Διεθνή

Μπάιντεν Port: Ένα υστερόβουλο έργο με ανθρωπιστική κάλυψη….Οι πραγματικοί λόγοι ”ανθρωπιστικής” εκστρατείας Κύπρος-Ισραήλ-Γάζα! Δούρειος Ίππος μπροστά τα τρόφιμα και πίσω έρχονται οι στρατοί…!

Μπάιντεν Port: Ένα υστερόβουλο έργο με ανθρωπιστική κάλυψη….Οι πραγματικοί λόγοι της ”ανθρωπιστικής” εκστρατείας Κύπρος-Ισραήλ-Γάζα! Δούρειος Ίππος μπροστά τα τρόφιμα και πίσω έρχονται οι στρατοί.. Οι ΗΠΑ άφησαν να κλείσουν όλες οι άλλες δίοδοι να γίνει πολιορκία και λιμός για να .. σπάσουν αυτές την Πολιορκία και να εδραιωθούν στην περιοχή με νέες ναυτικές βάσεις Κατοχής.. Το Χρονικό μιας προαναγγελθείσας Γενοκτονίας για ….να επέλθει με προσχηματικό προπομπό την ανθρωπιστική βοήθεια ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός..

Μπάιντεν Πορτ: Ένα υστερόβουλο έργο με ανθρωπιστική κάλυψη..

Στην ετήσια ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την πρόθεση της χώρας του να δημιουργήσει ένα λιμάνι στις ακτές της Λωρίδας της Γάζας και ότι ανέθεσε στον αμερικανικό στρατό μια αποστολή έκτακτης ανάγκης να δημιουργήσει μια προβλήτα στην ακτή της Γάζας. Στόχος η παράδοση μεγάλων ποσοτήτων ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους.

Η Βρετανία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών της Ντέιβιντ Κάμερον, έσπευσε επίσης να ανακοινώσει τη συνεργασία της με τις Ηνωμένες Πολιτείες για το άνοιγμα ενός θαλάσσιου διαδρόμου για την παροχή βοήθειας απευθείας στη Γάζα. Το ίδιο ισχύει και για την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία είπε ότι αναμένει να ξεκινήσει τη λειτουργία ενός διαδρόμου θαλάσσιας βοήθειας μεταξύ Κύπρου και Λωρίδας της Γάζας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για την παροχή βοήθειας. Τη βοήθεια που χρειάζονται απεγνωσμένα οι Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ αρκετές πηγές έκαναν λόγο για συμμετοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο έργο αυτό, ενώ ισραηλινές πηγές ανέφεραν ότι το «Ισραήλ» ενέκρινε το έργο και ότι είχε προηγηθεί συντονισμός μεταξύ του και της Ουάσιγκτον σχετικά με αυτό.

ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ

Πληροφορίες για το έργο: Σύμφωνα με διάφορες πηγές, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή πλωτού λιμανιού στην ακτή της Γάζας με έκταση που υπολογίζεται σε έξι τετραγωνικά χιλιόμετρα και βύθισμα θάλασσας έως 17 μέτρα, επιτρέποντας σε μεγάλα πλοία να ξεφορτώνουν το φορτίο τους εκεί. Το αρχικό κόστος του έργου υπολογίζεται σε 35 εκατομμύρια δολάρια με έξοδα της Ουάσιγκτον. Το έργο περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή πλωτών νοσοκομείων, καθώς και πλωτών καταφυγίων σε πλοία εκτός από τα νοσοκομεία. Θα βρίσκεται στην παραλία Khan Yunis στις ακτές της Λωρίδας της Γάζας και θα ολοκληρωθεί σε μια περίοδο που κυμαίνεται μεταξύ 30 και 60 ετών.……

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Όσον αφορά το δρομολόγιο των πλοίων, σύμφωνα με το σχέδιο, η βοήθεια έχει προγραμματιστεί να συγκεντρωθεί στο κυπριακό λιμάνι της Λάρνακας και να αποσταλεί στο λιμάνι «Ashdod» του Ισραήλ για επιθεώρηση και έλεγχο από τις ισραηλινές αρχές κατοχής πριν κατευθυνθούν από την Ισραηλινό ναυτικό στο πλωτό λιμάνι που θα κατασκευαστεί. Με θαλάσσιο δρομολόγιο 400 χλμ περίπου από την Κύπρο μέχρι το πλωτό λιμάνι.

