Διεθνή

2η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΚΟΛΑΣΤΩΝ Οι ακόλαστοι θεοκάπηλοι παραδέχθηκαν τα ανοσιουργήματα τους προφορικά στο τηλέφωνο και στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου το βράδυ της Κρίσης!

2η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΚΟΛΑΣΤΩΝ

Από ότι προκύπτει από δημοσίευμα του Φιλελεύθερου οι 2 ακόλαστοι θεοκάπηλοι εκτός της ενυπόγραφης γραπτής ομολογίας της όλης ακολασίας και ατασθαλίας οικονομικής που παρέδωσαν στον Ταμασού παραδέχθηκαν οι ίδιοι την ενοχή τους για όλα όσα τους καταμαρτυρούνται και στον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο αφού επικοινώνησαν μαζί του μέσω κινητού το βράδυ που ο Υιός της Βροντής έφερε θύελλα για τους θεομπαίχτες και αποκαλυπτικός αστήρ στάθηκε και έριξε φως στα άνομα άδυτα της Μονής..

Έτσι αυτήκοος μάρτυς καθίσταται ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος στην όλη υπόθεση.. Θα κάνει χρήση αυτής του της ιδιότητας θα τον καλέσει να καταθέσει η Συνοδική Ανακριτική Επιτροπή; Yπάρχει τραγική αδιαφάνεια .. η ίδια η Συνοδική επιτροπή είπε δια του εκπροσώπου της πριν λίγες μέρες πως δεν θα ενημερώνουν για την εξέλιξη.. Οι 2 αμόναχοι δεν έχουν εμφανιστεί να καταθέσουν αν και οι ίδιοι το επεδίωξαν για να αποφύγουν την άμεση καθαίρεση τους από τη Σύνοδο. Κανείς δεν λογοδοτεί για τίποτα ούτε κι αναλαμβάνει την ευθύνη για τους ακόλαστους που τους έθεσε επί τη λυχνία.. Με βαλτούς και εγκάθετους θα προκόψει η Εκκλησία προάγοντας ότι πιο σάπιο; Πρέπει να δοθούν απαντήσεις πειστικές για αυτούς που τους προώθησαν ως εκεί και διασύρθηκε η Εκκλησία και ποιοι είναι οι προστάτες τoυς;

Σκάνδαλο Μονής Αββακούμ: Αυτήκοος μάρτυς ο Αρχιεπίσκοπος – Άκουσε τους δύο ”μοναχούς”
Σε ρόλο μάρτυρα και μάλιστα χωρίς να το επιδιώξει βρέθηκε και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος στην υπόθεση των καταγγελιών για τα σεξουαλικά αδικήματα και για τις οικονομικές ατασθαλίες για τις οποίες κατηγορούνται δύο ”μοναχοί” της ιεράς μονής Οσίου Αββακούμ και το ερώτημα είναι κατά πόσο θα καταθέσει ως μάρτυρας ή αν θα κριθεί ότι δεν χρειάζεται η δική του μαρτυρία.

Όπως είναι γνωστό, το βράδυ της μετάβασης ανθρώπων της Μητρόπολης στη μονή Αββακούμ (από όπου παρελήφθη το χρηματοκιβώτιο με τις €807.000) υπήρξε επικοινωνία του Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα με τον Μακαριότατο.

Συγκεκριμένα, όταν επέστρεψε η ομάδα της Μητρόπολης και οι δύο μοναχοί φέρονται να παραδέχτηκαν τις κατηγορίες που τους είχε προσάψει ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαϊας, ο τελευταίος επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο και όταν τον ενημέρωσε για τα καθέκαστα, έδωσε το κινητό του στους μοναχούς, οι οποίοι, όπως είχε γράψει ο «Φ», ζήτησαν συγνώμη από τον Μακαριότατο, για όσα συνέβησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλέστηκε προ ημερών το Philenews, ο Μακαριότατος, έμεινε μεν έκπληκτος από την τροπή που πήραν τα πράγματα (υπό την έννοια ότι επιβεβαιώνονταν όσα του είχε αναφέρει σε προγενέστερο στάδιο ο Ταμασού Ησαΐας), αλλά όταν άκουσε με τ’ αυτιά του τους δύο μοναχούς να παραδέχονται τις κατηγορίες, τους έδωσε πνευματικές συμβουλές, προφανώς, θεωρώντας πως η συγκεκριμένη πτυχή είχε κλείσει, υπό την έννοια ότι φέρονταν να παραδέχτηκαν τα πάντα.

