breaking newsΔιεθνή

Oι Γερμανοί αγρότες «οργώνουν» το Βερολίνο και τη κυβέρνηση Σολτς

Συγκλονίζει ο αγώνας που δίνουν οι Γερμανοί αγρότες ενάντια στον Άξονα που έχει δημιουργήσει η επιρροή του WEF στη γερμανική κυβέρνηση καθώς το βαθύ κράτος απέσυρε άρον-άρον τη Μέρκελ ώστε να διασώσει ψήγματα της υστεροφημίας της.

Οι Γερμανοί αγρότες λοιπόν βρίσκονται στους δρόμους με τα τρακτέρ τους καθώς οι ψυχοπαθείς εμπνευστές της μείωσης του δυτικού πληθυσμού επιχειρούν να επιβάλουν το τέλος των επιδοτήσεων καυσίμων για τα diesel οχήματά τους.

Αρκετές χιλιάδες αγρότες λοιπόν οργώνουν στη κυριολεξία το Βερολίνο και ετοιμάζονται να ενωθούν στα σύνορα με τα τρακτέρ των Γάλλων αγροτών.

Θέλουν να μας καταστρέψουν-να καταστρέψουν τους αγρότες και την αγροτική παραγωγή- και να ελέγξουν την διατροφική αλυσίαδα με στόχο να οδηγήσουν πιο εύκολα στην εξόντωση τους πληθυσμούς των πόλεων. Αυτή είναι η Ατζέντα του WEF και αυτό αφορά όλους τους αγρότες της Ευρώπης…” εξηγεί ο Jens Schreinicke, αγρότης και εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Αγροτών του Βραδεμβούργου.

Ο συνασπισμός που σχηματίστηκε από σοσιαλδημοκράτες, περιβαλλοντολόγους και φιλελεύθερους αποφάσισε να περικόψει επενδύσεις ύψους 60 δισ με το πρόσχημα ότι θεωρούνται επιβλαβείς για το κλίμα. Ωστόσο, όλες οι λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου δεν έχουν ακόμη εγκριθεί.

«Η συνέπεια δεν είναι μόνο για εμάς αλλά για όλους τους καταναλωτές: οι τιμές των τροφίμων θα αυξηθούν», σημειώνει ο Benny Hecht, χοιροτρόφος.

Ένα ανησυχητικό (για την ελίτ) κοινωνικοπολιτικό φαινόμενο

Από την πλευρά της η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt προσθέτει πως εν προκειμένω «η οργή δεν έρχεται για παράδειγμα από τα δεξιά, αλλά από το κέντρο της κοινωνίας – από αγρότες που στιγματίζουν τους πολιτικούς ως δράστες και μετατρέπουν τα τρακτέρ τους σε οχήματα μάχης. […] Οι αντιδράσεις των αγροτών, που έχουν παρεκτραπεί, δείχνουν πως οι μέθοδοι της AfD έχουν απήχηση ακόμη και στο κέντρο της κοινωνίας. Τα γεγονότα αυτά θα μπορούσαν επομένως να αποτελούν μονάχα έναν πρόλογο των όσων πρόκειται να ακολουθήσουν στο μέλλον».

Η διαπίστωση αυτή εντείνει την ανησυχία πως «το 2024 θα μπορούσε να είναι το έτος που θα δοκιμαστεί περισσότερο από ποτέ η αντοχή της ομοσπονδιακής δημοκρατίας στα 75 χρόνια ιστορίας της. Το φθινόπωρο διεξάγονται εκλογές σε τρία ανατολικά κρατίδια – και σε όλα η AfD προηγείται, ενώ το κόμμα θα μπορούσε να καταλάβει τα ανατολικά ήδη νωρίτερα, στις δημοτικές εκλογές για τα δημαρχεία και τις διοικήσεις των επαρχιών».

Όπως εξηγεί η HB, σε αυτές τις συνθήκες υπάρχει μεγάλος κίνδυνος «τα παραδοσιακά κόμματα, φοβούμενα την AfD, να επιτεθούν το ένα στο άλλο, δηλητηριάζοντας το πολιτικό κλίμα. Όμως αυτό θα ωφελούσε μόνο την AfD».

Αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνει η γερμανική κυβέρνηση, η γερμανική εφημερίδα θεωρεί πως «ο κυβερνητικός συνασπισμός αντιμετωπίζει τις σημαντικές κοινωνικές συγκρούσεις, ωστόσο αυτό το πράττει με έναν τρόπο τόσο χαοτικό, ώστε οι πολίτες νιώθουν ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια – όπως για παράδειγμα στις περικοπές που οδήγησαν τους αγρότες στους δρόμους. Αρχικά η κυβέρνηση ήθελε να τους αφαιρέσει κάποια προνόμια, ακολούθως με την πρώτη αντίδραση αναθεωρεί εν μέρει και δημιουργεί τελικά την εντύπωση ότι πρακτικές όπως εκείνη εις βάρος του Χάμπεκ επιβραβεύονται κιόλας».

PrimeNews.

Back to top button