Διεθνή

Μήνυμα 2. Δύο νεκροί και 6 τραυματίες από επίθεση των Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο!

Μήνυμα 2. Δύο νεκροί και 6 τραυματίες από επίθεση των Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο! Ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη έπληξε ένα εμπορικό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν την Τετάρτη 6 Μαρτίου και το πλήρωμα ανέφερε τουλάχιστον δύο θανάτους και έξι τραυματίες δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο πύραυλος προκάλεσε «σημαντική ζημιά» στο πλοίο υπό σημαία Μπαρμπάντος, είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι «το πλήρωμά του ανέφερε τουλάχιστον δύο θανάτους και έξι τραυματισμούς μεταξύ των τάξεων του και εγκατέλειψε πλοίο.

Αυτή είναι η πρώτη επίθεση με θύματα στην είσοδο της Ερυθράς Θάλασσας.
Η πυραυλική επίθεση στο ελληνόκτητο πλοίο True Confidence, με σημαία Μπαρμπάντος,
έγινε περίπου 50 ναυτικά μίλια από τις ακτές του λιμανιού Άντεν της Υεμένης, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η βρετανική εταιρεία θαλάσσιας ασφάλειας Ambrey.

H ελληνική εταιρία του True Confidence δήλωσεότι το πλοίο χτυπήθηκε περίπου 50 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού Άντεν της Υεμένης και παρασύρθηκε και φλεγόταν. Είπαν ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του πληρώματος 20 και τριών ένοπλων φρουρών στο πλοίο, μεταξύ των οποίων 15 Φιλιππινέζοι, τέσσερις Βιετναμέζοι, δύο από Σρι Λάνκα, ένας Ινδός και ένας Νεπαλέζος υπήκοος.
Ένας αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ είπε ότι παρατηρήθηκε καπνός να προέρχεται από το True Confidence. Ο αξιωματούχος, ο οποίος επίσης αρνήθηκε να κατονομαστεί, είπε στο Reuters ότι μια σωσίβια λέμβος εθεάθη στο νερό κοντά στο πλοίο.

H Eλλάδα έστειλε τη φρεγάτα Ύδρα στην Ερυθρά Θάλασσα…

dimpenews.com

Back to top button