breaking newsΔιεθνή

Ισραήλ: Λαοθάλασσα εναντίον του δολοφόνου Νετανιάχου – Πάνω από 100.000 διαδηλωτές απαίτησαν να παραιτηθεί το τσιράκι των Αμερικανών

 

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν απόψε στο Ισραήλ εναντίον του Μπενιαμίν Νετανιάχου, καθώς η χώρα μπαίνει αύριο, Κυριακή, στον έβδομο μήνα του πολέμου εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο Τελ-Αβίβ, 100.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τους οργανωτές, συγκεντρώθηκαν στην «πλατεία της δημοκρατίας», μια διασταύρωση δρόμων που επονομάσθηκε έτσι μετά τις τεράστιες συγκεντρώσεις του 2023 εναντίον ενός σχεδίου για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος που προωθούσε ο πρωθυπουργός, αλλά η οποία δεν ολοκληρώθηκε.

Κρατώντας καρικατούρες του «Μπίμπι» και φωνάζοντας συνθήματα εχθρικά για τον ηγέτη του δεξιού κόμματος Λικούντ, ο οποίος κατηγορείται στο πλαίσιο δικαστικών διαδικασιών, κυρίως για διαφθορά, ζήτησαν να παραιτηθεί χωρίς καθυστέρηση και απαίτησαν «εκλογές τώρα», σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλωτές ενώθηκαν στη συνέχεια με άλλους που ζητούσαν μια λύση με διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των 129 ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται και από τους οποίους οι 34 είναι νεκροί, σύμφωνα με το στρατό. Περίπου 250 όμηροι είχαν απαχθεί στις 7 Οκτωβρίου, στη διάρκεια της χωρίς προηγούμενο επίθεσης της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ.

Back to top button