breaking newsΕλλάδα

Εκτός Εκκλησίας θέτει η Μητρόπολη Κέρκυρας βουλευτές της περιφέρειας που υπερψήφισαν το ανομοθέτημα!

Εκτός Εκκλησίας θέτει η Μητρόπολη Κέρκυρας 2 βουλευτές της περιφέρειας που υπερψήφισαν το ανομοθέτημα! Προηγουμένως η Μητρόπολη Πειραιώς όσο κι αυτή των Κυθήρων έχουν βγάλει αντίστοιχες ανακοινώσεις ενώ η Δ.Ι.Σ απέκλεισε από την Κυριακή της Ορθοδοξίας την Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία…

«Βαρύτατο πνευματικό και ηθικό ολίσθημα» καταλογίζει η Ιερατική Σύνοδος της Εκκλησίας Κέρκυρας στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μπιάγκη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αυλωνίτη, αναφορικά με τη στήριξή τους στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η Ιερατική Σύνοδος της Εκκλησίας Κέρκυρας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά από πρόταση του Μητροπολίτη Κέρκυρας Νεκτάριου, κατηγορεί τους δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης, Αλέκο Αυλωνίτη του ΣΥΡΙΖΑ και Δημήτρη Μπιάγκη του ΠΑΣΟΚ, πως «έσφαλαν πνευματικώς βαρύτατα» με την ψήφο τους στο νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφύλων ζευγαριών και «δεν δύνανται να θεωρούν τους εαυτούς τους ως ενεργά μέλη της Εκκλησίας»

Ομόφωνα η σύναξη κατέληξε σ΄ ανοιχτή επιστολή- ψήφισμα όπου αναφέρεται:

«….Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη διότι οι δύο βουλευτές του Νομού μας που ανήκουν στην αντιπολίτευση, παρότι είχαν ενημερωθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος με επίσημη επιστολή ότι το νομοσχέδιο αυτό απάδει στις θέσεις και στην πίστη του ορθόδοξου χριστιανού, εντούτοις το υπερψήφισαν. Έσφαλαν πνευματικώς βαρύτατα……

Για μας λοιπόν αυτοί οι δύο βουλευτές δεν δύνανται να θεωρούν τους εαυτούς τους ως ενεργά μέλη της Εκκλησίας. Ακόμη όμως και αν η συνείδησή τους δεν αντιλαμβάνεται το βαρύτατο πνευματικό και ηθικό ολίσθημα, στο οποίο έπεσαν, εμείς οφείλουμε να τους το επισημάνουμε και το πράττουμε δημοσίως. Τους καλούμε λοιπόν να απέχουν από οποιαδήποτε εκκλησιαστική εκδήλωση, δεν θεωρούμε ότι τους επιτρέπεται να κοινωνήσουν των αχράντων μυστηρίων και τους προτρέπουμε σε μετάνοια για το ατόπημά τους. Δηλώνουμε, πάντως, ότι δεν θα τους αποδώσουμε στο εξής καμία τιμή που απορρέει από τη σχέση Πολιτείας και Εκκλησίας στις επίσημες εκδηλώσεις, στις ενοριακές λατρευτικές συνάξεις και λιτανείες και τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Στην απαντητική επιστολή του ο βουλευτής Α. Αυλωνίτης αναφέρει ότι θα πάει στην Εκκλησία και έχει κι ένα καταληκτικό σημείο άκρως ενδιαφέρον: Υ.Γ: Τέλος, επειδή δεν προκύπτει από την εν λόγω ανακοίνωση, περιμένουμε να δούμε αν τα περίφημα «μέτρα αποκλεισμού» κατά των δύο βουλευτών, θα ισχύσουν το ίδιο και με την ίδια ένταση και για όλους τους αιρετούς που ψήφισαν υπέρ του επίμαχου νόμου (π.χ. για τον συντοπίτη μας Υπουργό κ. Δένδια σε περίπτωση έλευσής του στην Κέρκυρα ή και για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό).

Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση για το θέμα, αναφέροντας ότι μετέβη στο Άγιον Όρος για να προσευχηθεί “για την κατάσταση της πατρίδας”!

Ο κ Αυλωνίτης πάντως καλό είναι να γνωρίζει ότι άλλο Σπέτσες….. Σπετσοπούλα και άλλο Κέρκυρα..

Να δούμε αν αυτές οι κινήσεις της Εκκλησίας θα έχουν συνέχεια ή δρουν απλά εκτονωτικά….

dimpenews.com

Back to top button