breaking newsΔιεθνή

Στις ΗΠΑ η υποστήριξη στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ «πέφτει» για πρώτη φορά από το 2015

ΛΟΑΤΚΙ: Έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Δημόσιας Θρησκείας (PRRI) διαπιστώνει ότι η υποστήριξη των Αμερικανών για τον γάμο ομοφύλων μειώθηκε για πρώτη φορά από το 2015 , όταν η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου Obergefell εναντίον Hodges εξασφάλισε στα ομόφυλα ζευγάρια το θεμελιώδες δικαίωμα να παντρευτούν.

Η έρευνα PRRI, με τη βοήθεια του ερευνητικού εργαλείου American Values ​​Atlas, διεξήχθη σε 22.465 ενήλικες από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο του 2023. Βρήκε πτώση δύο μονάδων στην υποστήριξη του γάμου ομοφύλων, από 69 τοις εκατό σε 67 τοις εκατό, μεταξύ 2022 και 2023. Αυτή σηματοδοτεί την πρώτη αξιοσημείωτη μείωση από την περίοδο μεταξύ 2014 και 2015, όταν η στήριξη μειώθηκε από 54 σε 53 τοις εκατό.

Επιπλέον, η έρευνα δείχνει μείωση της υποστήριξης για προστασία κατά των διακρίσεων για την LGBTQ κοινότητα. Από την κορυφή του 80 τοις εκατό το 2022, μειώθηκε στο 76 τοις εκατό στην έρευνα του 2023. Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη αξιοσημείωτη μείωση της υποστήριξης για την LGBTQ κοινότητα από το 2018.

«Η έρευνά δείχνει ότι η υποστήριξη για τα δικαιώματα LGBTQ μειώθηκε το 2022 έως το 2023, αν και η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών συνεχίζει να υποστηρίζει την προστασία κατά των διακρίσεων για τους LGBTQ Αμερικανούς και αναγνωρίζει το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών να παντρεύονται», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του PRRI, Melissa Deckman.

Η πτώση της υποστήριξης οφείλεται στην υπερπροβολή της LGBTQ κοινότητας

Η πτώση της υποστήριξης είναι πιθανότατα αποτέλεσμα της αυξανόμενης αντίστασης κατά της ομαλοποίησης της ατζέντας LGBTQ, η οποία μπορεί να συσχετιστεί με αυτό που ορισμένοι περιγράφουν ως “κούραση LGBT”.

Για παράδειγμα, τα τελευταία χρόνια, ακτιβιστές συνέχισαν να προωθούν την LGBTQ «υπερηφάνεια», τη λεγόμενη φροντίδα «επιβεβαίωσης φύλου» και τον ακρωτηριασμό των παιδιών στο κοινό, ανεξαρτήτως ηλικίας, σε χώρους εκπαίδευσης και εργασίας. Οι σχολικές περιοχές σε διάφορες πολιτείες, όπως η Αϊόβα, το Μέριλαντ, το Μίσιγκαν, η Μινεσότα, η Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν έχουν διευκολύνει τη μυστική μετάβαση φύλων για τους μαθητές, ενώ κρατούν ανενημέρωτους τους γονείς τους.

Ομοίως, οι εταιρείες χρησιμοποιούν τρανς άτομα, που συνήθως αποδεικνύονται παιδόφιλοι και σεξουαλικοί παραβάτες, για να διαφημίσουν τα προϊόντα τους.

Αυτές οι συνεχιζόμενες προσπάθειες ενός συστήματος να προωθήσει την τρανς ιδεολογία σε διάφορες δραστηριότητες, σχολεία και χώρους εργασίας, καθώς και η αντιληπτή επιβολή αυτών των ιδεών στο κοινό, ιδιαίτερα στα παιδιά, παρά τους κινδύνους που εμπεριέχει, έχουν συμβάλει στην απογοήτευση του κοινού.

Πιο συντηρητικές πολιτείες  αρχίζουν να απαγορεύουν τις διαδικασίες διεμφυλικών για ανηλίκους λόγω του ανησυχητικού και αυξανόμενου αριθμού ανηλίκων που αυτοπροσδιορίζονται ως τρανς και πιστεύουν στην ιδέα του «λάθους φύλου».

Μέχρι σήμερα, 22 πολιτείες έχουν ήδη απαγορεύσει τις χειρουργικές επεμβάσεις που επιβεβαιώνουν το φύλο με βάση τα δεδομένα της Ομοσπονδίας Ισότητας, ενός επιταχυντή υπεράσπισης που εργάζεται μαζί με κρατικές οργανώσεις LGBTQ+. Το Αρκάνσας ήταν το πρώτο το 2021, καθιστώντας υπεύθυνους τους γιατρούς εάν κάνουν αυτές τις χειρουργικές επεμβάσεις σε παιδιά.

Άλλες πολιτείες όπως η Φλόριντα, η Τζόρτζια, η Ιντιάνα, η Αϊόβα, η Λουιζιάνα, ο Μισισίπι, το Μιζούρι, η Μοντάνα, η Νεμπράσκα, η Βόρεια Καρολίνα, η Βόρεια και Νότια Ντακότα, η Οκλαχόμα, το Τενεσί, το Τέξας, η Γιούτα και η Δυτική Βιρτζίνια έχουν παρόμοιους νόμους, η καθεμία με τους δικούς της κανόνες.

PrimeNews.

Back to top button