breaking newsΚύπρος

Ράσο σημαίνει μένω στον άσο…..αλλά είχαν πάνω τους 1.000.000 ευρώ.. Άλλο ράσο άλλο ροζ ράντσο… μίλησαν οι κάμερες και το υλικό ήταν αυστηρά ακατάλληλο;! Η Ι Σύνοδος της Κύπρου αποφασίζει για το σκάνδαλο στη Μονή..

Ράσο σημαίνει μένω στον άσο…..αλλά είχαν πάνω τους 1.000.000 ευρώ.. Άλλο ράσο άλλο ροζ ράντσο… μίλησαν οι κάμερες και το υλικό ήταν αυστηρά ακατάλληλο;! Η Ι Σύνοδος της Κύπρου αποφασίζει για το σκάνδαλο στη Μονή.. αλλά άφαντοι μοναχοί που παρ΄ότι εκλήθησαν καθώς οι ίδιοι το ζήτησαν δεν παρέστησαν…

Ράσο σημαίνει μένω στον άσο…..όμως εδώ βρέθηκαν σχεδόν 1.000.000 ευρώ σε μονή της Κύπρου και ν΄αναλογιστεί κανείς ότι οι μοναχοί δίνουν όρκο/υπόσχεση ακτημοσύνης..κατά παραδοχή του ηγούμενου 800.000 ευρώ βρέθηκαν στο χρηματοκιβώτιο στο κελί του είχε αποθησαυρίσει 800.000 ευρώ που λέει ότι είναι δικά του.

Λέγεται ότι σεξουαλικές περιπτύξεις μεταξύ του ηγούμενου Νεκτάριου Γεωργίου και ενός αρχιμανδρίτη Πορφύριου Ττόουλο έπιασαν οι κάμερες της μονής.. την ώρα που ο ελληνισμός ταλανίζεται από τη νομιμοποίηση του γάμου ομοφυλόφιλων κάποιοι μοναχοί οπλίζουν … κατά της ίδιας της Εκκλησίας.. Οι μοναχοί δίνουν όρκο παρθενίας … εδώ φημολογείται πως η μονή είχε μεταβληθεί σε ξενοδοχείο πολλών διάττοντων αστέρων,… οργίων.

Λέγεται ότι αρχικά ενυπόγραφα ζήτησαν οι 2 τον αποσχηματισμό τους.. Στη συνέχεια ανασκεύασαν δηλώνουν ότι ήταν προϊόν ασκημένων πιέσεων. Ότι ο μητροπολίτης έβαλε κατάσκοπο του ως μοναχό στη μονή που τους βιντεοσκοπούσε και στη συνέχεια έγινε μοντάζ.. Ακούγεται από επίσημα χείλη ότι ο Ταμασσού έχει εκμαιεύσει την παραδοχή των κατηγορούμενων ωστόσο αυτοί στη συνέχεια δια ανακοινωθέντος δικηγόρου τους αρνούνται όλα όσα τους προσάπτουν και μιλούν ούτε λίγο ούτε πολύ για συκοφαντική συνωμοσία εις βάρος τους….

Λένε ότι τους έκλεισε ο Μητροπολίτης 5 ώρες σε ένα δωμάτιο και η ενυπόγραφη παραδοχή τους είναι προιόν εκβιασμών και πιέσεων.. Αδιανόητη επιχειρηματολογία ούτε να τον είχαν βασανίσει στην ΕΑΤ ΕΣΑ δεν υπογράφει λογικός άνθρωπος τέτοια καταδίκη… Ανυπόστατη αβάσιμη υποτίμηση νοημοσύνης παραπλανητική ….παιδαριώδης.. Αντιφάσεις παλινωδίες ενδεικτικές του πανικού που τους διακατέχει..

Ενώ γίνεται λόγος ως και για εξαπάτηση πιστών με μηχανισμό ενστάλλαξης μύρου..

