Κύπρος

Τουρκικά ΜΜΕ: «Οι Ελληνοκύπριοι προετοιμάζονται για πόλεμο»

 

«Η διοίκηση της Νότιας Κύπρου προέβη σε μια κίνηση που θα μπορούσε να προκαλέσει νέα ένταση στην ανατολική Μεσόγειο», γράφει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Τουργκιούν

«Η διοίκηση της Νότιας Κύπρου προέβη σε μια κίνηση που θα μπορούσε να προκαλέσει νέα ένταση στην ανατολική Μεσόγειο», γράφει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Τουργκιούν, επικαλούμενη την ελληνοκυπριακή εφημερίδα «Σημερινή».

«Συγκεκριμένα, η ελληνική διοίκηση της Νότιας Κύπρου έλαβε την απόφαση να αυξήσει τον αριθμό των καταφυγίων στην περιοχή.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ελληνικής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου, Κωνσταντίνος Ιωάννου, δήλωσε ότι στοχεύουν να δημιουργήσουν καταφύγια με χωρητικότητα που να θα μπορεί να φιλοξενήσει το 70% τοις εκατό του πληθυσμού της χώρας».

Η εφημερίδα σχολιάζει ότι «παρόλο που σήμερα υπάρχουν 2.200 καταφύγια στην ελληνοκυπριακή πλευρά, σημειώθηκε ότι τα νέα καταφύγια που θα κατασκευαστούν θα είναι κοντά στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στην Πράσινη Γραμμή, η οποία χαράζει τα σύνορα μεταξύ της ΤΔΒΚ και της Ελληνικής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου».

Προβαίνοντας σε δηλώσεις επί του θέματος ο Ιωάννου δήλωσε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις κρίσιμες εγκαταστάσεις υποδομής και στις αγροτικές περιοχές που μπορεί να στοχοποιηθούν σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο και ανακοίνωσε ότι το υπουργείο έχει ξεκινήσει μελέτες για τον καθορισμό «ζωνών προστασίας» σε υπόγεια εκκλησιών και κυβερνητικών γραφείων.

PrimeNews.

Back to top button