Διεθνή

What is this; This is a God.. Τι είναι αυτό; Αυτό είναι ένας Θεός ! Ο Θεός ως ένα κοσμικό ”Αυτό”… ένας θεός μασκότ του θείου…

What is this; This is a God.. Τι είναι αυτό αυτό; Αυτό είναι ένας Θεός . Η αντικειμενοποίηση του Θεού. Ο Θεός ως πράγμα,”αγαθό”, προιόν γι αυτό κι εν τέλει εμπορεύσιμος, προσπελάσιμος, νεκρή φύση. Μόνοι μας σκοτώσαμε το Θεό μέσω της αποδόμησης του..προς ευκολία και διευκόλυνση. Ένας θεός εύπεπτος αφομοιώσιμος, σαν αρκουδάκι παιχνίδι στα χέρια μικρών και μεγάλων..ένας θεός μασκότ του θείου…

Ο ρηχός επιδερμικός επιφανειακός κατηχητικός λόγος δυτικής προέλευσης ως υπεραπλούστευση και άκριτος εξισωτισμός επέφερε την αδόκιμη αρνητική κένωση ως και του θείου..H εξουδετέρωση του θείου οδήγησε στην ουδετεροποίηση του ένα ”Αυτό”.. ένα κοσμικό ”Αυτό” ως κοσμικό αυγό του σύγχρονου χάους..

όχι ο Θεός δεν είναι αυτό το it.. ένας θεός βολικός εύκολος ευπροσάρμοστος άβουλος ….. ένας Θεός που δεν προκαλεί δέος ιερό φόβο ή σεβασμό (εκ του σεβάζω που σημαίνει λατρεύω και τιμώ) αφού είναι σβηστός (εκ του σβέννυμι)..

Κάναμε ένα Θεό του χεριού μας χειροποίητο με τα ίδια μας τα χέρια σαν τη χρυσή αγελάδα των Εβραίων στις παρυφές του Σινά γι αυτόν και τον απορρίψαμε. Ενώ οι σύνθετες επιστήμες μας συνεπαίρνουν και επιβάλλονται με την πολυπλοκότητα τους και την αντικειμενική δυσκολία τους. Θεωρήσαμε ως προσπελάσιμο το Θεό και απροσπέλαστη τη φύση την επιστήμη.. και έτσι τον ξεπεράσαμε και τον έχουμε για να ξεπερασμένο παρωχημένο. Τεράστια η ευθύνη όσων ανέλαβαν να παρουσιάσουν την κοινωνία ένα Θεό νανούρισμα ένα απο-θεωμένο Θεό..

Αποκωδικοποιήσαμε δια της υπεραπλουστευμένης αυθαιρεσίας το θείο. εμείς το σκοτώσαμε.. και ύστερα περάσαμε τροπαιούχοι πάνω από το πτώμα του.. Αλλά δεν ήταν παρά η σκιά μας ούτε καν η σκιά του Θεού δεν ήταν παρά η ισχνή σκιά μας στο φως του Θεού..Και ούρλιαξε εωσφορικά ο κόσμος δεν υπάρχει θεός και κραύγασε το άλλο πέταλο ανταπαντώντας ο Θεός είναι νεκρός..

Δώσαμε ένα θεό κατά προσέγγιση του θείου στρογγυλοποίηση του θείου τετραγωνίσαμε τον κύκλο δώσαμε έτσι το θεό στόχο στον σκοπευτή του θείου στον ασκούμενο θηρευτή του θείου

Αλλά η απάντηση στην αγγλοσαξωνική αντίληψη this is a God είναι και η αποφατική θεολογία είναι ότι το θείον είναι αδιανόητον και άφραστον κατά τον Άγ Γρηγόριο το Θεολόγο.

Οι άνθρωποι δεν θέλουν να γνωρίσουν το Θεό στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό το”εσόπτρω εν αινίγματι” τους κουράζει, κουράζει γρήγορα την πνευματική τους όραση θέλουν απλά να λύσουν το υπαρξιακό τους με Fast track ανώδυνες μηχανιστικές διαδικασίες είτε θετικά ναι υπάρχει και είναι Αυτό ”να ένα μήλο” να ένας Θεός είτε αρνητικά δεν υπάρχει ΤΕΛΟΣ..

Ουρές για προσκύνημα ατομικιστικός ωφελιμιστικός χριστιανισμός να δούμε εμείς καλό αλλά καμιά έγνοια για την Εκκλησία.. Παίρνουμε αλλά δεν της δίνουμε δεν ανταποδίδουμε καμιά ιδιαίτερη έγνοια ή προβληματισμό κανένα ίχνος αυτοκριτικής αφού τα κάναμε όλα καλά γιατί αποτύχαμε;

Ο Χριστός δεν απέτυχε εμείς αποτύχαμε ως προς Εκείνον και του δώσαμε τη ρετσινιά και τη σπίλωση το στίγμα του Αποτυχημένου.. δώσαμε εύκολη νίκη στον αντίπαλο.. Καλύτερα να μην γνώριζες ποτέ το Χριστό αν ήταν να τον ευτελίσεις. Στο πραιτόριο πόσοι ιεροκήρυκες πόσοι κατηχητές πόσοι άνθρωποι της Εκκλησίας που ευτελίζουν το Πρόσωπο Του με την εύκολη θεολογία.. ο Θεός είναι Αυτό . Αυτό είναι ο Θεός.. Αυτό είναι ένα βιβλίο.. Αυτή είναι μια καρέκλα..

dimpenews.com

Back to top button