Αιτιολόγηση έργου σύμφωνα με την Ουάσιγκτον:

Η Ουάσιγκτον διέθεσε αυτό το έργο υπό ανθρωπιστική κάλυψη και με το πρόσχημα της παροχής «τροφικής και ιατρικής» βοήθειας στους κατοίκους της Γάζας ως αποτέλεσμα του πολέμου που διεξήγαγε το «Ισραήλ» στη Λωρίδα, και το ίδιο ισχύει για τους Βρετανούς και τους Ευρωπαίους ως προς αιτιολόγηση του έργου.

Προηγήθηκαν πολλές χώρες που ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν να παρέχουν οικονομικές συνεισφορές στην UNRWA αφού το Ισραήλ την εμπόδισε να εργαστεί στον τομέα και την κατηγόρησε ότι υποστηρίζει την αντίσταση. Προκειμένου να δικαιολογηθεί αυτό το έργο, η Ουάσιγκτον και η Δύση γενικά έπρεπε πρώτα να εφαρμόσουν μια πολιτική υποστήριξης και αργότερα να παραμείνουν σιωπηλοί για το «Ισραήλ» που καταστρέφει τα νοσοκομεία της Λωρίδας της Γάζας, ασκεί γενοκτονία, συστηματική καταστροφή και πολιορκία που επιβάλλεται στη Λωρίδα της Γάζας συν το κλείσιμο του περάσματος της Ράφα υπό το πρόσχημα ότι το «Ισραήλ» απειλεί να στοχεύσει νηοπομπές βοήθειας. Στη συνέχεια η Ουάσιγκτον συμμετείχε σε παιχνίδια βοήθειας αεροδρομίων σε συνεργασία με αραβικές και ευρωπαϊκές χώρες.

Εδώ, πρέπει να σημειωθεί ότι το «Ισραήλ» σκόπιμα στόχευσε τους ανθρώπους της Λωρίδας της Γάζας όταν συγκεντρώθηκαν για να λάβουν βοήθεια που έπεσε από αέρος. Ένα παράδειγμα αυτού ήταν η «σφαγή του ψωμιού», στην οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων τραυματιών. Σημειωτέον επίσης ότι η αεροπορική ρίψη βοήθειας είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο/μαρτύριο 3 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό άλλων 10 με αποτέλεσμα να ρίξουν στα σπίτια τους.

Όλες αυτές οι καταστάσεις και περιστατικά φαίνεται να έχουν σκοπό να δικαιολογήσουν την καταφυγή της Ουάσιγκτον να προωθήσει την ιδέα της ίδρυσης πλωτού θαλάσσιου λιμανιού σε συντονισμό με το «Ισραήλ» και τη συμμετοχή άλλων χωρών που διαδέχονται την Ουάσιγκτον, ειδικά αφού η Ουάσιγκτον προώθησε την αποτυχία του airdrops, καθώς και η δυσκολία ανοίγματος της διάβασης της Ράφα. Αυτό που κρυβόταν ήταν μεγαλύτερο Είναι αφελές να πιστεύουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρουσίασαν το σχέδιό τους για τη δημιουργία ενός πλωτού λιμανιού στα ανοιχτά της Γάζας σύμφωνα με ανθρωπιστικά κίνητρα, αφού η παλαιότερη και σύγχρονη ιστορία τους επιβεβαιώνει την άμεση και έμμεση ευθύνη τους για πολλά βάναυσα εγκλήματα, καταστροφικούς πολέμους. πολιτικές πολιορκίας, πείνας και κυρώσεων κατά πολλών χωρών και λαών, καθώς και εκατομμυρίων θανάτων. Με την αμερικανική πολεμική μηχανή, να δρα ανεξάρτητα από τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους διεθνείς νόμους και τις ανθρωπιστικές διαστάσεις. Πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι η Ουάσιγκτον φέρει την πρώτη και άμεση ευθύνη για όλα όσα έχουν διαπραχθεί εναντίον των Παλαιστινίων της Λωρίδας της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου 2023 και ήταν αυτή που ανέλαβε την ηγεσία της επίθεσης και της μάχης πολιτικά και στρατιωτικά. στα πρώτα της στάδια, και έστελνε και εξακολουθεί να στέλνει χιλιάδες τόνους όπλων και εξοπλισμό και πυρομαχικά για το «Ισραήλ», και εμποδίζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για να σταματήσει την επίθεση.

