Διεθνή

Αγάπη στην αλήθεια είναι η αληθινή αγάπη.. αγ-απολογία ή καλή απολογία; Κυριακή της Ορθοδοξίας σε Αντι-ορθόδοξους καιρούς.

Αγάπη στην αλήθεια είναι η αληθινή αγάπη..

Κυριακή της Ορθοδοξίας σε Αντι-ορθόδοξους καιρούς.

Κυριακή της Ορθοδοξίας.στην Ελλάδα με ”σχίσμα” Εκκλησίας Πολιτείας, διχασμένο λαό, περιφρονημένο το ορθόδοξο φρόνημα.. Κυριακή της Ορθοδοξίας χωρίς ΜΜΕ Πρόεδρο Δημοκρατίας Πρωθυπουργό και πολιτικούς στη Μονή Ασωμάτων Πετράκη έδρα της Εκκλησίας Ελλάδας.. Τι θα γίνει στις κατά τόπους μητροπόλεις και ναούς άγνωστο..

Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Κύπρο που ταλανίζεται από πρωτοφανές οργιώδες ροζ σκάνδαλο με σημαντικό οικονομικό αποτύπωμα σε μονή.. Αν είναι μια φορά σκάνδαλο η διάπραξη του σκανδάλου είναι 2 φορές σκάνδαλο η συγκάλυψη η αποσιώπηση η επικράτηση εκκλησιαστικής καμόρα..ακόμα δεν έχουν καταθέσει οι 2 πρωταίτιοι μοναχοί στην εκκλησιαστική ανακριτική επιτροπή. Από βδομάδα και βλέπουμε…

αγ-απολογία ή (καλή) απολογία;

η Εκκλησία «αληθεύει εν αγάπη» (Εφεσ. δ΄ 15) και «αγαπά εν αληθεία» (Β΄ Ιω. α΄1). Η αγάπη της Εκκλησίας δεν αποδεικνύεται όταν σιωπά ή όταν θωπεύει εμπαθείς συνειδήσεις κι εγωισμούς” δήλωσε σήμερα ΄Ελληνας Μητροπολίτης και έχει δίκιο..Η αγάπη δεν είναι λέξη-βαλίτσα, λάστιχο είναι η ίδια η ουσία της Θεότητας δεν μπορεί να επιστρατεύεται για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Αγάπη στην αλήθεια είναι η αληθινή αγάπη..

Κυριακή της Ορθοδοξίας..

η Ορθοδοξία δεν είναι θρησκευτικός καθωσπρεπισμός, εκκλησιαστικός μανιερισμός, εύκολος και αβίαστος συναισθηματισμός, η ξύλινη γλώσσα, ο κληρικαλισμός, το συντεχνιακό πνεύμα, η εμπορευματοποίηση της, ο φατριασμός, η τυπολατρεία, ο ευσεβισμός, ο πουριτανισμός, η Δευτερονομιακή δικανοποίηση της πνευματικής ζωής, η στείρα παπαγαλίζουσα επανάληψη του Πατερικού Λόγου ως επίδειξη ταυτότητας σε εξακρίβωση θρησκευτικών στοιχείων, η ψυχωτική υποχονδριακή αμαρτοφοβία που οδηγεί σε παταγώδη πτώση συντριβή και ταπείνωση το υποκριτικό εγωιστικό φρόνημα. Ο ζηλωτισμός είναι η νέκρωση του πνεύματος …και μετά αρχίζει η σήψη…

Για μια πραγματική αναστήλωση εικόνων για μια αυθεντική αναστήλωση του κατ΄εικόνα του λογικού που απωλέσθηκε και του αυτεξούσιου που υποδουλώθηκε σε τοξικούς συναισθηματισμούς ψυχότροπων εξαρτήσεων.... ο ναρκισσισμός της αναρρίχησης που καταπνίγει κάθετι στο διάβα του είναι παθογόνος τρόπος πνευματικής ανέλιξης..

Έχουμε πολλούς τηλε-πάστορες αλλά λίγους πατέρες.. έχουμε πολλούς επώνυμους τηλε-πωλητές θείας χάριτος ….και ανώνυμους Αγίους..

Αγάπη στην αλήθεια που είναι η αληθινή αγάπη..

Οι άνθρωποι που έχουν πληροφορίες Θεού ποτέ δεν τις δίνουν όλες υπάρχουν και απόρρητες και πνευματικά διαβαθμισμένες. Ο άγιος Παίσιος ο διαβιβαστής του θείου πόσες πληροφορίες δεν θα είχε για όσους τον περιβάλαν και είναι σίγουρο πως δεν τους αποκάλυπτε παρά το ελάχιστο γιατί ο άνθρωπος δεν αγαπά, δεν αντέχει την αλήθεια ακόμη και αν είναι ο πλέον πιστός..

άλλο πίστη άλλο αγάπη άλλο αλήθεια. Αγάπη στην αλήθεια είναι η αληθινή αγάπη..

dimpenews.com

Back to top button