Διεθνή

Δεν είναι Άουσβιτς είναι Γάζα….2024 Σκελετοί….ΟΗΕ: τις τελευταίες μέρες 16 παιδιά πέθαναν στη Γάζα από υποσιτισμό, αφυδάτωση!

Δεν είναι Άουσβιτς είναι Γάζα….2024 Σκελετοί….Παιδιά νεκρά σκελετωμένα από πείνα και έλλειψη φαρμάκων.. Συμμαχήσαμε με το Χάρο…

Ο Yazan Al-Kafarna, ένα 9χρονο Παλαιστίνιο αγόρι με εγκεφαλική παράλυση, αναγκάστηκε να φύγει από την ισραηλινή εισβολή στο Beit Hanoun με την οικογένειά του στη νότια Γάζα. Πρόσφατα, η υγεία του Γιαζάν επιδεινώθηκε λόγω έλλειψης τροφής και οξυγόνου.

Σήμερα, ο Γιαζάν πέθανε λόγω ανεπαρκούς υγειονομικής περίθαλψης και έλλειψης εξειδικευμένων τροφίμων για την κατάστασή του στο νοσοκομείο Abu Youssef Al-Najjar, που επιδεινώθηκε από τον ισραηλινό αποκλεισμό της Γάζας.

Ο υποσιτισμός και η αφυδάτωση έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 16 παιδιά στη Γάζα τις τελευταίες ημέρες, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα του θύλακα όπου ο λιμός είναι «επικείμενος», σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Η UNESCO εκφράζει τη λύπη της για τον θάνατο μπροστά στα μάτια του κόσμου των υποσιτισμένων μωρών στη Γάζα

  • Τουλάχιστον 10 παιδιά πέθαναν στο νοσοκομείο Kamal Adwan στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες ημέρες λόγω υποσιτισμού και αφυδάτωσης, σύμφωνα με τη Unicef.
  • Σε ένα δελτίο τύπου, η Adele Khodr, περιφερειακή διευθύντρια του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, προειδοποίησε για τον υποσιτισμό που καταστρέφει τη Λωρίδα της Γάζας και που προκαλεί το θάνατο «παιδιών».
  • Είπε ότι τουλάχιστον 10 παιδιά πέθαναν στο νοσοκομείο Kamal Adwan στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες ημέρες λόγω υποσιτισμού και αφυδάτωσης.
  • “Αυτοί οι τραγικοί και φρικιαστικοί θάνατοι είναι προβλέψιμοι και εντελώς αποτρέψιμοι. Πιθανότατα υπάρχουν περισσότερα παιδιά που παλεύουν για τη ζωή τους στα λίγα νοσοκομεία που έχουν απομείνει στη Γάζα και περισσότερα παιδιά στο βορρά που δεν έχουν πρόσβαση σε περίθαλψη”, θρηνεί στο δελτίο τύπου.
  • Η δήλωση υπογραμμίζει την εκτεταμένη έλλειψη θρεπτικών τροφίμων, καθαρού νερού και υπηρεσιών υγείας, καθώς και την αδυναμία πρόσβασης σε ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία επηρεάζει μωρά, παιδιά και μητέρες, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα της Γάζας.
  • Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων υποσιτισμού που πραγματοποιήθηκαν από τη UNICEF και το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού (WFP) τον Ιανουάριο στη βόρεια Γάζα, το 16% των παιδιών κάτω των 2 ετών και το 5% στη νότια πόλη Ράφα υπέφεραν από σοβαρό υποσιτισμό.
  • Η δήλωση καλεί τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να αναλάβουν δράση για να μπορέσουν να επιλύσουν την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, να αποτρέψουν τον λιμό και να σώσουν ζωές παιδιών, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα της επικράτειας.
  • “Τα υποσιτισμένα μωρά στη Γάζα πεθαίνουν σιγά σιγά μπροστά στα μάτια του κόσμου. Οι ζωές χιλιάδων άλλων μωρών και παιδιών εξαρτώνται από επείγουσα δράση που πρέπει να ληφθούν τώρα”, αναφέρεται επίσης.

dimpenews.com

Back to top button