Διεθνή

To ράσο δεν είναι μπουρνούζι…. Τα golden boys και Playboys της Εκκλησίας την … άκουσαν από τον Όσιο Αββακούμ! Οι δε πιστοί είναι τα playmobiles τους! Ανοίγουν τα στόματα και δίνουν κι άλλους ….

Τα golden boys και τα Playboys της Εκκλησίας την … άκουσαν από τον Όσιο Αββακούμ! Ο όσιος Αββακούμ θεωρείται και είναι ειδικός σε θέματα ακοής.. Ανοίγουν τα στόματα και δίνουν κι άλλους…σύμπλεγμα ….Δίνουν και τρίτο τον Βαρνάβα… Τρίο;….το τρις εξαμαρτείν.. Έδωσαν ομολογίες στο Μητροπολίτη και τώρα τις παίρνουν πίσω.. Πολλές εισφορές για το Μοναστήρι πηγαίναν σε λογαριασμούς που διατηρούσε ο ίδιος ο Νεκτάριος ηγούμενος στη μπίζνα με το κοσμικό του όνομα. Τα 800 χιλιάρικα ευρώ είναι δικά μου λέει ο ηγούμενος και τα διεκδικεί…Μωραίνει ο Κύριος ον βούλεται απωλέσαι. Golden boys της Εκκλησίας και play boys οι δε πιστοί είναι τα playmobiles τους.. ”Είμαστε όλοι playmobiles” που γράφει και ο Nicolas Ancion…

To ράσο δεν είναι μπουρνούζι έπρεπε ήδη να το έχουν παραδώσει…αν είχαν την παραμικρή τσίπα…

Πηγή του περιβάλλοντος τους, δήλωσε στη κυπριακή ιστοσελίδα Cyprus Times πως, «αν το Συνοδικό Δικαστήριο τολμήσει να τους καταδικάσει – κάτι που δεν είναι δυνατόν να γίνει – τότε θα πάνε στον Οικουμενικό Πατριάρχη για να τον ενημερώσουν για τις μεθόδους του Μητροπολίτη Ταμασού».

Από τις κινήσεις τους διαφαίνεται ότι δεν έχουν συναίσθηση για το τι κακό προκάλεσαν στην Εκκλησία που μέχρι τώρα ο Νεκτάριος τουλάχιστον επειδή είναι ορφανός από τα 2 του την εμφάνιζε ως Τροφό του. Θα προσφύγουν λένε στον Βαρθολομαίο που είχε τιμήσει πρόσφατα τον Νεκτάριο με οφίκιο του Οικουμενικού Θρόνου για προστασία.. Ενώ θα έπρεπε ήδη να ετοιμάζουν απολογία για τον Αδέκαστο Κριτή..

Η ίδια πηγή ανέφερε πως χθες με επιδότη, παραδόθηκαν επιστολές στα μέλη της Ιεράς Συνόδου, τόσο από τους δύο Αρχιμανδρίτες όσο και από άλλους μοναχούς που γνωρίζουν τι συμβαίνει.

Καρφώνουν και άλλον «αδελφό» τους

Στις επιστολές που επιδόθηκαν στα μέλη της Ιεράς Συνόδου, διατυπώνεται καταγγελία εναντίον ενός ακόμα μοναχού, ο οποίος κατονομάζεται και χαρακτηρίζεται ως άνθρωπος του Μητροπολίτη Ταμασού, με αποστολή να παγιδέψει τους Αρχιμανδρίτες Νεκτάριο και Πορφύριο. Μάλιστα τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση δύο άλλων μοναχών και ισχυρίζονται πως μπορούν να το αποδείξουν με φωτογραφικό υλικό.

Η πλευρά των Νεκτάριου και Πορφυρίου, υποστηρίζει πως ο Βαρνάβας ήταν ο άνθρωπος που πήρε το οπτικό υλικό από το σύστημα ασφαλείας του Μοναστηρίου και αφού αυτό έτυχε επεξεργασίας και μοντάζ δόθηκε στον Μητροπολίτη Ησαΐα, για να διατυπωθούν καταγγελίες για σεξουαλικό σκάνδαλο.

Η «γκόμενα» και ο «φίλος»

Οι μοναχοί στις επιστολές τους ισχυρίζονται πως πριν λίγες μέρες «30 άτομα μπούκαραν στο μοναστήρι» και με τη βία μετέφεραν όλους τους μοναχούς στη Μητρόπολη Ταμασού για ανάκριση. Κατά τους ίδιους ισχυρισμούς, τους ανέφεραν πως ο Ηγούμενος Νεκτάριος μάζευε λεφτά «για να τα φάει με τη γκόμενα», ενώ στη συνέχεια τους ανέφεραν πως είχε ερωτικές σχέσεις με τον Πορφύριο. Κατά την εκτίμηση τους, γινόταν προσπάθεια να τους αποσπάσουν μαρτυρίες με φήμες ή κουτσομπολιά, τα οποία ήταν αντιφατικά.

