breaking newsΔιεθνή

Ο Καναδάς θα φυλακίζει σε κατ οίκον περιορισμό όσους κρίνει πως είναι «πιθανό» να διαπράξουν εγκλήματα μίσους στο μέλλον!

 

Η κυβέρνηση του Τζάστιν Τριντό πρότεινε νόμο που θα δίνει στους δικαστές την εξουσία να θέσουν κάποιον σε κατ’ οίκον περιορισμό, χωρίς να έχει διαπράξει κάποιο έγκλημα, απλά και μόνο εάν κρίνουν πως είναι ικανός να διαπράξει στον μέλλον – όχι οποιοδήποτε έγκλημα – αλλά έγκλημα μίσους.

Ο ίδιος έχει μιλήσει πολλές φορές για το ποιοι διαπράττουν τέτοια “εγκλήματα”, ποιοι είναι οι στόχοι του και οι “ακροδεξιοί” εξτρεμιστές που τους έχει κατάσχει την περιουσία. Ο Καναδάς είναι η χώρα που έχει δικαίωμα να κατάσχει την περιουσία πολιτών χωρίς δίκη και να τους συλλαμβάνει χωρίς ένταλμα κι όμως, θεωρείται μια φιλελεύθερη δυτική δημοκρατική χώρα και μάλιστα πρότυπο.

Αυτός είναι ο νέοναζισμός που ξαναπείρε κεφάλι στη δύση.

Οι επικριτές έχουν προειδοποιήσει ότι το «δρακόντειο» νομοσχέδιο είναι υπέρβαση εξουσίας και θα μπορούσε να καταπνίξει την ελευθερία του λόγου. Άλλωστε εκεί στοχεύουν χρόνια τώρα, απο τότε που τα εναλλακτικά μέσα, έβγαλαν στη φόρα τα εγκληματικά σχέδια τους κατά της ανθρωπόητας. Η ορθή πολιτική, αυτό που επιβάλλουν με την βία, δεν είναι τίποτα άλλο απο ένα νέο είδος λογοκρισίας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Καναδά υπερασπίστηκε το μέτρο, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν ένα «σημαντικό» εργαλείο για την προστασία των πιθανών θυμάτων.

Ένα από τα προτεινόμενα μέτρα θα έδινε στους δικαστές τη δυνατότητα να θέσουν σε κατ’ οίκον περιορισμό άτομα που φοβούνται ότι θα μπορούσαν να διαπράξουν έγκλημα μίσους στο μέλλον, είναι η γλώσσα που χρησιμοποιεί στο διαδίκτυο. Δε θα μπορείς να καταγγείλεις τις υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις, γιατί θα αμφισβητείς την επιστήμη, Δεν θα μπορείς να διαμαρτυρηθείς αν τα παιδιά σου σχολείο σεξουαλικοποιούνται με την Woke, θα θεωρείσαι ακροδεξιός εξτρεμιστής.

Ο Αρίφ Βιράνι, υπουργός Δικαιοσύνης, είπε ότι τα μέτρα θα μπορούσαν να αποδειχθούν «πολύ σημαντικά» για τον περιορισμό της συμπεριφοράς κάποιου που μπορεί να στοχεύει μειονοτικές ομάδες.

Τα προληπτικά μέτρα (σε πρώτη φάση) θα περιλαμβάνουν την απαγόρευση του ατόμου να βρίσκεται κοντά σε μια συναγωγή ή ένα τζαμί ή κάνει χρήση του Διαδικτύου.

Είπε: «Αυτό θα βοηθούσε στην αποριζοσπαστικοποίηση των ανθρώπων που μαθαίνουν πράγματα στο Διαδίκτυο και ενεργούν στον κόσμο βίαια – μερικές φορές μοιραία».

Αυτό που είναι πραγματικά χρήσιμο, θα είναι ότι δίνει στον δικαστή μια επιπλέον σειρά ποινών. 

Τα μέτρα που προτείνονται στο νομοσχέδιο C-63, το οποίο αποκαλύφθηκε στις 26 Φεβρουαρίου, περιλαμβάνουν ένα νέο αδίκημα την “ρητορική μίσους” που θα επιφέρει μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις.

Μετά τη δημοσίευση του προτεινόμενου νομοσχεδίου, ο Pierre Poilievre , ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι το κόμμα του δεν πιστεύει στη «λογοκρισία απόψεων».

«Δεν πιστεύουμε ότι μια κυβέρνηση πρέπει να απαγορεύει απόψεις που έρχονται σε αντίθεση με τη ριζοσπαστική ιδεολογία του πρωθυπουργού», είπε.

Ο Νόα Μέντελσον Αβίβ, της Καναδικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών, επέκρινε τις «δρακόντειες κυρώσεις» που προτείνονται από το νομοσχέδιο.

Προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε «παραβιάσεις της ελευθερίας έκφρασης, της ιδιωτικής ζωής, των δικαιωμάτων διαμαρτυρίας και της ελευθερίας λόγου» Ένα νέο αδίκημα που φέρει «κίνδυνο κατάχρησης ή βίας από την αστυνομία και αδικία προς τους κατηγορούμενους στο δικαστήριο».

Μια πτυχή του νομοσχεδίου θα επιτρέπει στους ανθρώπους να υποβάλλουν καταγγελίες στην καναδική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για αυτό που θεωρείται ως ρητορική μίσους στο διαδίκτυο. Όσοι κριθούν ένοχοι θα πρέπει να πληρώσουν στα θύματα αποζημίωση έως και 20.000 $ C.

Οι επικριτές έχουν προειδοποιήσει ότι το μέτρο κινδυνεύει να φιμώσει όλους, όπως κωμικούς και σχολιαστές, που θα μπορούσαν να επιβληθούν τεράστια χρηματικά πρόστιμα.

«Ανησυχούμε πολύ που οι κωμικοί, ακόμα και οι άνθρωποι που απλώς προσπαθούν να κάνουν δύσκολες συζητήσεις για πράγματα όπως το φύλο, η μετανάστευση ή η θρησκεία, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινές», είπε στην Globe ο Τζος Ντεχάας, δικηγόρος του Καναδικού Συντάγματος. και Ταχυδρομείο.

PrimeNews.

Back to top button