breaking newsΔιεθνή

Τζον Πόλσον: Ο μεγαλομέτοχος της Πειραιώς και της Alpha Bank, χορηγός του Τραμπ και υποψήφιος υπουργός Οικονομικών

 

Καμπάνια για τη συγκέντρωση κεφαλαίων υπέρ της υποψηφιότητας – και των αυξημένων υποχρεώσεων λόγω των πρόσφατων δικαστικών αποφάσεων – του Ντόναλντ Τραμπ θα πραγματοποιήσει στις 6 Απριλίου στη Φλόριντα ένας από τους μεγαλύτερους ιδιώτες μετόχους της Τράπεζας Πειραιώς και της Alpha Bank, Τζον Πόλσον.

Ο δισεκατομμυριούχος, με επενδύσεις και στην ελληνική αγορά, Τζον Πόλσον, ο οποίος έγινε γνωστός το 2007, ποντάροντας στην κατάρρευση της αμερικανικής αγοράς ενυπόθηκων δανείων και της αγοράς ακινήτων, θα είναι πρόεδρος της σχετικής εκδήλωσης, έχοντας στο πλευρό του τον Robert Bigelow, επενδυτή ακινήτων που ήταν ο μεγαλύτερος δωρητής στην προεδρική εκστρατεία του κυβερνήτη της Φλόριντα, Ron DeSantis και τον βαρόνος του σχιστόλιθου Harold Hamm.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξω τον Πρόεδρο Trump στις προσπάθειές του για επανεκλογή», ανέφερε ο Πόλσον και πρόσθεσε: «Οι πολιτικές του για την οικονομία, την ενέργεια, τη μετανάστευση και την εξωτερική πολιτική θα είναι πολύ ωφέλιμες για τη χώρα».

Σύμφωνα με τους Financial Times, στην εκδήλωση θα υπάρχουν δύο κατηγορίες δωρητών προς τον Ντόναλντ Τράμπ. Αυτούς που θα δώσουν 814.600 δολάρια ανά άτομο και μπορούν να καθίσουν στο τραπέζι του Ντόναλντ Τραμπ και εκείνους που θα δώσουν τουλάχιστον 250.000 δολάρια.

Και οι δύο θα μπορούν να φωτογραφηθούν με τον Τραμπ σε «εξατομικευμένο τραπέζι σαλονιού», όπως αναφέρει η πρόσκληση.

Ο Πόλσον γνωρίζει τον Τραμπ για περίπου 15 χρόνια και υπηρέτησε στην ομάδα οικονομικής πολιτικής του το 2016, ενώ τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι είναι πιθανός υποψήφιος να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών εφόσον ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, τον προσεχή Νοέμβριο.

Οι λεπτομέρειες για το fundraising event του Τζον Πόλσον

Το event στο Παλμ Μπιτς συνδιοργανώνουν επίσης ο δισεκατομμυριούχος Ρόμπερτ Μέρσερ και η κόρη του Ρεμπέκα, ο μεγιστάνας του πετρελαίου Χάρολντ Χαμ, ο ξενοδόχος και ιδρυτής της Bigelowspace, Ρόμπερτ Μπίγκελοου και ο μεγιστάνας του καζίνο Στιβ Γουίν. Ο Μπίγκελοου είχε υποστηρίξει νωρίτερα τις πολιτικές φιλοδοξίες του κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις προτού δεσμευτεί να υποστηρίξει τον Τραμπ μέσα στο 2024.

Οι Μέρσερς υπήρξαν στιβαροί δωρητές των Ρεπουμπλικανών – και σημαντικοί υποστηρικτές της εκστρατείας του Τραμπ το 2016. Ανάμεσα στους συνδιοργανωτές βρίσκεται επίσης ο Τοντ Ρίκετς, στην οικογένεια του οποίου ανήκουν οι Chicago Cubs και μακροχρόνιοι σύμμαχοι του Τραμπ, όπως ο συνιδιοκτήτης των New York Jets Ρόμπερτ Γουντ Τζόνσον, ο οποίος διετέλεσε πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο Γουίλμπουρ Ρος, ο οποίος ήταν υπουργός Εμπορίου του Τραμπ.

Τρεις πρώην αντίπαλοι του Τραμπ, οι οποίοι έκτοτε τον έχουν υποστηρίξει – ο γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας Τιμ Σκοτ, ο επιχειρηματίας Βίβεκ Ραμασουάμι και ο κυβερνήτης της Βόρειας Ντακότα Νταγκ Μπέργκαμ – αναφέρονται επίσης ως «ειδικοί προσκεκλημένοι» στην πρόσκληση.

Η τιμή για τον έρανο κυμαίνεται από 250.000 δολάρια ανά άτομο έως και 814.600 δολάρια ανά άτομο. Τα προνόμια για όσους συνεισφέρουν στο ανώτατο επίπεδο περιλαμβάνουν δείπνο στο τραπέζι του Τραμπ, σύμφωνα με την πρόσκληση.

PrimeNews.

Back to top button