Διεθνή

Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος για σκάνδαλο: εμετικές καταστάσεις από επίορκους μοναχούς! Τι θα έλεγε ο στηλιτευτής Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος που θεωρούσε ότι ο μοναχικός βίος είναι ασφαλέστερη βιωτή αφού η ζωή στις πόλεις έχει εξομοιωθεί με τα «γινόμενα έν Σοδόμοις»;

Ο Κύκκου Νικηφόρος τα είπε ντόμπρα και σταράτα.. έξω από τα δόντια … Μίλησε για εμετικές καταστάσεις από επίορκους μοναχούς που δεν στάθηκαν στο ύψος τους. Προηγουμένως ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος τόνισε πως είδαμε κάποιες σκηνές στη Σύνοδο από τα βίντεο και ήταν απαράδεκτες. Στα όσα βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας σχετικά με το σκάνδαλο γύρω από την Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι αναφέρθηκε στην ομιλία του μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος.

«Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στα όσα φοβερά και εμετικά βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας και αφορούν σε ορισμένους επίορκους μοναχούς.

Δεν στάθηκαν στο ύψος τους ( ποιό ύψος σύρθηκαν στα τάρταρα και στο βόρβορο πιο κάτω δεν πάει) και με τις παρεκτροπές τους σκανδαλίζουν το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας και δίνουν δυστυχώς την ευκαιρία σε εκείνους που λέγουν πως είναι τάχα Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αλλά στην πραγματικότητα είναι οι χειρότεροι εχθροί της, τους αιρετικούς.”

Τι θα έλεγε σήμερα ο καταπέλτης και στηλιτευτής Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

που υπεραμυνόμενος το μοναχισμό θεωρούσε ότι ο μοναχικός βίος είναι ασφαλέστερη βιωτή αφού η ζωή στις πόλεις έχει εξομοιωθεί με τα «γινόμενα έν Σοδόμοις»; Τα τεκταινόμενα υπερβαίνουν την όποια νοσηρή φαντασία..Αλλά χρειάζονταν να έχουν απέναντι τους έναν Ιερό Χρυσόστομο να τους τα ψάλλει όπως αρμόζει.. Όταν είναι να πεθάνει το ζώο ακόμη και το θηρίο απομακρύνεται … αυτοί που θα βίωναν τον πνευματικό θάνατο με τόσο δυσώδη τρόπο δεν είχαν το παραμικρό φιλότιμο να απομακρυνθούν από τα ιερά; Για αυτό αγίασε ο Χρυσόστομος γιατί δεν χαρίστηκε σε κανέναν από το παλάτι ως στο συνάφι του που τον κυνηγούσε ως το μαρτυρικό τέλος του..( το απόσπασμα του Αγ Ιωάννη Χρυσοστόμου είναι από Υπόμνημα εις τον Άγιον Ματθαίον τον Ευαγγελιστήν Ομιλία Ζ. και Προς τους πολεμούντας τοις επί το μονάζειν ενάγουσιν Λόγος Α)

Και συνεχίζει ο Κύκκου: ”Παρουσιάζονται ως σκανδαλισμένοι χριστιανοί στόχο όμως έχουν τη ξεθεμελίωση και την απόρριψη της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στην κατεδάφιση αυτή συμβάλλουν δυστυχώς και οι αντιμαχόμενοι στην όλη υπόθεση κληρικοί που καθημερινά τροφοδοτούν τα ΜΜΕ με νέες σκανδαλώδεις πληροφορίες του δαιμονικού αυτού σκανδάλου που συνταράσσει την Εκκλησία μας. Τα ΜΜΕ, που μόνο τα σκάνδαλα εκλύουν την όσφρηση και την όρασή τους, που δεν ασχολούνται με την Εκκλησία παρά μόνο όταν πρόκειται να ελέγξουν σκάνδαλα, εν είδει τηλεοπτικού σήριαλ, τα προβάλλουν τμηματικά και καθημερινά στις οθόνες των τηλεοράσεων, για να είναι πιο δραστικό το δηλητήριο και να πλήξει πιο αποτελεσματικά την Εκκλησία μας. Η Εκκλησία έχει τους μηχανισμούς και τη δύναμη να επιτύχει την αυτοκάθαρσή της, να θεραπεύσει τις πληγές της με τη δίκαιη τιμωρία των ενόχων σκανδαλισμού. Δεν χρειάζεται τους αυτόκλητους ιεροεξεταστές που στόχο έχουν να παρασύρουν τον λαό μας στην άρνηση της Ορθοδοξίας, την κατεδάφιση της Εκκλησίας, αποσιωπώντας εσκεμμένα το έργο της», είπε αναλυτικά.

dimpenews.com

Back to top button