Διεθνή

Τώρα: ο Νετανιάχου ζήτησε επανακινητοποίηση εφεδρειών για επιχείρηση στη Ράφα. Η Αίγυπτος β΄ Ισραήλ υψώνει τείχη στα σύνορα για να μην υπάρχει διαφυγή Παλαιστινίων. ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΡΑΦΑ με 1.3 εκατομμύρια αμάχους! ΒΙΝΤΕΟ

Τώρα: ο Νετανιάχου ζήτησε επανακινητοποίηση εφεδρειών για επιχείρηση στη Ράφα. Η Αίγυπτος β΄ Ισραήλ υψώνει τείχη στα σύνορα για να μην υπάρχει διαφυγή Παλαιστινίων. ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΡΑΦΑ με 1.3 εκατομμύρια αμάχους!

Ο Νετανιάχου ζήτησε να επανακινητοποιηθούν οι εφεδρείες για μια επιχείρηση στη Ράφα, αναφέρει τώρα το κανάλι 13 του Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου ζήτησε να επανακινητοποιηθούν οι εφεδρικές δυνάμεις που αποδεσμεύθηκαν στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη δραστηριότητα του Ισραηλινού Στρατού στην πόλη της νότιας Λωρίδας της Γάζας .

Υποστράτηγος Herzi Halevi: «Θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε έργο, αλλά υπάρχουν πολιτικές πτυχές που πρέπει πρώτα να ληφθούν υπόψη.”
Διαφωνία μεταξύ των πολιτικών και στρατιωτικών κλιμακίων γύρω από την αναμενόμενη δράση στη Ράφα: Ο Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προέτρεψε τον Ισραηλινό Στρατό να διαμορφώσει ένα σχέδιο για την «κάθαρση της Ράφα» στην τελευταία συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο. Χέρτσι Χαλέβι: «Αν απελευθερώσατε εφέδρους – στρατολογήστε τους ξανά». Απόψε (Σάββατο) δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά η αντίδραση του Επιτελάρχη στην έκδοση Shabbat.

Σχετικά με τη στρατολόγηση μαχητών, ο αντισυνταγματάρχης Halevi είπε: «Θα ξέρουμε πώς να ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε καθήκον, αλλά υπάρχουν πολιτικές πτυχές εδώ που πρέπει πρώτα να ληφθούν υπόψη. Το σχέδιο απαιτεί την εκκένωση 1,3 εκατομμυρίων κατοίκων που βρίσκονται εκεί και η δράση απαιτεί τον συντονισμό του πολιτικού κλιμακίου με τους Αιγύπτιους.

Μάλιστα, ο Αρχηγός του Επιτελείου λέει στον Πρωθυπουργό – υπάρχουν θέματα πολιτικής που πρέπει να κλείσει το πολιτικό κλιμάκιο πρώτον, ο Ισραηλινός Στρατός θα κάνει ό,τι του απαιτείται.

Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στο News 13 ότι «η επιχείρηση στη Ράφα πλησιάζει», αυτή τη στιγμή που ο συντονισμός με τους Αιγύπτιους δεν έχει ακόμη επιτευχθεί. Χθες, το Ισραήλ ανακοίνωσε επίσημα την προετοιμασία για δράση στη Ράφα, όταν το Γραφείο του Πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι ο Νετανιάχου «έδωσε εντολή στον IDF και το κατεστημένο ασφαλείας να φέρουν στο υπουργικό συμβούλιο ένα διπλό σχέδιο – τόσο για την εκκένωση του πληθυσμού όσο και για τη διάλυση των ταγμάτων της Χαμάς».

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι Αιγύπτιοι άρχισαν να υψώνουν συρμάτινους φράχτες κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας, φοβούμενοι εισροή παλαιστινιακών μαζών, συμπεριλαμβανομένων τρομοκρατών της Χαμάς, στην αιγυπτιακή Ράφα – σε περίπτωση ισραηλινής δραστηριότητας στη νότια πόλη, η οποία στεγάζει 1,3 εκατομμύρια πληθυσμό της Γάζας πρόσφυγες. (σσ Η Αίγυπτος β΄Ισραήλ τους παραδίδει σε σφαγή δημιουργεί με Ισραήλ κλειστό στρατόπεδο συγκέντρωσης προς σφαγή).

Πριν από δύο εβδομάδες, το News 13 αποκάλυψε την αποσύνδεση μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου, λόγω της άρνησης του Καίρου να ζητήσει από το Γραφείο του Πρωθυπουργού να συντονίσει μια συνομιλία μεταξύ του Νετανιάχου και του Αιγύπτιου προέδρου Abdel-Fattah al-Sisi…

dimpenews.com

Back to top button