NEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Ο Τζιμ Μπάιντεν χρησιμοποίησε το όνομα του αδερφού του για να προωθήσει αμφιλεγόμενη αλυσίδα νοσοκομείων

Ο Τζιμ Μπάιντεν φέρεται να χρησιμοποίησε το όνομα του αδερφού του και τις διασυνδέσεις του Λευκού Οίκου προκειμένου να βοηθήσει έναν αγροτικό πάροχο υγειονομικής περίθαλψης ο οποίος δημιούργησε θέσεις εργασίας για τρία μέλη της οικογένειας Μπάιντεν, αποκαλύπεται σε ρεπορτάζ.

Από την Emma Richter για την Dailymail.Com

Ένα email που ήρθε στην κατοχή του Politico από ένα άτομο κοντά στην Americore, μια εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης που έχει κατηγορηθεί σε υπόθεση απάτης 100 εκατομμυρίων δολαρίων που αφορά το Medicare, το κρατικό εθνικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποκάλυψε ότι ο Jim χρησιμοποίησε την επιρροή του αδελφού του ως αντιπρoέδρου τότε για να προωθήσει την εταιρεία.

Ο Jim εργάστηκε ως σύμβουλος για την Americore το 2017 αφού ο αδελφός του υπηρέτησε οκτώ χρόνια ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Πρώην στελέχη από την Americore είπαν επίσης στο Politico ότι ο Jim επιπλέον είχε σχεδιάσει να υπηρετήσει ο Joe στο διοικητικό συμβούλιο και πρότεινε ο αδερφός του να προωθήσει την εταιρεία κατά τη διάρκεια μιας μελλοντικής προεδρικής θητείας του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Πηγές είπαν επίσης ότι ο Jim χρησιμοποίησε τη σχέση του με τον μεγαλύτερο αδερφό του για να επιδιώξει συμφωνίες και να κάνει καμπάνιες που σχετίζονταν με απεξάρτηση από φάρμακα, θεραπείες καρκίνου και εργαστηριακές εξετάσεις που να ανταμείβουν την εταιρεία με κεφάλαια.

Το ρεπορτάζ του Politico αποτελεί την πιο πρόσφατη καταγγελία ανάρμοστων συμπεριφορών από την οικογένεια Biden και έρχεται καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ αντιμετωπίζει μια έρευνα παραπομπής σχετικά με τις επιχειρηματικές συναλλαγές της οικογένειας.

Το Politico συνέχισε αναφέροντας ότι ο Jim προσφέρθηκε να εξασφαλίσει κεφάλαια από επενδυτές στη Μέση Ανατολή για να χρηματοδοτήσει την επιχειρηματική επέκταση της Americore. Ωστόσο, αυτά τα κεφάλαια δεν ήρθαν ποτέ και οδήγησαν στην κατάρρευση της εταιρείας υγειονομικής περίθαλψης, η οποία άφησε απλήρωτους λογαριασμούς και ασθενείς χωρίς θεραπείες. Η εταιρεία παραμένει επίσης υπό έρευνα, κατηγορούμενη για απάτη ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζεται με το Medicare.

Τουλάχιστον τρεις από τους συγγενείς του προέδρου εργάζονταν επίσης στην Americore, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του Jim, Sara και του γιου του Jamie, ανέφερε το Politico.

Ο Hunter Biden αναφέρεται επίσης ότι συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Kevin O’Connor. Οι δυο τους συμμετείχαν σε μια συνάντηση με τον Jim και τον πρόεδρο του νοσοκομείου, σύμφωνα με έγγραφα που εξέτασε το Politico.

Δεν είναι σαφές ποιος ο ρόλος των μελών της οικογένειας στην εταιρεία, καθώς κανένα από αυτά δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικές με το θέμα. Ο Λευκός Οίκος επίσης δεν απάντησε για σχόλια, ανέφερε το Politico.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Jim, Paul Fishman, ανέφερε σε μια δήλωση ότι ο πελάτης του «συμπεριφέρθηκε με ηθική και αξιοπρέπεια σε όλες τις επιχειρηματικές του συναλλαγές». Ο Jim δεν έχει κατηγορηθεί για εγκληματική αδικοπραγία.