Οι κρυφοί λόγοι της ”ανθρωπιστικής” εκστρατείας…

Με βάση αυτό, πρέπει να ανακαλύψουμε τους κρυφούς λόγους και το υπόβαθρο που ώθησαν την Ουάσιγκτον να ξεκινήσει αυτό το κακόβουλο έργο σε συντονισμό με τη Σιωνιστική οντότητα και τους δυτικούς και περιφερειακούς συμμάχους της. Αυτοί οι λόγοι και τα υπόβαθρα έχουν διαστάσεις ασφαλείας, πολιτικές και στρατιωτικές, καθώς και οικονομικές και γεωπολιτικές διαστάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, μπορούν να επισημανθούν ορισμένοι από τους παρακάτω κρυφούς λόγους και στόχους του αμερικανικού σχεδίου:

Ενθάρρυνση των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας να μεταναστεύσουν οικειοθελώς από τη Λωρίδα της Γάζας κατά μήκος της θάλασσας, ωθώντας τους σε πλωτά καταφύγια ως πρώτο στάδιο.

Εφαρμογή του ναυτικού αποκλεισμού στη Λωρίδα της Γάζας για την αποτροπή τυχόν λαθρεμπορίου όπλων στη Γάζα μετά την απόσυρση των αμερικανικών αεροπλανοφόρων από τη Μεσόγειο λόγω της ανάγκης τους σε άλλες περιοχές του κόσμου.

• Αποκλεισμός οποιωνδήποτε προσπαθειών διάρρηξης της πολιορκίας που επιβλήθηκε στη Γάζα με την αποστολή πλοίων βοήθειας στη Λωρίδα, κάτι που θα είχε αυξήσει την αμηχανία για την Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ, καθώς και για την Αίγυπτο και την Ιορδανία, εάν συνέβαινε ή αναχαιτίζονταν.

Εξουδετέρωση του αιγυπτιακού ρόλου όσον αφορά τον φάκελο βοήθειας και ανακούφιση από την αμηχανία του αιγυπτιακού καθεστώτος, το οποίο δέχεται κριτική λόγω του κλεισίματος της διέλευσης της Ράφα.

Κατάληψη των ακτών της Γάζας, που είναι πλούσιες σε υπέδαφος, ιδιαίτερα σε φυσικό αέριο.

Ίδρυση ναυτικής στρατιωτικής βάσης για την προστασία της σιωνιστικής/ενωμένης οντότητας και για την προστασία των εμπορικών γραμμών στην ανατολική Μεσόγειο, ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με το «Ισραήλ» και τη Δύση, υπό τον φόβο της επανάληψης της εμπειρίας της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα και της μίμησής της στην ανατολική Μεσογείου από τις δυνάμεις του Άξονα Αντίστασης.

Μία από τις λειτουργίες της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης που θα δημιουργηθεί είναι η προστασία της ισραηλινής πύλης στον Ινδοευρωπαϊκό Διάδρομο και της θαλάσσιας διαδρομής μεταξύ «Ισραήλ» και Ευρώπης.

Έλεγχος της εισόδου στη Διώρυγα του Σουέζ στη Μεσόγειο Θάλασσα με τοποθέτησή της στο θέατρο επιχειρήσεων της νέας στρατιωτικής βάσης.

Εξασφάλιση των θαλάσσιων αλυσίδων εφοδιασμού της σιωνιστικής οντότητας μετά τον αποκλεισμό που της επέβαλε η Υεμένη, ιδίως των προμηθειών ενέργειας και των εμπορικών προμηθειών, καθώς η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι μπορεί να παραδώσει εμπορευματικά πλοία στο «Ισραήλ» μέσω του λιμανιού του Ashdod, που αποτελεί μέρος του έργο, και ότι η Sana’a δεν θα μπορέσει να το στοχεύσει άμεσα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι κατευθύνεται προς τη Γάζα με ανθρωπιστικό πρόσχημα.

