breaking newsθρησκεια

Ο Χριστός επιθεωρεί την πρώτη γραμμή….. Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ στον Άγιο Δημήτριο τον πιο επιθετικό Άγιο της Ορθοδοξίας. (πνευματική αλληγορία)

Στο Χριστό ως Ποιητή του αρέσει η αλληγορία η πνευματική αλληγορία γι αυτό άλλωστε και μίλησε με παραβολές..

μια προγραμματισμένη πνευματική επιθεώρηση..

Ο Χριστός επιθεώρησε τα πνευματικά φυλάκια και τις πνευματικές βάσεις της πρώτης γραμμής το αξιόμαχο της πνευματικής μονάδας και παρακολούθησε ασκήσεις σε πεδίο πνευματικής βολής και ελεύθερης σκόπευσης...Διαπίστωσε τις ελλείψεις και τα όποια κενά έδωσε την αναφορά στο διοικητή του πνευματικού αυτού μάχιμου σώματος... Στην πρώτη γραμμή δεν επιτρέπονται παλινωδίες …. αυτά που σε άλλη περίπτωση δεν θα είχαν παρά μηδαμινό κόστος στην πρώτη γραμμή μπορεί ν΄αποδειχθούν ολέθρια..

Οι πνευματικοί στρατιώτες ως συνήθως είναι ενθουσιώδεις και το φρόνημα είναι υψηλό.. ο πνευματικός σχεδιασμός οι πνευματικές τακτικές και στρατηγικές χαράσσονται από τους πνευματικούς επιτελάρχες ..που έχουν και διοικητικές σκοτούρες

Η τροφοδοσία είναι η θεία χάρις, η ενέργεια.. δεξαμενές καυσίμων , τα δάκρυα.. κάμερες και ραντάρ μιας πνευματικής βάσης οι ίδιοι οι μοναχοί και μοναχές με ”τα κυάλια της καρδιάς” επιδίδονται σε αυτοπαρατήρηση αλλά και επιβλέπουν τις θέσεις του αντιπάλου που επιχειρεί διεισδύσεις..

Στον πνευματικό ναύσταθμο το Πηδάλιο..

άλλοτε κολλημένο από την προσήλωση στο γράμμα το νομικισμό Δευτερονομισμό άλλοτε παροπλισμένο από τον αυτόματο πιλότο του γράμματος που σκοτώνει και άλλοτε να γυρνάει ακατάπαυστα στους ρυθμούς των καιρών και να θέτει σε περιδίνηση τ’ ακυβέρνητο σκάφος που κλυδωνίζεται στα σύγχρονα ρεύματα της εποχής…

οι συμμαχίες οφείλουν να είναι οι απολύτως ενδεδειγμένες...όχι στο πνευματικά πειράματα π.χ συγκοινωνούνται δοχεία ‘καὶ μὴ συγκοινωνεῖτε τοῖς ἔργοις τοῖς ἀκάρποις τοῦ σκότους, μᾶλλον δὲ καὶ ἐλέγχετε”

Η πνευματική ομοψυχία είναι καθοριστική. Η αλληλουπονόμευση, οι εμφύλιες έριδες, ανταγωνισμοί και ίντριγκες εξουσίας, τα προσωπικά πάθη, η ιδιοτέλεια δεν έχουν θέση εδώ.Nαι στην καλή ζήλια όχι στη ζηλοφθονία.. Ο κοινός στόχος υπερβαίνει όλους τους επί μέρους στόχους….

Χτυπάει το σήμαντρο χτυπάει το τάλαντο σημαίνει η κωδωνοκρουσία ασκήσεις ετοιμότητας πνευματικού συναγερμού...

Στην πίστα στο διάδρομο απογείωσης ” αρπαγή του νοός” , ”θεωρία”

τα ταπεινά φώτα της πίστας είναι οι άλλοι..ή ο άλλος..ο υποτακτικός φωτίζει τη διαδρομή του Γέροντα..

Προσοχή στις χαμηλές πτήσεις του αντιπάλου που δεν τις πιάνουν τα ραντάρ…

η πνευματική διόπτρα

ο οφθαλμός της ψυχής πρέπει να είναι καθαρός -”όλοι είμαστε θαμποί από μέσα” όπως λέει και ο ποιητής-ώστε ο πνευματικός sniper να σημαδεύει σωστά και να μην .. πυροβολεί τα πόδια του…

στους πνευματικούς στρατώνες σημειώνονται και πνευματικές αυτοκτονίες

όταν το στράτευμα εμπιστεύεται σε αμύητους ή προβληματικούς (μπερδεμένους που έλεγε και ο Άγιος Πορφύριος) ισχυρά πνευματικά όπλα...κάθε πνευματική αυτοκτονία κοστίζει σε όλους…

διάκριση πραγματικών πυρών από άσφαιρα πυρά...

η προσευχή δεν είναι πάντα εύστοχη πολλές φορές μας δημιουργείται μια ψευδής ευφορία επιτυχίας μόνο και μόνο επειδή αφιερώσαμε ένα προκαθορισμένο χρόνο.. θαυμάζουμε το πολύ αιχμαλωτιζόμαστε από το πολύ… που προφέρει μια πρόσκαιρη αυτο-ικανοποίηση.

Η θαλάμη είναι η καρδιά.. ο σταυρός η σκανδάλη….. η πνευματική διόπτρα ο οφθαλμός της ψυχής……. σε σταθερό χέρι προσευχής..

Στον Άγιο Δημήτριο τον πιο επιθετικό Άγιο…..!!!!

αλλά υπάρχει και ο Άγιος Δημήτριος….. ο Ησυχαστής….στην σκοπιά του.

Ο Χριστός επιθεωρεί την πρώτη γραμμή….. Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ στον Άγιο Δημήτριο τον πιο επιθετικό Άγιο της Ορθοδοξίας. (πνευματική αλληγορία)

dimpenews.com

Back to top button