Βεβαίως, στην πορεία οι μοναχοί, προφανώς ύστερα από νομική συμβουλή, άλλαξαν γραμμή πλεύσης και ισχυρίστηκαν ότι όλα όσα επιβεβαίωσαν ενυπογράφως στον Ταμασού Ησαϊα, αποτελούσαν προϊόν άσκησης πίεσης και εκβιασμών από τον ίδιο τον Μητροπολίτη.

Κινούμενοι στο ίδιο μήκος κύματος ισχυρίστηκαν επίσης, πως βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι χαλκευμένα.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο θα κριθεί υποβοηθητικό να ρωτηθεί ο Μακαριότατος εάν αντελήφθη ότι οι δύο μοναχοί τελούσαν υπό καθεστώς άσκησης πνευματικής ή και σωματικής βίας, όταν μιλούσε μαζί τους στο τηλέφωνο. Πάντως, με βάση τα έως τώρα δεδομένα, δεν φαίνεται να είχε αντιληφθεί οποιαδήποτε προσπάθεια να καθοδηγηθούν οι δύο μοναχοί ως προς το τι θα του έλεγαν, ούτε και οι ίδιοι ήγειραν τέτοιο ζήτημα κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους.

Μάλιστα, με βάση το περιβάλλον του Μητροπολίτη Ταμασού, οι δύο μοναχοί δεν μεταφέρθηκαν με τα οχήματα της Μητρόπολης από το Φτερικούδι, αλλά μετέβησαν με δικό τους όχημα.

……

Όσον αφορά τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο, τάχθηκε υπέρ της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης (από την Εκκλησία και την Αστυνομία) ώστε να μην υπάρξουν κενά ή αμφισβητήσεις.

Αν δεν ακολουθείτο αυτή η γραμμή, θα καθαιρούνταν στην πρώτη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου και δεν θα ακούγονταν οι θέσεις των δύο υπό κατηγορία μοναχών. (σσ και όμως οι μοναχοί παρ΄ότι έθεσαν ζήτημα επί του διαδικαστικού και ζήτησαν να παραστούν στη Σύνοδο είναι άφαντοι και ως σήμερα τους περιμένουν στη Συνοδική Ανακριτική Επιτροπή…άφαντοι”.

Η εξέλιξη είχε προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα, ο οποίος αισθανόταν ότι οι συνάδελφοι του εντός της Συνόδου τήρησαν ουδέτερη στάση. Ωστόσο, στην πορεία φέρεται να κατέληξε πως αυτή ήταν η μόνη επιλογή, αφού αν η υπόθεση έκλεινε με την καθαίρεση των δύο μοναχών, θα την έβρισκε πάντα μπροστά του, αφού θα αιωρείτο η αμφιβολία του κουκουλώματος.

……

Όσο το θέμα δεν κλείνει αλλά υφέρπει τόσο θ’ αποτελεί στίγμα για την Εκκλησία όχι της Κύπρου αλλά την Εκκλησία ως θεσμό ..θα βάλει κατά την αξιοπιστία των μηχανισμών της αλλά και κατά του star system της τον πήγαιναν για δεσπότη και αρχιεπίσκοπο τον ακόλαστο λένε δημοσιεύματα

Πάντως όλα αυτά είναι βυζαντινισμοί και ίντριγκα εξουσίας..αρχομανία..με φόντο άγρια κόντρα φατριών για νομή εξουσίας θρησκευτική καπηλεία…

θεοκάπηλοι

Θυμίζει Βυζάντιο στα χειρότερα του πάντα συνέβαιναν αυτά ακόμα και στη χρυσή εποχή της Ορθοδοξίας και η Εκκλησία αντιπαρήλθε οι προδότες ενταφιάστηκαν στη λήθη.

όταν χήρεψε ο θρόνος ο επισκοπικός της Πόλης προσέτρεξαν να τον υφαρπάξουν κάποιοι με μηδαμινό λαικό έρεισμα, άνδρες που δεν ήταν άνδρες ( μομφή, ακόλαστοι ) ανάξιοι της ιερωσύνης , που χτυπούσαν την πόρτα του παλατιού διαπλοκή με πολιτική εξουσία, δωροδοκούντες προς εξαγορά θέσης, και που φιλούσαν τις ποδιές του λαού για να τους αναδείξει..

”κοιμάται ο μακάριος Νεκτάριος ο επίσκοπος της Κωνσταντινουπολιτών Εκκλησίας. Εντεύθεν συντρέχουσι τινές των μη ζητουμένων, μαστεύοντες την προεδρίαν, άνδρες τινές ουκ άνδρες, πρεσβύτεροι μεν την αξίαν, ανάξιοι δε της ιερωσύνης, οι μεν πραιτωριοκτυπούντες, οι δε κι δωροδοκούντες, άλλοι δε και τους δήμους γονυπετούντες”.

dimpenews.com

Back to top button