Είτε έτσι είτε αλλιώς υπήρχε σαφής εμπορευματοποίηση του θείου.. Εποίησαν τον οίκο του Θεού οίκο εμπορίου αν τον εποίησαν και ερωτικό καταφύγιο αυτό είναι θέμα ν΄αποδειχθεί στη Σύνοδο… αλλά δεν προσήλθαν…

Ενώπιον της έκτακτης συνεδρίασης Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας κλήθηκαν να παραστούν οι δυο υπό έρευνα αρχιμανδρίτες της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση οικονομικής και ηθικής φύσεως. Αλλά την έκαναν με διακριτικά .. κι αυτό είναι εναντίον τους. Δεν παρουσιάστηκαν ως όφειλαν σήμερα ενώπιον της Συνόδου παρ΄ότι εκλήθησαν. Τι θ΄αποφασίσει τώρα η Σύνοδος άγνωστο..

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ιεράρχες έχουν ήδη διακόψει τη συνεδρίαση προκειμένου να παρακαθίσουν σε γεύμα, μέχρι την άφιξη των δύο κληρικών για να αρχίσει η διαδικασία. Δεν πήγαν ποτέ..

Νωρίτερα, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαϊας παρουσίασε ενώπιον των μελών της Ιεράς Συνόδου τα πορίσματα της πολυήμερης έρευνας που διενήργησε για την κατάσταση στη Μονή και την φερόμενη εμπλοκή των δύο μοναχών στην υπόθεση.

Η Ιερά Σύνοδος συνήλθε εκτάκτως από τις 10 το πρωί της Παρασκευής προκειμένου να ενημερωθεί για τα ζητήματα που προέκυψαν, από τον οικείο Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα.

Αυτή την ώρα η Ιερά Σύνοδος διέκοψε τις εργασίες της ενώ αναμένεται να συνεχίσει τις εργασίες της στην παρουσία των δυο μοναχών, οι οποίοι κλήθηκαν για να καταθέσουν τις θέσεις τους ενώπιον της Ιεράς Συνόδου. Σχολιάζοντας στην τηλεόραση του ΡΙΚ, ο Εκπρόσωπος τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χριστάκης Ευσταθίου, ανέφερε πώς οι δύο αρχιμανδρίτες είχαν δώσει κατάθεση παραδοχής στον Μητροπολίτη Ταμασού Ησαία. Το γεγονός ότι έχουν κλητευθεί σήμερα καταδεικνύει πως υπάρχει αποφασιστικότητα να τελειώσουν όλα σήμερα.΄.

”Από παρακολουθήσεις και βιντεοσκόπηση πιστών έως και σεξουαλικές πράξεις μοναχών περιλαμβάνει το μενού του σκανδάλου που ξέσπασε στην Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, ενώ γίνεται λόγος για χρηματοκιβώτιο το οποίο περιέχει περίπου €800.000 και ύπαρξη ενός διαμερίσματος στον Πειραιά και ενός στη Λεμεσό, που φέρονται να ανήκουν στα δυο μέλη του μοναστηριού…

Αίσθηση προκαλεί και το ενδεχόμενο το οποίο εξετάζεται για τοποθέτηση τεχνητού μύρου σε σταυρό, από τον οποίο έρεε όταν οι πιστοί προσέρχονταν να προσκυνήσουν, κάτι το οποίο παρέπεμπε σε θαύμα το οποίο προσέλκυε όλο και περισσότερους πιστούς.

Η όλη υπόθεση προσέλαβε διαστάσεις όταν κάμερες κατέγραψαν σεξουαλικές πράξεις μεταξύ δύο μοναχών. Τις κάμερες φέρεται να είχαν εγκαταστήσει οι ίδιοι παρακολουθώντας όσους έμπαιναν και όσους έβγαιναν σε γραφείο της μονής καθώς και σε δωμάτιο το οποίο χρησιμοποιείτο ως κρεβατοκάμαρα” αναφέρει ο Φιλελεύθερος..

Ο ηγούμενος είχε

Σώσον Κύριε τον λαόν σου από … τους ψευδοσωτήρες του….

dimpenews.com

Back to top button