breaking newsΔιεθνή

Όπλα αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, έκαναν φτερά από την Ουκρανία!

 

Ένας  εσωτερικός έλεγχος  που δημοσιεύτηκε στις 10 Ιανουαρίου από τον Γενικό Επιθεωρητή του Υπουργείου Άμυνας λέει ότι το Υπουργείο δεν κατάφερε να εντοπίσει όπλα αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που παρέχονται στην Ουκρανία.

Το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών υποτίθεται ότι χρησιμοποιεί ειδικές τεχνικές «βελτιωμένης παρακολούθησης» για να «προστατεύει» βασικά όπλα, όπως μικρότερα όπλα υψηλής τεχνολογίας που παρέχονται στην Ουκρανία, τα οποία είναι πιθανοί στόχοι κλοπής.

Η έκθεση πυροδοτεί ανησυχίες για εκτροπή στρατιωτικής βοήθειας μακριά από το Κίεβο.

Το Infowars: Αναφέρει ότι οι διαδικασίες παρακολούθησης δεν πραγματοποιούνται σωστά στην Ουκρανία, λόγω ελλείψεων προσωπικού και κακής εσωτερικής επιμελητείας.

Ο έλεγχος διαπίστωσε ότι 1 δισεκατομμύριο δολάρια από τα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια — ή το 59% — στην παρακολούθηση τελικής χρήσης για τα όπλα που παρέχονται στην Ουκρανία από τον Ιούνιο του 2023 είναι «παραβατικά», που σημαίνει ότι δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη στις αναφορές απογραφής.

Ωστόσο, ακόμη και το ποσοστό παραβατικότητας 59% για το 2024, θεωρείται βελτίωση σε σχέση με το 86% των όπλων που δεν καταγράφηκαν τον Δεκέμβριο του 2022.

Τα όπλα περιλαμβάνουν συσκευές νυχτερινής όρασης, αντιαρματικούς πυραύλους, επιθετικά drones και βόμβες μικρής διαμέτρου.

Η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι οι βάσεις δεδομένων απογραφής δεν ενημερώνονταν τακτικά και ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν αναφέρουν σωστά τα ελλείποντα όπλα.

Ο Στρατός, η Πολεμική Αεροπορία και άλλοι συμφώνησαν ότι οι διαδικασίες θα ενημερωθούν πλήρως μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024…

Πολλά τα λεφτά και τα όπλα για έναν πόλεμο που έχει κριθεί αποτυχημένος

Η κυβέρνηση Μπάιντεν  έχει στείλει πάνω από 75 δισεκατομμύρια δολάρια  στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022 και 44 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια.

Ορισμένοι Ρεπουμπλικανοί ηγέτες  προσπαθούν ήδη να μπλοκάρουν το αίτημα του Μπάιντεν για πρόσθετη βοήθεια στην Ουκρανία. Τα όπλα που λείπουν θα μπορούσαν να ενισχύσουν τα επιχειρήματά τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που χάνονται όπλα κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Μπάιντεν. Στο Αφγανιστάν το 2021, οι  Ταλιμπάν κατέσχεσαν  επτά αμερικανικά ελικόπτερα, αξίας 21 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα. Το Υπουργείο Εξωτερικών έχασε επίσης ίχνη 174 εκατομμυρίων δολαρίων drones που παρασχέθηκαν στο Αφγανιστάν.

Στη συνέχεια, οι αξιωματούχοι του Μπάιντεν αφαίρεσαν τις επίσημες αναφορές για τις δαπάνες για όπλα στο Αφγανιστάν από τους κυβερνητικούς ιστότοπους.

Στην ουσία αυτό που κατάφερε η κυβέρνηση Μπάιντεν, είναι να εξαπλώσει εκατομμύρια όπλα σε όλο τον κόσμο, που τα περισσότερα καταλήγουν σε παραστρατιωτικές ή τρομοκρατικές οργανώσεις ή ακόμα και σε ιδιώτες αφού προηγούμενη έρευνα είχε δείξει πως ο καθένας μπορεί να αγοράσει όπλα απο το διαδίκτυο…

PrimeNews.

Back to top button