breaking newsΕλλάδα

Κίνδυνος να μείνουν ακαλλιέργητα χιλιάδες στρέμματα στον Παλαμά! Διαλυμένα αρδευτικά δίκτυα πομόνες και γεωτρήσεις οδηγούν τον κόσμο στην πλήρη εξαθλίωση!

 

Υπάρχει μεγάλος κίνδυνιος να μείνουν χιλιάδες στρέμματα ακαλλιέργητα στο δήμο Παλαμά καθώς δεν έχει προχωρήσει η αποκατάσταση των αρδευτικών δικτύων, ενώ και οι πομόνες από τις γεωτρήσεις έχουν καταστραφεί από τις θεομηνίες του Σεπτέμβρη και το πλήγμα θα είναι μεγάλο τόσο για τους παραγωγούς που έχουν πολλοί από αυτούς και σπίτια πλημμυρισμένα όσο και για την τοπική οικονομία

Να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες έγκρισης πίστωσης από το ΥΠΑΑΤ προς τους ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας, το δίκτυο των οποίων χρήζει άμεσης επιδιόρθωσης, μετά τις ζημιές που προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, ζητά ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τιτανίου, Βασίλης Γιαννάκος.

Ο Παλαμάς επλήγη περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή του θεσσαλικού κάμπου και οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες, τόσο στην αγροτική παραγωγή όσο και στο αρδευτικό δίκτυο. Οι παραγωγοί βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αναφορικά με τις εισφορές τους στον ΤΟΕΒ Τιτανίου, όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Οργανισμού.

«Φέτος, εισπράξαμε 80.000 ευρώ, τα οποία μετά βίας καλύπτουν τα λειτουργικά μας έξοδα, εν αντιθέσει με τα 320.000 ευρώ που, συνήθως, ήταν οι εισφορές προηγούμενων ετών. Επομένως, ο Οργανισμός αδυνατεί να προχωρήσει με ίδια κεφάλαια, όπως έκανε ο γειτονικός ΤΟΕΒ Ταυρωπού, στην αποκατάσταση των ζημιών», περιγράφει ο κ. Γιαννάκος στο «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας.

karditsastakra.

Back to top button