Διεθνή

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε 4 ΝΑΤΟ-ικά πλοία όπως στο αμερικάνικο USS Labone η τύχη του είναι άγνωστη και στο βρετανικό HMS Diamond που επλήγη και αποσύρθηκε!!!

Επιθέσεις των Χούθι σε πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ στην Ερυθρά Θάλασσα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, οι βαλλιστικοί πύραυλοι της Υεμένης επιτέθηκαν ταυτόχρονα σε 4 αγγλοσαξονικά πλοία, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού USS Labone (η μοίρα του είναι άγνωστη) και του βρετανικού πλοίου HMS Diamond (κατεστραμμένο και ανακλήθηκε για επισκευή).

Το θωρηκτό HMS Diamond του Βρετανικού Ναυτικού πιστεύεται ότι έχει υποστεί μεγάλες ζημιές. Αν και η Βρετανία αρνείται οποιαδήποτε ζημιά, το πλοίο απομακρύνθηκε από τη ζώνη επίθεσης των Χούτι.. Η Ερυθρά Θάλασσα ήταν το σκηνικό ναυμαχίας τις τελευταίες 24 ώρες. Οι επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους των Χούθι προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο βρετανικό πολεμικό πλοίο HMS Diamond το οποίο ανακλήθηκε για επισκευή. Το βρετανικό κράτος, αφού δέχθηκε τρεις επιθέσεις.. Η Βρετανία ανακοινώνει την απόσυρση του πλοίου HMS Diamond από την Ερυθρά Θάλασσα για συντήρηση…

Υεμένη: Μέλος του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλίου, Muhammad Ali Al-Houthi:

Το μήνυμά μας είναι ότι όπως το βρετανικό θωρηκτό πήγε για επισκευή, τα υπόλοιπα θωρηκτά θα πάνε και θα αποκατασταθούν

Πρέπει να εγκαταλείψουν την Ερυθρά Θάλασσα, να σταματήσουν την επίθεση κατά της Γάζας και να άρουν την πολιορκία σε αυτήν..

dimpenews.com

Back to top button