Διεθνή

Πασινιάν: νέος πόλεμος Αρμενίας με Αζερμπαϊτζάν μπορεί ν’ αρχίσει “αυτό το Σαββατοκύριακο”!

Ο πρωθυπουργός Πασινιάν της Αρμενίας λέει ότι νέος πόλεμος με το Αζερμπαϊτζάν μπορεί να ξεκινήσει “αυτό το Σαββατοκύριακο”
Το Ερεβάν πιθανότατα θα κάνει εδαφικές παραχωρήσεις στα οκτώ χωριά στα σύνορα που το Αζερμπαϊτζάν θεωρεί κατεχόμενα, προκειμένου να αποφευχθεί ένας άλλος πόλεμος πλήρους κλίμακας
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν δήλωσε ότι «μέχρι το τέλος της εβδομάδας» ένας νέος πόλεμος με το Αζερμπαϊτζάν μπορεί να ξεσπάσει εάν η δημοκρατία δεν συζητήσει την οριοθέτηση και την οριοθέτηση των συνόρων, μετέδωσε το Sputnik Αρμενία την Τρίτη.

“Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει πόλεμος στο τέλος της εβδομάδας. Και ξέρω τι θα συμβεί στο τέλος αυτού του πολέμου”, είπε ο Πασινιάν κατά τη διάρκεια συνάντησης με κατοίκους του χωριού Voskepar, στην περιοχή Tavush. «Τότε, όταν ξαναβρεθούμε, θα πείτε: «Είμαστε απλοί χωριανοί, δεν είχαμε πληροφορίες, αλλά τα ξέρατε όλα».
Ο Πασινιάν φέρεται να είπε ότι η Αρμενία δεν μπορεί να επιτρέψει έναν πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν, επομένως είναι απαραίτητο να «ρυθμιστούν τα σύνορα». που εμπλέκονται στη σύγκρουση για περισσότερο από έναν αιώνα.

Νωρίτερα τον Μάρτιο, το Μπακού ζήτησε από το Ερεβάν να ελευθερώσει οκτώ χωριά στα σύνορα που το Αζερμπαϊτζάν θεωρεί κατεχόμενα.

dimpenews.com

Back to top button