breaking newsΔιεθνή

Πανηγυρισμοί στην Τουρκία για την πρώτη πτήση του τουρκικού μαχητικού KAAN – «Προκαλεί φόβο στους εχθρούς»

«Θα δείτε τι άλλο θα ακολουθήσει» λέει ο Ταγίπ Ερντογάν

Με πανηγυρισμούς υποδέχτηκε η Τουρκία την πρώτη πτήση του τουρκικού μαχητικού KAAN. Όπως τονίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «προκαλεί φόβο στους εχθρούς, σιγουριά στους φίλους».

«Το νέο αεροσκάφος είναι ίδιο με το F-35» τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης.

Τουρκικές πηγές ανέφεραν χθες, Τετάρτη (21/2) σύμφωνα με τον δημοσιογράφο ότι δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και πως η Τουρκία δεν έχει αλλάξει τις θέσεις της για τα ελληνοτουρκικά.

Οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι γίνεται προσπάθεια επαναπροσέγγισης και μείωσης της έντασης, όμως Navtex και Antinavtex θα συνεχίσουν να εκδίδονται όσο η Ελλάδα θα «κλειδώνει» περιοχές για ασκήσεις.

Το KAAN θα μπορεί να αντιμετωπίζει τα F-16

«Σήμερα ζήσαμε άλλη μια ημέρα υπερηφάνειας για την αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας, Ε, νέοι! Το εθνικό μας μαχητικό ΚΑΑΝ σήμερα πραγματοποίησε με επιτυχία τη πρώτη του πτήση» είπε σε ομιλία του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ το πλήθος φώναζε: «Αν κάνει κάτι, το κάνει μόνο Ερντογάν. Θα ακολουθήσουν κι άλλα οπλικά συστήματα».

«Βλέπετε; Βλέπετε το ΚΑΑΝ! Θα δείτε τι άλλο θα ακολουθήσει! Κατασκευάσαμε μη επανδρωμένα αεροσκάφη; Κατασκευάσαμε το AKINCI! Αχ! Θα δείτε το άλλο θα ακολουθήσει» επεσήμανε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Για «επανάσταση της αεροπορία» μιλά η Hurriyet, για τα «ατσαλένια φτερά των τούρκων στους αιθέρες» μιλά η Sabah, «απογειωθήκαμε στους ουρανούς» γράφει η Yeni Safak.

Back to top button