Η ανάκριση, όπως ισχυρίζονται διήρκεσε πέραν των 12 ωρών, χωρίς να τους δοθεί η δυνατότητα να μιλήσουν με δικηγόρο και χωρίς διάλλειμα, κάτι που όπως λένε αποτελούσε βασανιστήριο. Α βασανίστηκαν στα μπουντρούμια του Αμπού Κράιμπ και του ολοκληρωτικού καθεστώτος και ομολόγησαν παρά τη θέληση τους..

Πηγή που μίλησε στο protothema.gr, ανέφερε πως το χρηματοκιβώτιο με τις €807.000, είναι προσωπική περιουσία του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου και δεν ανήκουν στη Μονή. Για ακτημοσύνη ”το παιδί θαύμα” της Εκκλησίας Κύπρου με τα 10 και βάλε δοτά πτυχία δεν είχε ακούσει τίποτα αν και στον Αββακούμ θα έπρεπε να είχε ανοίξει η ακοή του ούτε για κοινοκτημοσύνη είχε ακούσει κάτι όταν ”ο κόσμος υποφέρει και πεινά” και ανερυθρίαστα το ισχυρίζεται λανσάροντας νέο μοντέλο αυτό του μοναχού εκατομμυριούχου, του μοναχού Σκρουτζ;

Για τον λόγο αυτό ζητούν να τους επιστραφούν τα χρήματα που έχουν κατασχεθεί. Α θέλουν τον παρά, το κομπόδεμα , το θησαυρό….. όχι κύριοι αυτά που θησαυρίζετε ανήκουν στο γυμνό στον πεινασμένο στο ξένο κατά το Μ Βασίλειο θεσπιστή του κοινοβιακού μοναχισμού.. που αυτοί τον έκαναν εναλλακτικό κοινόβιο. Μαγκιά τους αλλά εκτός εκκλησίας μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Η Εκκλησία δεν είναι μπουρδέλο …..τα μοναστήρια δεν θα μεταβληθούν σε πολυτελείας μπανγκαλόους για τις ανώμαλες ορέξεις του καθένα…

Η Εκκλησία είναι καταφύγιο για το ληστή και την πόρνη αλλά δεν θα γίνει η ίδια πόρνη.. Αρκετά, καλύτερα να πουν ”ήμαρτον υπέρ την πόρνη” που είπε ένας Άγιος ο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος γι αυτό κι αγίασε παρά να παριστάνουν τις μωρές παρθένες .. που παγιδεύθηκαν..

Στο ερώτημα, πως απέκτησε ένας μοναχός €807.000 σε μετρητά, η πηγή υποστήριξε ότι του τα έδωσαν δύο δωρητές και κάποια άλλα άτομα με στόχο να χτιστούν εγκαταστάσεις για να διαμένουν οι μοναχοί. Του τα έδωσαν οι δωρητές για να τα καταχωνιάσει; Ο ίδιος ισχυρισμός είχε διατυπωθεί και για το διαμέρισμα που έχει στη κατοχή του στον Πειραιά, ο Ηγούμενος Νεκτάριος. Η πλευρά του υποστηρίζει ότι, του το χάρισε ένας φίλος γιατί τον αγαπούσε πολύ!

Το αξιοσημείωτο είναι πως πολλές εισφορές για το Μοναστήρι πηγαίναν σε λογαριασμούς που διατηρούσε ο ίδιος ο Νεκτάριος με το κοσμικό του όνομα. Golden boys της Εκκλησίας και play boys οι δε πιστοί είναι τα playmobiles τους.. ”Είμαστε όλοι playmobiles” που γράφει και ο Nicolas Ancion.

Χθες έγινε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία από τον Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα και ξεκινάνε ανακρίσεις για να διαπιστωθεί η προέλευση των χρημάτων, το ενδεχόμενο εξαπάτησης πιστών αλλά και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Χθες οι μοναχοί αμόναχοι Αρχιμανδρίτες Νεκτάριος και Πορφύριος δεν πήγαν στη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου και παραπέμφθηκαν σε 6μελή Συνοδική Επιτροπή..

Ράσο σημαίνει μένω στον άσο…..αλλά είχαν πάνω τους 1.000.000 ευρώ.. Άλλο ράσο άλλο ροζ ράντσο… μίλησαν οι κάμερες και το υλικό ήταν αυστηρά ακατάλληλο;! Τι αποφάσισε η Ι Σύνοδος Κύπρου για σκάνδαλο στη Μονή….. Τελευταία ο Όσιος Αββακούμ είχε προειδοποιήσει ότι η μονή θα περάσει σε κοσμικούς …!

dimpenews.com

Back to top button