breaking newsΔιεθνή

Σολτς: «Εγώ και ο Μακρόν θα μιλήσουμε με τον Πούτιν την κατάλληλη στιγμή»

Τόσο εγώ όσο και ο πρόεδρος Μακρόν περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή για να μιλήσουμε με τον πρόεδρο Πούτιν υποστήριξε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς αναφέροντας πως αυτό που προέχει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι να στείλει η Δύση σαφές μήνυμα στη Ρωσία πως θα στηρίξει το Κίεβο για όσο χρειαστεί.

«Οι άμεσες διαπραγματεύσεις με τον Putin έγιναν πριν από περισσότερο από έναν χρόνο. Αυτό συνέβη και με άλλους που μίλησαν άμεσα μαζί του, όπως ο Emmanuel Macron. Και οι δύο είπαμε ότι θα το κάνουμε ξανά, θα ξαναμιλήσουμε, αλλά αυτό θα γίνει την κατάλληλη στιγμή» είπε ο Scholz χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Όπως είπε, αυτό που προέχει τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι η Δύση να στείλει σαφές μήνυμα στη Ρωσία ότι είναι έτοιμη να στηρίξει το Κίεβο για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.

«Στην περίπτωση αυτή θα είναι δυνατό να επιτευχθεί μια δίκαιη ειρήνη που δεν θα επιβληθεί στην Ουκρανία από τη Ρωσία» υπογράμμισε ο Γερμανός καγκελάριος.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως είναι έτοιμος για συνομιλίες εφόσον αυτές είναι σοβαρές και βασίζονται στις πραγματικότητες που έχουν διαμορφωθεί στο πεδίο της μάχης.

Όστιν: Η «επιβίωση της Ουκρανίας» και η ασφάλεια των ΗΠΑ είναι σε κίνδυνο

Η «επιβίωση της Ουκρανίας» και η ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται σε κίνδυνο». Τάδε έφη ο επικεφαλής του Πενταγώνου Lloyd Austin.

Ειδικότερα είπε, «Σήμερα, η επιβίωση της Ουκρανίας απειλείται. Και η ασφάλεια της Αμερικής απειλείται», σε συνέντευξη Τύπου στη στρατιωτική βάση Ramstein στη Γερμανία μετά τα αποτελέσματα της τακτικής συνεδρίασης της ομάδας.

«Δεν έχουν μέρα και εμείς δεν έχουμε μέρα για χάσιμο. Φεύγω λοιπόν από εδώ σήμερα αποφασισμένος να διατηρήσω τη ροή της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας και των πυρομαχικών» είπε ο Austin και πρόσθεσε: «Αυτό είναι θέμα επιβίωσης και κυριαρχίας για την Ουκρανία. Και για την Αμερική είναι θέμα τιμής και ασφάλειας».

Όπως υποστήριξε, «[ο Ρώσος Πρόεδρος] Putin παρακολουθεί τι συμβαίνει. Ο κόσμος παρακολουθεί και η ιστορία παρακολουθεί».

PrimeNews.

Back to top button