Διεθνή

Διεύρυνση και κλιμάκωση! Ουκρανικό drone καμικάζι έπληξε βάση στην φιλορωσική Υπερδνειστερία και κατέστρεψε ελικόπτερο. Η Ν Οσετία θα προσαρτηθεί στη Ρωσία με δημοψήφισμα!

Διεύρυνση και κλιμάκωση! Ουκρανικό drone καμικάζι έπληξε βάση στην φιλορωσική Υπερδνειστερία και κατέστρεψε ελικόπτερο. Η Ν Οσετία θα προσαρτηθεί στη Ρωσία με δημοψήφισμα!

Διεύρυνση και κλιμάκωση! Οι αρχές της Υπερδνειστερίας, της φιλορωσικής αυτονομημένης περιοχής της Μολδαβίας, ισχυρίστηκαν αυτήν την Κυριακή 17 Μαρτίου ότι ένα εκρηκτικό drone, που εστάλη από την Ουκρανία, έπληξε μια στρατιωτική βάση στην πρωτεύουσά της. Το drone καμικάζι επιτέθηκε σε στρατιωτική βάση στην Tiraspol, την de facto πρωτεύουσα της φιλορωσικής αποσχισθείσας περιοχής της Υπερδνειστερίας καταστρέφοντας ένα ελικόπτερο αναφέρει το TASS.

Η Υπερδνειστερία διοργανώνει συνάντηση μεταξύ του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας και της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας αναφέρει το Moldpress. Αλλά εξελίξεις υπάρχουν και στο ρωσο-γεωργιανό μέτωπο..

UAV κατέστρεψε ένα επιθετικό ελικόπτερο σε μια στρατιωτική βάση έξω από την Tiraspol στην Υπερδνειστερία.

«Μια έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά στο έδαφος μιας στρατιωτικής βάσης στην Tiraspol. Τα προκαταρκτικά (ευρήματα) διαπίστωσαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από επίθεση με drone καμικάζι», δήλωσε το υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της αυτοαποκαλούμενης δημοκρατίας, που επικαλείται ρωσικά και τοπικά μέσα ενημέρωσης, διευκρινίζοντας ότι ο μηχανισμός προήλθε από την περιοχή της Οδησσού.

Διαψεύδει το Κίεβο με …. γελοίους ισχυρισμούς..

Οι αρχές του Κιέβου αντέδρασαν έντονα σε αυτές τις κατηγορίες, απορρίπτοντας κάθε ευθύνη και περιγράφοντας αυτή την επίθεση που είχε στόχο μια βάση στην Υπερδνειστερία ως ρωσική «πρόκληση». «Η Ρωσία πραγματοποίησε προβοκάτσια στην Υπερδνειστερία με επίθεση με drone καμικάζι εναντίον στρατιωτικής μονάδας», ( απίστευτοι ισχυρισμοί ) ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ουκρανικό Συμβούλιο Ασφαλείας, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι επιθυμεί «κλιμάκωση» της κατάστασης στην περιοχή.

Όσον αφορά τις αρχές στη Μολδαβία, απορρίπτουν επίσης τους ισχυρισμούς των φιλορωσικών αυτονομιστικών αρχών ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ένα drone που εστάλη από την Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς τις ως «προσπάθεια πρόκλησης φόβου και πανικού». «Οι αρχές στο Κισινάου, σε επαφή με την ουκρανική πλευρά, δεν επιβεβαιώνουν καμία επίθεση στην περιοχή της Υπερδνειστερίας», διαβεβαιώνει η κυβέρνηση της Μολδαβίας σε δελτίο τύπου.΄Αλλα δείχνει το υλικό..

Εξελίξεις και σε άλλο ρώσικο μέτωπο.. Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Νότιας Οσετίας Alan Albarov:

«Συνεχίζονται οι στενές διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα σχετικά με την προσάρτηση της Νότιας Οσετίας στο ρωσικό έδαφος». «Αν καταλήξουμε σε συμφωνία, θα κάνουμε το απαραίτητο δημοψήφισμα».

Σε Κριμαία και Ντονμπάς όλα ξεκίνησαν με δημοψηφίσματα…

dimpenews.com

Back to top button