Απαντώντας στις κατηγορίες και τα ευρήματα, ένας εκπρόσωπος του προέδρου είπε στο Politico ότι «δεν είναι σε θέση να συμμετάσχουν σε αυτήν την ιστορία αυτή τη στιγμή».

H Americore κατέρρευσε το 2019 και υπέβαλε αίτηση πτώχευσης εν μέσω σωρείας αγωγών και μιας ομοσπονδιακής έρευνας για καταγγελίες απάτης. Η Americore κατηγόρησε επίσης τον Jim Biden ότι δεν κατάφερε να αποπληρώσει δάνεια 600.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με το Politico, η έρευνα δεν διαπίστωσε ότι ο πρόεδρος ενεπλάκη άμεσα στην απάτη, αλλά «ωφελήθηκε έμμεσα από τη δουλειά του αδελφού του με την εταιρεία».

H ιστοσελίδα συνέχισε αναφέροντας ότι την ίδια μέρα που ο Jim έλαβε μια πληρωμή 200.000 δολαρίων από την Ameicore, έκανε check out της επιταγής στον αδελφό του Joe. Σε απάντηση, ο Λευκός Οίκος είχε πει ότι η επιταγή ήταν για την εξόφληση ενός δανείου, αλλά δεν απάντησε όταν ρωτήθηκε αν ο πρόεδρος γνώριζε τα έσοδα του αδελφού του από την εταιρεία ή τις λεπτομέρειες της εν λόγω πληρωμής δανείου.

«Μου είπαν ότι το Americore θα ήταν η σωτηρία των αγροτικών νοσοκομείων», είπε ένα πρώην στέλεχος στο Politico. «Το όλο θέμα ήταν μια απάτη και δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να το καταλάβω».

Πέρυσι, ο Jim ξεπλήρωσε στην Americore 350.000 δολάρια για να διευθετήσει την αγωγή -αν και οι δικηγόροι του είπαν ότι δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην κατάρρευση της εταιρείας και ότι είχε λάβει τα χρήματα για συμβουλευτική εργασία, όχι ως δάνεια, όπως ισχυρίστηκε η διαχειρίστρια της Americore Carol Fox. Ωστόσο, η Fox δεν εντόπισε καμία υπηρεσία που να παρείχε ο James στην Americore -και υποστήριξε ότι η Americore του παρείχε ένα «δάνειο» χωρίς έγγραφα σε αντάλλαγμα για μια υπόσχεση χρηματοδότησης από τη Μέση Ανατολή που δεν ήρθε ποτέ.

Μεταξύ των διαφόρων περιστατικών που αναφέρει το Politico είναι ο θάνατος ενός ασθενή από καρδιακή ανακοπή το 2018 σε ένα από τα νοσοκομεία της εταιρείας εξαιτίας μειωμένου προσωπικού ενώ αναφέρονται και ζητήματα ιατρικών προμηθειών λόγω ενός υποτιθέμενου προγράμματος. Οι εργαζόμενοι σε αυτό το νοσοκομείο διαπιστώθηκε επίσης ότι έχασαν την ασφάλιση υγείας αφού η Americore σταμάτησε ξαφνικά να πληρώνει για το επίδομα, ανέφερε το Politico.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ διαπίστωσε στη συνέχεια ότι το νοσοκομείο Ellwood City Hospital στην Πενσυλβάνια, υπό την Americore, συνήψε πολλές συμφωνίες παροχής υπηρεσιών και πλήρωσε μίζες που αφορούσαν «περιττές ιατρικά εργαστηριακές εξετάσεις» τις οποίες απέστειλε το νοσοκομείο, σύμφωνα με το Politico.

The post Ο Τζιμ Μπάιντεν χρησιμοποίησε το όνομα του αδερφού του για να προωθήσει αμφιλεγόμενη αλυσίδα νοσοκομείων first appeared on PrimeNews.

Back to top button