Διεθνή

Και τώρα η ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΡΑΦΑ. Ο Νετανιάχου διατάζει εισβολή στη Ράφα όπου είναι 1,3 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Γάζα! ΓΓ του ΟΗΕ: θα είναι ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!

Και τώρα η ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΡΑΦΑ. Ο Νετανιάχου διατάζει εισβολή στη Ράφα όπου είναι 1,3 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Γάζα! ΓΓ του ΟΗΕ: θα είναι ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ! Το Ισραήλ κατεύθυνε τους αμάχους στη Ράφα στο Νότο της Λωρίδας και αφού τους εγκλώβισε εκεί υποσχόμενο ότι θα είναι ασφαλής ζώνη τώρα πάει προς ολοκλήρωση της Γενοκτονίας..

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου διέταξε τον Ισραηλινό Στρατό να προετοιμαστεί για να πραγματοποιήσει επίθεση στην πόλη Ράφα, που βρίσκεται στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, στα σύνορα με την Αίγυπτο. O Νετανιάχου δήλωσε ότι μια χερσαία επίθεση θα μπορούσε σύντομα να φτάσει στη Ράφα, την πόλη στα νότια της Λωρίδας της Γάζας που βρίσκεται στα σύνορα με την Αίγυπτο και όπου υπάρχουν 1,3 εκατομμύρια εκτοπισμένοι πρόσφυγες από τη Γάζα. Ο Νετανιάχου ζητά από τον στρατό να προετοιμάσει την επίθεση στη Ράφα, παρά τους φόβους του ΓΓ του ΟΗΕ.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ υποστηρίζει τη διατήρηση της πίεσης. «Διατάξαμε τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις να προετοιμάσουν μια επιχείρηση στη Ράφα καθώς και σε δύο στρατόπεδα (προσφυγικών)», είπε. Τα βλέπει ως τα «τελευταία εναπομείναντα προπύργια» της οργάνωσης. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ είπε αυτή την Τετάρτη: τα Ηνωμένα Έθνη ανησυχούν για την ιδέα μιας χερσαίας εισβολής στη Ράφα, η οποία θα μπορούσε να «αποτελεί έγκλημα πολέμου», σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Στα σύνορα με την Αίγυπτο, η πόλη φιλοξενεί τώρα το ήμισυ του παλαιστινιακού πληθυσμού, που έχει έρθει για να βρει καταφύγιο, κυρίως μετά από οδηγίες του Ισραήλ.

Το Ισραήλ βομβάρδισε το 50% των υποδομών στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων 30 νοσοκομείων, 93 σχολείων και 65.000 κατοικιών. Ούτε στα βόρεια ούτε στα νότια…Πουθενά δεν υπάρχει «ΑΣΦΑΛΗ ΖΩΝΗ».

dimpenews.com

Back to top button