Διεθνή

28 άμαχοι νεκροί και 10 τραυματίες στο Λισικάνσκ στο Λούγκανσκ από ουκρανικό βομβαρδισμό..

Οι Ουκρανοί βαράνε στο ψαχνό…28 άμαχοι νεκροί και 10 τραυματίες από κατάρρευση διώροφου κτιρίου στην πόλη Λισικάνσκ στην περιοχή Λούγκανσκ/Luhansk στο Ντονμπάς από βομβαρδισμό Ουκρανών.. Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης της Ρωσικής Ομοσπονδίας ολοκλήρωσαν τις εργασίες έρευνας και διάσωσης στο σημείο της κατάρρευσης ενός σπιτιού στο Lisichansk, το οποίο υπέστη ζημιές ως αποτέλεσμα βομβαρδισμού από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου αναφέρθηκε την Κυριακή.

“Στο Lisichansk, ολοκληρώθηκε μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο σημείο της κατάρρευσης ενός κτιρίου αρτοποιείου. Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης της Ρωσικής Ομοσπονδίας διέσωσαν δέκα άτομα. Δυστυχώς, 28 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους” αναφέρεται.

Το Σάββατο, το Lisichansk δέχτηκε μαζικό βομβαρδισμό από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις· κατέρρευσε ένα διώροφο σπίτι με ένα αρτοποιείο μέσα.
Ο αριθμός των θυμάτων του ουκρανικού βομβαρδισμού στο Lysichansk έφτασε τα 28 άτομα, μεταξύ των οποίων ένα παιδί.

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Μόσχα αναμένει από τους σχετικούς διεθνείς οργανισμούς να καταδικάσουν την επίθεση του Κιέβου στο Λισιτσάνσκ.

“Η Ρωσία θα ενημερώσει τους διεθνείς οργανισμούς. (…) Αναμένουμε από τους σχετικούς διεθνείς οργανισμούς να καταδικάσουν αμέσως άνευ όρων το έγκλημα των μαχητών του Κιέβου”, αναφέρει το σχόλιό της στον ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών.

Την Κυριακή, η υπουργός Υγείας του LPR Natalia Pashchenko δήλωσε ότι η κατάσταση των τεσσάρων τραυματιών από τον βομβαρδισμό του Lisichansk εκτιμάται ως εξαιρετικά σοβαρή.

Ο αρχηγός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, Λεονίντ Πασέχνικ, κήρυξε την 4η Φεβρουαρίου ημέρα πένθους για τα θύματα του βομβαρδισμού του Λισιτσάνσκ.

dimpenews.com

Back to top button