breaking newsΕλλάδα

Η Εκκλησία έριξε πόρτα στην Πρόεδρο Δημοκρατίας και πολιτικούς για Κυριακή Ορθοδοξίας λόγω γάμου ομοφυλόφιλων!

Η Εκκλησία έριξε πόρτα στην Πρόεδρο Δημοκρατίας και πολιτικούς για Κυριακή Ορθοδοξίας λόγω γάμου ομοφυλόφιλων! Aφού δεν τους αναθεμάτισε και πάλι ευχαριστημένοι να είναι ,,, τους αφήνει ένα παράθυρο…

Κυριακή της Ορθοδοξίας: Ιερή πόρτα σε πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

Άκυρο από την Ιερά Σύνοδο με φόντο το νομοσχέδιο για πολιτικό γάμο ομοφυλόφιλων. Χωρίς την πρόεδρο της Δημοκρατίας και πολιτικούς οι εορτασμοί. Οι πρώτες αντιδράσεις.
Στη Μονή Πετράκη χωρίς πολιτειακή και πολιτική ηγεσία θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαρτίου ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας, μετά από την ασυνήθιστη απόφαση της Ιεράς Συνόδου που ερμηνεύεται ως αντίδραση για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο.

Η ιεραρχία είχε εκφράσει την αντίδρασή της στο νομοσχέδιο ενώ μεμονωμένοι ιεράρχες όπως οι 2 Σεραφείμ Πειραιώς και Κυθήρων ”αφόρισαν” τους ψηφίσαντες δηλώνοντάς τους πως είναι ανεπιθύμητοι μέχρι νεωτέρας.

Τι συνέβη σήμερα
Η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας πως οι εορτασμοί για την Κυριακή της Ορθοδοξίας θα πραγματοποιηθούν στη Μονή Πετράκη και όχι στη Μητρόπολη Αθηνών, όπως συνέβαινε παραδοσιακά.

Παράλληλα, δεν θα εκπροσωπηθεί η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, ενώ εκκλησιαστικοί παράγοντες δεν θα παραστούν στο τραπέζι που γίνεται στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η απάντηση Σακελλαροπούλου
Μετά από αυτές τις εξελίξεις η προεδρία της Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωσε με την οποία ενημερώνει πως η ηγεσία της Εκκλησίας έχει ήδη προσκληθεί στις εκδηλώσεις.

«Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο, παράλληλα όμως είναι σεβαστή και η απόφασή τους ως προς το αν θα αποδεχθούν την πρόσκληση» τονίζει σχολιάζοντας τα γεγονότα.

Η ανακοίνωση αναφέρει: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε χθες, 4 Μαρτίου, προσκλήσεις προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, και τα Μέλη της Συνόδου, για το καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν τους στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της Εορτής της Ορθοδοξίας. Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο, παράλληλα όμως είναι σεβαστή και η απόφασή τους ως προς το αν θα αποδεχθούν την πρόσκληση.

dimpenews.com

Back to top button