breaking newsΔιεθνή

Στο «στόχαστρο» των Χούθι η Ιταλία… εάν συμμετάσχει στην επίθεση κατά της Υεμένης

 

Ηγετικό στέλεχος των ανταρτών Χούθι απείλησε την Ιταλία ότι θα γίνει στόχος εάν συμμετάσχει στην επίθεση κατά της Υεμένης.

Ο Μοχάμεντ Αλί αλ Χούθι χαρακτήρισε ως «αδικαιολόγητη τρομοκρατία» τις αμερικανο-βρετανικές επιθέσεις εναντίον των θέσεων των ανταρτών στην Υεμένη, μη παραλείποντας να απειλήσει την Ιταλία ότι μπορεί να γίνει στόχος των ανταρτών.

Η απειλή-προειδοποίηση, ενός εκ των επικεφαλής της Ανώτατης Πολιτικής Επιτροπής των Χούθι, ήρθε μέσω συνέντευξής του απευθείας στην La Repubblica. «Η Ιταλία θα γίνει στόχος εάν συμμετάσχει στην επίθεση κατά της Υεμένης. Η εμπλοκή της θα θεωρηθεί κλιμάκωση και στρατιωτικοποίηση της θάλασσας και δεν θα είναι αποτελεσματική», προειδοποίησε, υποδεικνύοντας μάλιστα την κατεύθυνση προς την οποία θα έπρεπε να κινηθεί ολόκληρη η Ευρώπη…. «Συμβουλεύουμε τους Ευρωπαίους να αυξήσουν την πίεση στους υπεύθυνους για τη φρίκη στη Γάζα. Οι επιχειρήσεις μας έχουν στόχο να σταματήσουν την επιθετικότητα και να άρουν την πολιορκία, αντιπροσωπεύοντας έναν νόμιμο στόχο που πρέπει να επιδιωχθεί. Οποιαδήποτε άλλη δικαιολογία για κλιμάκωση από τους Ευρωπαίους είναι απαράδεκτη», τονίζει ο ηγέτης των Χούθι.

Σαφές μήνυμα προς Ιταλία

Ερωτηθείς από την ιταλική εφημερίδα ποιο είναι το μήνυμά του για την κυβέρνηση της Ρώμης, δήλωσε: «Η συμβουλή μας στην Ιταλία είναι να ασκήσει πίεση στην ισραηλινή οντότητα για να σταματήσει τις καθημερινές σφαγές και την ασφυκτική πολιορκία κατά των παιδιών της Γάζας. Αυτό είναι που θα οδηγήσει στην παγκόσμια ειρήνη και θα γλιτώσει τον κόσμο από την επέκταση των συγκρούσεων και την περιφερειακή ανασφάλεια. Η Ιταλία και οι ευρωπαϊκές χώρες δεν χρειάζεται να ευθυγραμμιστούν με τις αμερικανικές πολιτικές που ασκούν τρομοκρατία και αδικία εναντίον του λαού της Γάζας. Συμβουλεύουμε την Ιταλία να παραμείνει ουδέτερη, κάτι που είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για οποιοδήποτε εγχείρημα εκτός των συνόρων της και δεν θα ωφεληθεί οικονομικά ή με άλλο τρόπο», προειδοποίησε ο Μοχάμεντ Αλί αλ Χούθι.

Αναφορικά με τις αμερικανο-βρετανικές επιθέσεις εναντίον των θέσεων των ανταρτών στην Υεμένη, τη νύχτα μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής, επισήμανε ότι «Πρόκειται για παράνομες επιθέσεις και εσκεμμένη και αδικαιολόγητη τρομοκρατία. Αμερικανο-βρετανικά αεροπλάνα εξαπέλυσαν 48 επιδρομές πλήττοντας τη Σαναά και τη Χοντέιντα. Αυτοί οι βομβαρδισμοί δεν θα επηρεάσουν τις δυνατότητές μας. Αντίθετα, μας δυναμώνουν. Οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί πρέπει να καταλάβουν ότι τα νερά και οι θάλασσές μας δεν είναι παιδική χαρά για την Αμερική».

Χούθι για Ερυθρά: «Στόχος είναι μόνο πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ»

Αναφορικά με τις επιθέσεις των Χούθι εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, το ηγετικό στέλεχος των ανταρτών υποστήριξε ότι «στόχος είναι μόνο πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, τα οποία κατευθύνονται σε κατεχόμενα λιμάνια που ανήκουν στο Ισραήλ ή εισέρχονται στο λιμάνι του Εϊλάτ. Τα πλοία που δεν συνδέονται με το Ισραήλ δεν θα υποστούν ζημιές. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να κλείσουμε τα στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ ή την Ερυθρά Θάλασσα. Αν θέλαμε να το κάνουμε αυτό, θα υπήρχαν άλλα πιο απλά μέτρα από την αποστολή πυραύλων. Η Δύση μας δαιμονοποιεί σκόπιμα μέσω των μέσων ενημέρωσης προωθώντας ανακριβή ρεπορτάζ, παρόλο που οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί είναι οι δαίμονες που αρνούνται να σταματήσουν τη σφαγή στη Γάζα και να άρουν τον αποκλεισμό στην Υεμένη… Είναι σημαντικό οι Αμερικανοί να καταλάβουν ότι όσοι επιτίθενται θα αντιμετωπίσουν αντίποινα, όπως εκφράζεται στην αραβική παροιμία: ‘Όποιος χτυπήσει την πόρτα θα βρει μια απάντηση’».

Ο χερσαίος πόλεμος είναι αυτό που θέλει ο λαός της Υεμένης

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να υπάρξει χερσαία επέμβαση στην Υεμένη, ο Μοχάμεντ Αλί αλ Χούθι είπε μάλιστα ότι «ο χερσαίος πόλεμος είναι αυτό που θέλει ο λαός της Υεμένης, καθώς θα βρεθεί αντιμέτωπος με αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τα δεινά του για πάνω από εννέα χρόνια. Αν οι ΗΠΑ στείλουν στρατεύματα στην Υεμένη, θα αντιμετωπίσουν προκλήσεις όπως στο Αφγανιστάν και το Βιετνάμ»

on PrimeNews.

Back to top button