Διεθνή

Το βιολί του ο Μακρόν: θα γίνουν επιχειρήσεις Δυτικών στο ουκρανικό έδαφος κατά Ρώσων.

Το βιολί του ο Μακρόν.. δήλωσε, σε συνέντευξή του στη Le Parisien, ότι οι επιχειρήσεις σε ουκρανικό έδαφος θα ήταν ίσως απαραίτητες «κάποια στιγμή».

Ο Εμανουέλ Μακρόν πιστεύει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «διατηρεί μια ρητορική φόβου», αλλά ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε τους εαυτούς μας να εκφοβιστούν» από τον Ρώσο πρόεδρο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Le Parisien την Κυριακή. Ο Μακρόν ήδη ανέφερε την πιθανή αποστολή δυτικών στρατιωτών στην Ουκρανία .

Σε αυτή τη συνέντευξη, ο Γάλλος πρόεδρος επιβεβαιώνει ότι οι χερσαίες επιχειρήσεις στην Ουκρανία από τη Δύση μπορεί να είναι απαραίτητες στο μέλλον. «Ίσως κάποια στιγμή – δεν το εύχομαι, δεν θα πάρω την πρωτοβουλία – θα χρειαστεί να γίνουν επιχειρήσεις στο έδαφος, όποιες κι αν είναι αυτές, για την αντιμετώπιση των ρωσικών δυνάμεων», είπε. Αυτή η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, κατά την επιστροφή του από το Βερολίνο όπου συνάντησε τους Γερμανούς και Πολωνούς ηγέτες. «Η δύναμη της Γαλλίας είναι ότι μπορούμε να το κάνουμε», πρόσθεσε.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν οδεύει προς μια επιπλέον εξαετή θητεία κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών που διεξάγονται από την Παρασκευή έως την Κυριακή.

dimpenews.com

Back to top button