Διεθνή

Η μέρα που άλλαξε τον κόσμο.. Νύχτα Αποκάλυψης στο Ισραήλ… Επλήγησαν 2 στρατιωτικές βάσεις του Ισραήλ..

Ιρανική καταιγίδα ”μετεωριτών” Επλήγησαν 2 στρατιωτικές βάσεις του Ισραήλ.. η Ramon και η Nevatim.. Η πρώτη υπέστη τις περισσότερες απώλειες.. Φωτιά κι αντάρα κάλυψε το Ισραήλ. Πρώτη νύχτα που δεν βομβάρδισε το Ισραήλ τη Γάζα.. Η στρατιωτική λογοκρισία δεν επιτρέπει να φανούν οι πραγματικές διαστάσεις των απωλειών όπως και το παγκόσμιο μιντιακό λόμπι που προστατεύουν το κύρος του..

Οι αναφορές δείχνουν ότι το Ιράν εκτόξευσε: 185 drones, 110 πύραυλοι εδάφους-εδάφους 36 πύραυλοι κρουζ ..Το Ισραήλ λέει ότι η αεροπορική βάση Ραμόν έχει καταστραφεί από ιρανικούς πυραύλους! Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν ότι πραγματοποιήθηκαν 7 πυραυλικές επιθέσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην έρημο Νεγκέβ. Η ιρανική επίθεση ήταν τεράστια και επιτυχημένη. Στόχος τους ήταν η αεροπορική βάση που χτύπησε την πρεσβεία.

Η αεροπορική βάση Ramon που απογειώθηκε το F-35 με στόχο την ιρανική πρεσβεία στη Συρία την 1η Απριλίου ήταν ο απόλυτος στόχος είπε το IRNA και καταστράφηκε..

Η επόμενη μέρα δεν θα είναι η ίδια.. Το Ισραήλ δεν είναι πλέον στο απυρόβλητο.. Έχασε την ιδιότυπη ασυλία. Αναδείχθηκε και επί του πεδίου η δύναμη που θα το κοντράρει… Οι ισορροπίες στη Μέση Ανατολή αλλάζουν και μαζί σε όλον τον κόσμο.. αφού η Μέση Ανατολή είναι η καρδιά των παγκόσμιων εξελίξεων..Το Ιράν μεταφέρει τον πόλεμο στο εσωτερικό του Ισραήλ με αποτέλεσμα να μαζευθεί στη Γάζα.. Πρώτη φορά κοιμήθηκαν στη Γάζα μετά από μήνες αυπνίας..

Το Ιράν δεν είναι Γάζα είναι πυρηνική υπερδύναμη το ισραηλινό σόου τελείωσε άδοξα..

Στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Alexander Zimovsky: Η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική βάση των IDF που χτυπήθηκε από τους Ιρανούς είναι η αεροπορική βάση Nevatim ωστόσο παραμένει επιχειρησιακή..

Σύμφωνα με μια προκαταρκτική εκτίμηση του OSINT, το προσωπικό Boeing του Bibi Netanyahu βρισκόταν στην αεροπορική βάση κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Τίποτα δεν είναι γνωστό για την μοίρα του (Boeing – A.Z.).

Στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Alexander Zimovsky:

Το σχέδιο για την καταστροφή της ισραηλινής αεροπορικής βάσης Ramon από τις ιρανικές πυραυλικές δυνάμεις.

Η βάση χτυπήθηκε από 7 ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους, ο διάδρομος καταστράφηκε, ένας απροσδιόριστος αριθμός πολεμικών αεροσκαφών της IDF καταστράφηκε (τα στοιχεία διευκρινίζονται) και η υποδομή υποστήριξης πτήσης υπέστη σοβαρές ζημιές.
Οι λεπτομέρειες είναι στις εφημερίδες.

Η ιρανική επίθεση ήταν τεράστια και επιτυχημένη. Στόχος τους ήταν η αεροπορική βάση που χτύπησε την πρεσβεία. Απαιτούσε 300+ βλήματα επειδή το Ισραήλ έχει τον πιο προστατευμένο εναέριο χώρο στον κόσμο:

 • Είναι τα δικά του στρώματα αεράμυνας
  -Είναι η δική της αεροπορία που συμμετείχε στο κυνήγι πυραύλων και drones
 • Αεροπορία των ΗΠΑ
  -Ιορδανική αεροπορία
  -ΗΒ Royal Aircorce
  -Ιορδανική αεράμυνα
  -Αμερικανική αεράμυνα
  -Αμερικάνικα ραντάρ σε όλη την περιοχή
 • Αμερικανικό ναυτικό
 • O Mπάιντεν ξεκαθάρισε στο Νετανιάχου ότι οι ΗΠΑ δεν θα υποστηρίξουν αντεπίθεση του Ισραήλ. Η μέρα που άλλαξε τον κόσμο..ήταν Σάββατο που χτυπήθηκε το Ισραήλ πρώτες ώρες ΚΥΡΙΑΚΗΣ. 14/4/24
 • dimpenews.com
Back to top button