιμες και κάθε επαφή με τον Epstein διακόπηκε», είπε.

Μέρες πριν απαγχονιστεί ο κ. Epstein σε ένα κελί της φυλακής του Manhattan στις 10 Αυγούστου, τροποποίησε τη διαθήκη του και όρισε τον κ. Nikolic ως εφεδρικό εκτελεστή σε περίπτωση που ένας από τους δύο βασικούς εκτελεστές δεν μπορούσε να υπηρετήσει. (Ο κ. Nikolic αρνήθηκε σε δικαστικές διαδικασίες να υπηρετήσει ως εκτελεστής.)

Ο κ. Nikolic, ο οποίος τώρα διευθύνει μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων με τον κ. Gates ως έναν από τους επενδυτές του, είπε ότι ήταν «σοκαρισμένος» που κατονομάστηκε στη διαθήκη του κ. Epstein. Σε δήλωσή του στους The Times είπε: «Λυπάμαι βαθιά που γνώρισα τον κ. Epstein».

Oι εντιμότατοι φίλοι του δολοφονημένου στη φυλακή Jeffrey Epstein

Τον Μάρτιο του 2014, ο Jeffrey Epstein πήρε το ιδιωτικό του τζετ στο Σιάτλ για να επισκεφτεί τον Bill Gates στο γραφείο του.

Ο Epstein συνιοδεύονταν από μία νεαρή Πολωνή μοντέλο που είχε γνωρίσει λίγους μήνες νωρίτερα. Ντυμένη με ένα μακρύ γκρι παλτό, πόζαρε σε μια φωτογραφία με τον συνιδρυτή της Microsoft.

Ο Epstein τράβηξε τη φωτογραφία-σύμφωνα με το ρεπορτάζ της The Wall Street Journal.

Στην εικόνα, που δημοσιεύτηκε από το περιοδικό Journal Sunday, ο Gates φαίνεται να χαμογελά και να παίζει με το φερμουάρ του σκούρου πουλόβερ του, καθώς ένα κορίτσι γύρω στα 20 που χαρακτηρίζεται ως μοντέλο από την Πολωνία της, στέκεται όρθια στο πλάι του με ένα γκρι σακάκι και μπλε κασκόλ με το στήθος της σχεδόν πιεσμένο πάνω του.

Η γυναίκα, της οποίας το πρόσωπο ήταν κρυμμένο στη δημοσιευμένη φωτογραφία, είπε στη Journal ότι συνάντησε τον Epstein, έναν εγγεγραμμένο σεξουαλικό δράστη, μήνες πριν από τη λήψη του στιγμιότυπου και ότι στη συνέχεια άρχισε γρήγορα να της δίνει υποσχέσεις ότι θα μπορούσε να βοηθήσει την καριέρα της με τις ισχυρές του σχέσεις-διασυνδέσεις.

Ο Gates 68 ετών, δεν ήταν η μόνη εξέχουσα προσωπικότητα που εμφανίστηκε σε πρόσφατες φωτογραφίες με φερόμενα θύματα του Epstein, ο οποίος φέρεται να απαγχονίστηκε στο κελί του στη φυλακή του Μανχάταν στις 10 Αυγούστου 2019, ενώ περίμενε τη δίκη για ομοσπονδιακές κατηγορίες για σεξουαλική διακίνηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της The Wall Street Journal μία λίστα με πάνω από 170 άτομα που συνδέονται ως πελάτες με τον Jeffrey Epstein πιθανότατα θα κατονομαστούν στα δικαστικά έγγραφα που πρόκειται να αποσφραγιστούν τις επόμενες εβδομάδες.

Αυτό τουλάχιστο γράφει η The Wall Street Journal ενώ ήδη στο Twitter έχει κάνει την εμφάνισή της μία εκρηκτικού ενδιαφέροντος λίστα την γνησιότητα της οποίας όμως δεν μπορούμε να ελέγξουμε.

Το μοντέλο από τη Πολωνία φωτογραφήθηκε επίσης δίπλα στον σκηνοθέτη Woody Allen στο αρχοντικό του Epstein και με τον πρώην δημοσιογράφο του CBS News, Charlie Rose, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τη Journal.

Όμως οι δικηγόροι της είπαν στη Journal , ακόμη κι αν εν αγνοία της, ο Epstein χρησιμοποιούσε τις ισχυρές διασυνδέσεις του για να προωθήσει την υποτιθέμενη επιχείρηση του για σεξουαλική διακίνηση.

«Χωρίς νόμιμες σχέσεις με τόσους ανθρώπους υψηλής ισχύος, ο Jeffrey Epstein δεν θα ήταν σε θέση να διακινεί τις περισσότερες από αυτές τις γυναίκες μετά το 2008», είπε ο Brad Edwards, ο οποίος μαζί με τη δικηγορική σύντροφό του Brittany Henderson εκπροσωπεί το μοντέλο και πάνω από 150 κατηγόρους του Epstein.

«Χρησιμοποιούσε τους ισχυρούς ανθρώπους με τους οποίους ανακατευόταν για να διευκολύνει περαιτέρω το σχέδιο του σεξουαλικής εμπορίας, είτε αυτοί το γνώριζαν είτε όχι», πρόσθεσε η Henderson.

«Χρησιμοποιούσε τους πάντες γύρω του για να δημιουργήσει αυτή την πρόσοψη της νομιμότητας».

Αρκετές γυναίκες κατήγοροι του Epstein έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν σε φωτογραφίες με ισχυρούς άνδρες, συμπεριλαμβανομένης της διαβόητης πια φωτογραφίας του πρίγκιπα Andrew της Βρετανίας με το χέρι του γύρω από τη μέση της τότε 17χρονης Virginia Roberts Giuffre, με την καταδικασμένη madam Ghislaine Maxwell να χαμογελά στο βάθος.

Μια άλλη φωτογραφία δείχνει τον πρώην Πρόεδρο Bill Clinton να δέχεται ένα massage από την πρώην υπάλληλο και κατήγορο του Epstein Chauntae Davies κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με το ιδιωτικό τζετ του Epstein, γνωστό ως «Lolita Express».

Τα έγγραφα που εξετάζονται από τη WSJ, τα οποία περιλαμβάνουν χιλιάδες σελίδες email και χρονοδιαγράμματα από το 2013 έως το 2017, παρέχουν νέες λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση και τη συχνότητα των επαφών του Epstein με μια σειρά ισχυρών ανθρώπων πολύ καιρό αφότου ήταν καταγεγραμμένος σεξουαλικός δράστης. Είχε δηλώσει ένοχος το 2008 για προσέλκυση και προμήθεια ανηλίκου για πορνεία. Ανάμεσά τους οι Woody Allen, Ehud Barak, Terje Rød-Larsen, Eva Andersson-Dubin, Lawrence Summers, Leon Black, Bill Gates και Reid Hoffman.

Αύριο, θα ακολουθήσει το δεύτερο μέρος των εγγράφων…

Back to top button