Διεθνή

Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Γάζα/Παλαιστίνη, τη Συρία και τον Λίβανο…Έντονη διπλωματική κινητικότητα στο Λίβανο δήθεν για ασφάλεια Λιβάνου ενώ ανησυχούν για Ισραήλ.

Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Γάζα/Παλαιστίνη, τη Συρία και τον Λίβανο…Έντονη διπλωματική κινητικότητα στο Λίβανο δήθεν για ασφάλεια Λιβάνου ενώ ανησυχούν για Ισραήλ.

Σφοδροί ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην πόλη Khiam στο νότιο Λίβανο μια μέρα μετά το μακελειό στην πόλη Χομς της Συρίας από αεροπορική επίθεση του Τελ Αβίβ….Στη νέα αυτή επίθεση στο Ν λιβάνου υπάρχου αρκετά θύματα και τραυματίες.

Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Γάζα/Παλαιστίνη, τη Συρία και τον Λίβανο…

Οι εφημερίδες που κυκλοφόρησαν σήμερα στη Βηρυτό επικεντρώθηκαν στη συνέχιση των “αντιστασιακών” επιχειρήσεων στοχεύοντας τοποθεσίες “Κατοχής” και ότι η λιβανέζικη εξίσωση που συμφωνήθηκε μεταξύ της κυβέρνησης και της αντίστασης Χεζμπολλα, ως απάντηση στις απειλές των διαμεσολαβητών και στις προσφορές που κάνουν, είναι ξεκάθαρη: Στη δυαδικότητα της προσχώρησης του Λιβάνου στο νόμιμο δικαιώμά του να ανακτήσει τα κατεχόμενα εδάφη του από το Ras Naqoura έως τη Shebaa Farms, καθώς και το ότι ο Λίβανος δεν θα συζητήσει λύσεις ή προτάσεις πριν σταματήσει η επίθεση κατά της Γάζας. Οι εφημερίδες επεσήμαναν ότι «οι διάφοροι απεσταλμένοι και διπλωμάτες που επισκέπτονται τον Λίβανο κρύβουν την ανησυχία τους για το Ισραήλ και το ότι επιδιώκουν να λύσουν το πρόβλημα της ισραηλινής κυβέρνησης επιστρέφοντας τους εκτοπισμένους εποίκους και διασφαλίζοντας την ασφάλεια των αποικιών από τη βόρεια Παλαιστίνη, χωρίς να ανησυχούν για τον Λίβανο!

Σημειωτέον ότι το Ισραήλ έχει παραβιάσει το ψήφισμα 1701 χιλιάδες φορές από το 2006. Μέχρι την 7η Οκτωβρίου, δεν είχε δει η Βηρυτός αυτή την έντονη διπλωματική κίνηση να υποχρεώσει το Ισραήλ να σταματήσει τις αεροπορικές, χερσαίες και θαλάσσιες επιθέσεις του και να εφαρμόσει το Ψήφισμα 1701. Οι πηγές τοποθέτησαν «δημόσιες ισραηλινές απειλές και διπλωματικά προειδοποιητικά μηνύματα στα παρασκήνια, στο πλαίσιο ψυχολογικού πολέμου και πίεσης στη λιβανέζικη κυβέρνηση και τη Χεζμπολλά να σταματήσουν τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις και να ηρεμήσουν το νότιο μέτωπο.”

dimpenews.com

Back to top button