Η Ουάσιγκτον επιδιώκει να αντιμετωπίσει την εκστρατεία πίεσης στην οποία είναι εκτεθειμένη εσωτερικά και εξωτερικά λόγω της θέσης της για απόλυτη υποστήριξη της βάρβαρης ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας και του εξοντωτικού πολέμου που ασκείται κατά των Παλαιστινίων.

• Δεν είναι απίθανο η Ουάσιγκτον, η οποία μέχρι στιγμής έχει αποτύχει να προωθήσει μια πολιτική λύση που να επιτυγχάνει τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα του «Ισραήλ», να λαμβάνει τώρα υπόψη την επέκταση της σύγκρουσης στην περιοχή, και αυτό απαιτεί αύξηση του Η στρατιωτική της παρουσία για να υποστηρίξει τον Ισραηλινό σύμμαχό της, ειδικά από την πύλη της Μεσογείου.

τελικά.. πρέπει να ειπωθεί ότι όλοι αυτοί και άλλοι κακόβουλοι λόγοι και στόχοι περιλαμβάνονται στους υπολογισμούς της Ουάσιγκτον, η οποία πάντα ακολουθούσε την προσέγγιση της στροφής και της μετάβασης σε ένα εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση κάθε αποτυχίας ή ήττας ειδικά μετά την έναρξη της επανάστασης του Al-Aqsa, που έχει προκαλέσει μείωση της επιρροής της στη Μέση Ανατολή και έχει βαθύνει τις πληγές στην περιοχή. Ενσάρκωσε τον σύμμαχό του, το Ισραήλ, και απείλησε τα περιφερειακά του έργα.

(Και ένα ακόμη παιδί ένας 6χρονος σκελετωμένος από υποσιτισμό στη Γάζα.. Τα άφησαν επί τούτου να πεθαίνουν από πείνα απέκοψαν όλες τι άλλες διόδους παροχής για να δικαιολογήσουν τη σημερινή εκστρατεία που έχει γεωστρατηγικά οφέλη για ΗΠΑ. ΜΑΖΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ )

Υποκρισία

από την μια οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στέλνουν όπλα στο Ισραήλ για να σφαγιάζουν το λαό της Γάζας και από την άλλη θα στέλνουν και τρόφιμα φάρμακα. Να σε κάψω Γιάννη να σ΄αλείψω λάδι.. όλα γίνονται για να αποκτήσουν οι Αμερικάνο στα παλαιστινιακά κατεχόμενα ως απάντηση στη Ρωσία και τη ναυτική βάση της στην Ταρτούς στη Συρία.. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο MSNBC, ο Αμερικανός πρόεδρος αναγνώρισε το δικαίωμα του Ισραήλ να συνεχίσει τις επιχειρήσεις του εναντίον της Χαμάς.. Είπε ότι δεν σκοπεύει να διακόψει τις παραδόσεις οπλικών συστημάτων στο Ισραήλ.

Κύπρος – Γάζα: Το πρώτο πλοίο με βοήθεια αναχωρεί από την Λάρνακα

Αμερικανικό πολεμικό πλοίο κατευθύνεται στην Ανατολική Μεσόγειο για να ενισχύσει την εκστρατεία παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στο πλαίσιο του ανθρωπιστικού διαδρόμου “Αμάλθεια” στη Γάζα. Είναι το πλοίο γενικής υποστήριξης του αμερικανικού στρατού «Gen. Frank S. Besson» (LSV-1) ανακοίνωσε σήμερα το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).

Την έναρξη του ανθρωπιστικού διαδρόμου από τη Λάρνακα προς το Λιμάνι της Γάζας, ανακοίνωσαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος της Δημκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η Πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε,«Σήμερα ΕΕ, ΗΠΑ, ΗΑΕ και Κύπρος, υποστηριζόμενοι από άλλους εταιρους ανακοινώνουμε την πρόθεση μας να ανοίξουμε τον ανθρωπιστικό διάδρομο για να παρέχουμε ανθρωπιστική βοήθεια δια θαλάσσης…..».

Τώρα ξεκινάει ο πόλεμος γιατί πλέον διακυβεύονται γενικότερα γεωπολιτικά συμφέροντα η Γάζα θα αποδειχθεί η θρυαλλίδα το προσάναμμα που θα ανάψει τη μεγάλη φωτιά…

dimpenews.com

Back to top button