Διεθνή

Βόμβα στο υπουργείο Εργασίας.Tην έβαλε η πρωτοεμφανιζόμενη ”Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα”. Υλικές ζημιές στο Υπουργείο.

Βόμβα στο υπουργείο Εργασίας.Tην ευθύνη ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα…Η βόμβα εξερράγη τα μεσάνυχτα στη Σταδίου στην καρδιά της Αθήνας σε τράπεζα έναντι του Υπ. Εργασίας …Υλικές ζημιές στο Υπουργείο.. Αποκλεισμένη παραμένει η περιοχή στο κέντρο της Αθήνας όπου λίγο πριν τη 1:30 το πρωί σημειώθηκε έκρηξη βόμβας….

Από την έκρηξη σημειώθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές, ενώ από το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια τόσο στο υπουργείο Εργασίας (έως και τον πέμπτο όροφο) που βρίσκεται απέναντι από το σημείο της έκρηξης, όσο και σε άλλα γειτονικά κτίρια.

Της έκρηξης προηγήθηκαν δύο τηλεφωνήματα αγνώστων στην εφημερίδα efsyn οι οποίοι προειδοποίησαν για την τοποθέτηση του μηχανισμού.

Αρχικά είπαν ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο υπουργείο Εργασίας και αργότερα στο επόμενο τηλεφώνημα είπαν πως η βόμβα βρίσκεται στο υποκατάστημα της Alphabank που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το υπουργείο και το οποίο είναι κλειστό αυτήν την εποχή καθώς γίνεται ανακαίνιση. Σύμφωνα με την αστυνομία ο μηχανισμός εξερράγη στη 01:29 σε αυτό το σημείο.

Στο τηλεφώνημα ανέφεραν ότι την ευθύνη για την έκρηξη αναλαμβάνει η Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα, μια οργάνωση που δεν έχει εμφανιστεί άλλη φορά.

Οι πυροτεχνουργοί μετά την έκρηξή προσέγγισαν το σημείο με πολύ προσοχή υπό τον φόβο να υπάρχει και δεύτερη βόμβα, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάτι.

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε πως λόγω ύποπτου αντικειμένου διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου στο ύψος της συμβολής της με την οδό Πεσμαζόγλου.

Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα: Η αστυνομία φοβάται ότι με την εμφάνιση αυτής της νέας τρομοκρατικής οργάνωσης ξεκινά ένας νέος κύκλος τρομοκρατίας.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Σήμερα (03-02-2024) και ώρα 00:48 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Εργασίας, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.
Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας.

Ο μηχανισμός εξερράγη την 01.29 ώρα προκαλώντας υλικές ζημιές.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

dimpenews.com

Back to top button