Διεθνή

Ο Σουλτάνος καταπατά τα ιερά του ελληνισμού. Μετά την Αγιά Σοφιά έκανε τζαμί και τη Μονή της Χώρας.. Ήδη κήρυξε Iερό Πόλεμο κατά ελληνισμού…..Προλειαίνει το έδαφος για επίθεση.. ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ….

Ο Σουλτάνος καταπατά τα ιερά του ελληνισμού. Μετά την Αγιά Σοφιά έκανε τζαμί και τη Μονή της Χώρας.. Ήδη κήρυξε ιερό πόλεμο κατά ελληνισμού…..Προλειαίνει το έδαφος για επίθεση..

ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ….

Ανατολίτης ο Ερντογάν ο τύπος του μπεσαλή έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό πως θέλει να απλώσει τα ποδάρια του στη Μεσόγειο να τα βρέξει στη Γαλάζια Πατρίδα. Προειδοποιεί. Εδώ τον υποτιμούν ως απειλή τον θεωρούν γραφικό.. και αναμένουν σαν τους Βυζαντινούς πριν την Πτώση τη σωτηρία από τη Δύση.. όμως εντείνει Κατοχή Β Κύπρου με τάσεις περαιτέρω επεκτατισμού, κατέχει Β Συρία, μέρος του Β Ιράκ , εξαφάνισε τον κούρδικο θύλακα στο εσωτερικό χώρας του και πήρε και το Αρτσάχ για λογαριασμό Αζέρων…και έπεται συνέχεια δια ζώσης…

Μετά την Αγιά Σοφιά, η περίφημη Μονή της Χώρας με τα ανεκτίμητης αξίας ψηφιδωτά έγινε τζαμί.. Η Ελλάδα ξεπουλά όσο όσο την πολιτισμική της κληρονομιά απεμπολεί με επαίσχυντο ενδοτισμό την ιστορία της στην Ανατολή αφού ούτω ή άλλως κατά το νέο δόγμα της ανήκει στη Δύση .. Τα ξεφορτώνεται ως βαρίδια. Αφού οι επαΐοντες διακηρύσσουν ανήκουμε στη Δύση οι Τούρκοι θ΄απαλλοτριώσουν και το τελευταίο πολιτισμικό ίχνος του Βυζαντινού πολιτισμού …. Πέφτουν τα πολιτισμικά οχυρά το ένα μετά το άλλο. Ο Ερντογάν δρα μεθοδικά πρώτα παραποιεί την ιστορία και τον πολιτισμό για να έχει λόγο σε κάθε τι ελληνικό στη συνέχεια. Ο Σουλτάνος θα επιτεθεί ήδη επιτίθεται πολιτισμικά επιτέθηκε στα ιερά και τα όσια. Τα δώσαμε .. πέσανε αμαχητί..

Ο δυτικοραγιάς στρογγυλοκάθεται σε στάση λωτού σε εκδυτικοποιημένο διαλογισμό, θεοσοφικό αναστοχασμό, ακατάσχετη φυλολογία … σαουνιάζεται στα χαμάμ ενός επίπλαστου ευδαιμονισμού, Ευρωλάγνος και Αμερικανολιγούρης … πολιτισμικός ρακοσυλλέκτης στον σκουπιδοντενεκέ της αγγλοσαξωνικής υποκουλτούρας σαν τη δούλα που θέλει να μοιάσει στην κυρά μιμείται τρόπους συμπεριφορές ήθη και γλώσσα.. ποια Αγιά Σοφιά περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να τα….. υβρίζεις . Κρίση του ελληνισμού σε επίπεδο αξιών και αυτοπροσδιορισμού.. Το ελληνικό ψευδοκράτος ψευδορωμαίικο αποτέλεσμα Άλωσης της Τελευταίας Σταυροφορίας της Ευρωπαικής Αυτοκρατορίας-Ένωσης κακέκτυπο της ιστορίας και του πολιτισμού του αφομοιώνεται από τη Δύση και συμπιέζεται από την καθ΄ αυτών Ανατολή… ως την έκρηξη ..

Το έτερο ανεκτίμητο βυζαντινό μνημείο στην Κωνσταντινούπολη το οποίο μετατράπηκε από μουσείο σε τζαμί με απόφαση του τουρκικού Ανώτατου Δικαστηρίου το 2019, ετοιμάζεται να υποδεχτεί την πρώτη θρησκευτική τελετή στις 23 Φεβρουαρίου
Με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία που είχε εφαρμοστεί και στην περίπτωση της Αγίας Σοφίας, ένα έτερο ανεκτίμητο πολιτιστικό μνημείο συνδεδεμένο με τη βυζαντινή παράδοση, η περίφημη Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, η οποία από το 1958 λειτουργούσε ως μουσείο, με απόφαση του τουρκικού Ανώτατου Δικαστηρίου το 2019 η οποία επικυρώθηκε από την τουρκική κυβέρνηση με έκδοση ΦΕΚ στις 21 Αυγούστου 2020, είχε μετατραπεί σε τέμενος.

Έκτοτε δεν λειτούργησε ωστόσο ως λατρευτικός χώρος, καθώς συνεχίζονταν εργασίες αποκατάστασης του μνημείου που είχαν ξεκινήσει από την Άνοιξη του 2017. Τα έργα ολοκληρώθηκαν πρόσφατα όμως όπως και οι προετοιμασίες για τη μετατροπή του χώρου σε τζαμί. Έτσι σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ (που δεν διευκρινίζει εάν έχουν καλυφθεί τα διάσημα βυζαντινά ψηφιδωτά και οι τοιχογραφίες της Μονής, αν και αναφέρει ότι «διατηρήθηκαν» κατά τις εργασίες αποκατάστασης) με τίτλο «Άλλη μια ιστορική απόφαση μετά την Αγία Σοφία: Θα ανοίξει για προσκύνημα μετά από 79 χρόνια», όλα είναι έτοιμα για την πραγματοποίηση της πρώτης ισλαμικής προσευχής στις 23 Φεβρουαρίου.

Η Μονή της Χώρας, γνωστή σήμερα ως Καριγιέ Τζαμί, χτισμένη στη θέση της Πύλης της Αδριανούπολης, έξω από τα Θεοδοσιανά Τείχη (στη σημερινή συνοικία Εντιρνέ Καπί), νότια του Κεράτιου Κόλπου στην Κωνσταντινούπολη, υπήρξε Βυζαντινό χριστιανικό μοναστήρι που μετατράπηκε από τους Οθωμανούς σε τζαμί κατά το 16ο αιώνα. Γνωστή για τα περίφημα βυζαντινά ψηφιδωτά και τις τοιχογραφίες της η Μονή λειτούργησε από το 1958 ως μουσείο-καθώς είχε προηγηθεί το 1945 σχετική απόφαση του τότε τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου. Από την Άνοιξη του 2017 όταν ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης, έπαψε να είναι επισκέψιμος ο κυρίως ναός.

Δύο χρόνια αργότερα το 2019 την μετατροπή του μοναστηριού σε τζαμί και την ακύρωση της πράξης του 1945 αποφάσισε το ανώτατο τουρκικό διοικητικό δικαστήριο, που το 2020 έλαβε και την αντίστοιχη απόφαση για την Αγία Σοφία. Η δίκη στηρίχτηκε επίσης σε προσφυγή του «Συνδέσμου Προσφοράς στα Βακούφια, τα Ιστορικά Μνημεία και το Περιβάλλον», της ίδιας δηλαδή οργάνωσης που είχε προσφύγει στα τουρκικά δικαστήρια για την Αγία Σοφία.

dimpenews.com

Back to top button