breaking newsΚύπρος

Δεν είναι μάχη εντυπώσεων, εδώ έγιναν πολύ σοβαρά εγκλήματα

 

Τι δυστυχία είναι αυτή που μας πλάκωσε πάλι. Και δεν εννοώ μόνο το σκάνδαλο των μοναχών, τις απάτες με τα θαύματα ή τις ερωτικές δραστηριότητες. Εννοώ κυρίως όσα ακολουθούν. Τα βίντεο, οι επιστολές, οι διάλογοι, που διαρρέουν, οι ανακοινώσεις δικηγόρων…

 

Άριστος Μιχαηλίδης

Σαν να μην έφτανε το σκάνδαλο από μόνο του και πρέπει να βομβαρδιστεί ο κόσμος με γαργαλιστικές λεπτομέρειες για να τον απογοητεύσουν μια και καλή. Λες και πρόκειται για καμιά προεκλογική εκστρατεία και η μάχη δίνεται στο ποιος θα κερδίσει την κοινή γνώμη. Μόνο στα εκκλησιαστικά σκάνδαλα συμβαίνει αυτό. Είναι η αστυνόμευση και η Δικαιοσύνη διαφορετική σ΄ αυτά;

Εδώ μιλάμε για απάτες του κοινού ποινικού δικαίου, για εξαπάτηση πολιτών, για απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και είναι δουλειά της Αστυνομίας να ερευνήσει και να αποκαλύψει την αλήθεια. Καλά έκανε η Γενική Εισαγγελία και διόρισε «Ποινικούς Ανακριτές, για να διεξάγουν ανακρίσεις σε συνεργασία με τους Ανακριτές της Αστυνομίας, αναφορικά με ενδεχόμενη διάπραξη οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων από οποιοδήποτε πρόσωπο».
Ελπίζουμε μόνο να μην εμποδιστεί με πολύχρονες διαδικασίες το έργο των ανακριτών. Διότι δεν καταλάβαμε γιατί σε αυτή ειδικά την απάτη διορίστηκαν ποινικοί ανακριτές, αλλά κάτι θα ξέρουν περισσότερο αυτοί που τους διόρισαν. Ίσως να είναι λόγω περιπλοκότητας. Ας είναι. Φτάνει να υπάρξει αποτέλεσμα. Γιατί με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι η συσκότιση που επιχειρείται και όχι η φώτιση.
Τι συμπέρασμα να βγάλει κανείς όταν από τη μια βλέπει ένα βίντεο με τους μοναχούς να ετοιμάζουν το μύρο που θα τρέχει από το Σταυρό και θα κάνει θαύματα και από την άλλη οι δικηγόροι των μοναχών δίνουν στη δημοσιότητα μαρτυρία, λένε, από έναν προσκυνητή εξ Ελλάδος. Πήγε, λέει, στη μονή οσίου Αββακούμ και μαρτυρά γραπτώς ότι σταύρωσαν το βρέφος του και «από εκείνη την στιγμή και επί 5 ημέρες , το βρέφος παρότι έκανε μπάνιο μύριζε μύρο στο σημείο που Σταυρώθηκε». Πολύ μυρωδάτο μύρο! Να πουλήσουν τη σύνθεση σε καμιά εταιρεία που κάνει αρώματα, θα βγάλουν χοντρά λεφτά.

Αυτός ο προσκυνητής, λοιπόν, μαρτυρά ότι είδε το βίντεο με τη συσκευασία του μύρου κι έτρεξε από την Ελλάδα, βρήκε τους δικηγόρους των μοναχών και έδωσε μαρτυρία προς αποκατάσταση της αλήθειας. Προφανώς μας πήραν χαμπάρι, ότι είμαστε για δούλεμα.

Ή το άλλο. Να βλέπεις στο βίντεο τον μοναχό που χτυπάει με ζώνη μια γυναίκα, υπάλληλο της μονής, καθαρίστρια μου φαίνεται, και να φωνάζει σαν αλλοπαρμένος και μετά να βγαίνει η γυναίκα και να δηλώνει ότι «το βίντεο είναι παραποιημένο». Τι παραποίηση έγινε, δηλαδή; Δεν την κτυπούσε με τη ζώνη και δεν παούριζε ότι εσπάσαν τα νεύρα του; «Ναι είχαμε ένα διαπληκτισμό με τον μοναχό που προέκυψε από παρεξήγηση για την οποία έφταιγα εγώ. Δεν συνέβη κάτι που να μου άφησε τραύματα», λέει η γυναίκα. Δεν φτάνει που διαψεύδει αυτό που δεν διαψεύδεται, αναλαμβάνει και την ευθύνη η ίδια. Για να πάρει την ευλογία του μοναχού και να είναι όλη δική της.

Μετά από αυτό έχουμε και την Αστυνομία να λέει ότι αν δεν έχει παράπονο η γυναίκα, τότε οι ανακριτές δεν μπορούν να προχωρήσουν σε σχέση με το βίντεο και τα ενδεχόμενα αδικήματα που προκύπτουν.
Η γυναίκα μπορεί να μην έχει παράπονο για δικούς της λόγους, αλλά έχει παράπονο όλη η κοινωνία, που είδε έναν μοναχό εκτός εαυτού να κτυπάει με βαναυσότητα μια γυναίκα. Θα έπρεπε να έχει παράπονο και η Πολιτεία και η Εκκλησία. Δεν μπορεί να μην έχει τρόπο η Αστυνομία να ερευνήσει και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη αυτή την βαναυσότητα. Τα περί παραποίησης του βίντεο είναι αστειότητες, αυτό είναι σίγουρο.

Πέρα, λοιπόν, από όσα σπαρταριστά αναγνώσματα δημοσιεύονται, το κράτος και η Εκκλησία έχουν ευθύνη να ξεδιαλύνουν τα πάντα, είτε έχει κανένας παράπονο, είτε δεν έχει.

Είναι η Αστυνομία, όμως, που πρέπει να έχει το πάνω χέρι στις έρευνες. Άλλωστε, αυτά που φαίνονται είναι μόνο η επιφάνεια, υπάρχουν πολύ σοβαρότερα εγκλήματα, που ακόμα δεν τα ξέρει ο κόσμος.

philenews.

Back to top button