Διεθνή

Το Πακιστάν βομβάρδισε εντός του Ιράν και σκότωσε 9 ξένους πολίτες κάποιοι ήταν ….Πακιστανοί!

Σύμφωνα με την επίσημη ιρανική τηλεόραση, τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με πυραύλους που πραγματοποίησε το Πακιστάν σε συνοριακή περιοχή στην επαρχία Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, στα νοτιοανατολικά της χώρας.
Τα θύματα ήταν 3 γυναίκες και 4 παιδιά και 2 άνδρες ενώ άλλοι τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Ο στρατός του Πακιστάν εκτόξευσε πυραύλους σε ένα χωριό στην κομητεία Saravan του Σιστάν-Μπαλουχιστάν του Ιράν.

Το Ιράν λέει ότι στους νεκρούς περιλαμβάνονται 3 γυναίκες και 4 παιδιά και 2 άνδρες, όλοι μη Ιρανοί υπήκοοι, είτε Πακιστανοί είτε Αφγανοί πρόσφυγες..

Το Πακιστάν εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στο Ιράν, σκοτώνοντας 9, μετά από προηγούμενη επίθεση της Τεχεράνης. To Πακιστάν χτύπησε κι αυτό υπό το πρόσχημα της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης..

Το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν περιέγραψε την επίθεσή του την Πέμπτη ως «μια σειρά από εξαιρετικά συντονισμένες και ειδικά στοχευμένες στρατιωτικές επιθέσεις ακριβείας».

«Η δράση σήμερα το πρωί έγινε υπό το φως αξιόπιστων πληροφοριών για επικείμενες τρομοκρατικές δραστηριότητες μεγάλης κλίμακας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.Ο στρατός του Πακιστάν περιέγραψε ότι χρησιμοποίησε «φονικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ρουκέτες, πυρομαχικά και όπλα στάσης» στην επίθεση. Τα όπλα standoff είναι πύραυλοι που εκτοξεύονται από αεροσκάφη σε απόσταση – πιθανότατα σημαίνει ότι τα μαχητικά αεροσκάφη του Πακιστάν δεν εισήλθαν στον ιρανικό εναέριο χώρο.

Ο Απελευθερωτικός Στρατός των Μπαλούχ, μια εθνοτική αυτονομιστική ομάδα που δρα στην περιοχή από το 2000, ανέφερε σε μια δήλωση ότι οι επιδρομές είχαν στόχο και σκότωσαν τον λαό της. «Το Πακιστάν σκότωσε αθώους Μπαλούχους», ανέφερε.

Ο στρατός του Πακιστάν είπε επίσης ότι τα πλήγματα έπληξαν στόχους που συνδέονται με το Απελευθερωτικό Μέτωπο του Μπαλουχιστάν, αν και αυτή η ομάδα δεν αναγνώρισε τον ισχυρισμό

Η Πολεμική Αεροπορία του Πακιστάν εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές αντίποινων νωρίς την Πέμπτη στο Ιράν, φέροντας ως στόχο κρησφύγετα μαχητών, μια επίθεση που σκότωσε τουλάχιστον εννέα ανθρώπους και αύξησε περαιτέρω τις εντάσεις μεταξύ των γειτονικών εθνών μεταφέρει από την πλευρά του το ap. Η επίθεση του Πακιστάν θεωρείται απάντηση στις επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους που εξαπέλυσε το Ιράν την προηγούμενη με στόχο τρομοκρατική ομάδα Jaish al-Adl ( Στρατός al Adl) που εδρεύει στο Πακιστάν ..

Δύο πυρηνικές δυνάμεις στην κόψη του ξυραφιού …..

dimpenews.com

Back to top button